Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вентилация на картера на Фиат Мареа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вентилация на картера на Фиат Мареа

Колата е Фиат Мареа 1,8 бензин, 1999 г. Проблемът е, че при продължително каране в обороти(3000-4000/мин), избутва щеката за ниво на маслото и оттам залива двигателя, като при последното форсиране, за 650 км успя да изхвърли 1 литър. Двигателят - обилно омазан.
    Бях в сервиз на Фиат преди време за друго и там забелязаха проблема, като казаха, че вероятно има запушване по вентилацията на картера, но не ми остана време да отида, за да го проверим. Друго, което забелязвам е, че при отваряне на капачката за доливане на масло при работещ двигател, оттам пръска масло(не знам доколко е нормално, колата я имам отскоро). Някой знае ли къде и как е направена вентилацията на картера, за да видя какво се е случило. Има ли някой колега със сервиз от Габрово, при когото да отида? Подчертавам, че съм за кратко в страната(до петък) и ако не се реши проблемът, по-добре е да се остави така, защото с доливане ще се прибера назад, пък после ще мисля. Не бих желал да се разглоби колата и да се окаже, че трябва да се прибирам с автобуса, защото не може да се оправи навреме. Бюджетът също е от значение, разбира се.

От: Вентилация на картера на Фиат Мареа

Като отвориш капачката не трябва да пръска масло. Ако беше нормално да пръска масло, пръските щяха да отиват в дроселовата клапа и от там през всмукателните клапани в цилиндрите, заедно със въздуха. Което не е нормално.
    Може да си провериш компресията на цилиндрите за да придобиеш представа за проблема.

Коментар

Нещата са ми горе-долу ясни. Допълнителна информация: колата не изпушва през ауспуха, няма осезаеми проблеми с мощността и гори малко(около 6,0 - 6,2/100км). Т.е. не виждам индикции за клапани или сегменти. Почти сигурен съм, че е проблем с вентилацията на картера. Случвало ми се е на "Лада" - гореше масло и бях пуснал маркуча за вентилацията надолу. В един момент маркучът се прегънал и запушил напълно. Ефектът беше същият - олян в масло двигател и извадена щека. Интересува ме дали някой знае как е направена вентилацията при този двигател(ползва се при Браво и Брава, също).
      Последно редактирано от Еmil; 20-11-11, 22:54.

Коментар

Първоначално публикуван от slavi888 Преглед на мнение
        Като отвориш капачката не трябва да пръска масло. Ако беше нормално да пръска масло, пръските щяха да отиват в дроселовата клапа и от там през всмукателните клапани в цилиндрите, заедно със въздуха. Което не е нормално.
        Може да си провериш компресията на цилиндрите за да придобиеш представа за проблема.
        Извинявай,ама по-голяма щуротия не бях чел.Като не знаете за какво става въпрос,поне недей те да пишете глупости и да плашите човека!

Към Емо-нормално е да пръска масло през отвора на капачката,не се притеснявай.Разпределителният вал не е "покрит",и затова маслото пръска през капачката.По спомени,вентилацията е отзад,малко е тегав достъпа без канал,но най-вероятно е пречупен маркуча.
        088пет722пет99
        http://www.hydropompi.com/

Коментар

Благодаря! Все още предпочитам това да го направят в сервиза, най-вече заради липсата ми на време в момента - за кратко съм тук и имам да свърша доста неща. Но ако се наложи, ще търся канал. Със сигурност е неудобна смяната, защото щяха да го решат тогава, ако ставаше бързо. Но само казаха, че е един от честите проблеми на този двигател и да се запиша за смяна. Обаче не ми остана време и... така.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X