Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трудно стартиране при студен двигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Трудно стартиране при студен двигател

Здравейте колеги,

Имам Форд Транзит 2,5тд 1993г., при студен двигател запалвам трудно (запалва бързо само с спрей за бърз старт , но това не е решение ), работи ли 2-3 мин. запалва от четвърт
    Подгревателната свещ работи проверих я!
    Въздушния филтър е нов (ако оказва влияние)
    Сменяха ми ангренажа (бях там и момчето стопира всички шайби и не е прескачал зъб).
    С два акумулатора съм,въртят здраво
    Ако може помогнете
    Благодаря предварително за отделеното внимание
    [SIGPIC][/SIGPIC]

От: Трудно стартиране при студен двигател

Мери компресия! Или сменяй бензиностанцията .....
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Ако няма компресия, като е топъл пак ще пали трудно, най-вероятно дюзите не пръскат добре или взима от някъде малко въздух и се изпразва помпата когато постои по-дълго време.
      TLC 73 4.2-TD
      Автоматик
      Тел.0887859269

Коментар

Не мисля че е от дюзите защото не пуши !

Говорих с двама майстори и те ми казаха че подгревната свещ работи само при минус 10 градуса!
        Най - вероятно наистина е издухан двигателя
        [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Имам същият Транзит 1994 г. Моят е без подгревна свещ и е с един акумолатор. С десен волан е, и е сглобяван за топлите бивщи английски колонии - Индия, Пакистан и т.н. (справка руския транзит форум). Сутрин при +13-14 С пали само със спрей. Вчера на стартера му смениха шалтера - 70 лв. Специалиста ми каза, че останалите чаркове са ОК. Тази сутрин стартера завъртя осезаемо по-бързо и барутарника зарали от раз. Утре ще видим. Пак в цитирания форум един нашенец се оплакваше от проблема с непаленето, но го е решил със смяна на сегменти. За стартирането на този вид двигател е неоходим голям стартов ампераж и достатъчна компресия. Или пак да цитирам - Форд, коза и циганин не боледуват, умират отведнъж. Успех!
          Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
          "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Първоначално публикуван от Balkan 50 Преглед на мнение
            Здравейте колеги,

Имам Форд Транзит 2,5тд 1993г., при студен двигател запалвам трудно (запалва бързо само с спрей за бърз старт , но това не е решение ), работи ли 2-3 мин. запалва от четвърт
            Подгревателната свещ работи проверих я!
            Въздушния филтър е нов (ако оказва влияние)
            Сменяха ми ангренажа (бях там и момчето стопира всички шайби и не е прескачал зъб).
            С два акумулатора съм,въртят здраво
            Ако може помогнете
            Благодаря предварително за отделеното внимание
            Компресия ..... оттам се започва.
            Мисля, че не трябва да ти е под 21-22 и не трябва да има разлика между цилиндрите повече от 5 атм.
            Ако е под 21 - ремонт.... ако разликата е повече от 5 ..... ремонт.
            Едва след такова измерване продължаваш с догадките и размислите.
            Провери си за този двигател (2.5 ТД на Форд каква трябва да е компресията ...)
            Ако имаш път към Пловдив - тук ще ти я измерят за под 20 лева.
            Следващи догадки - дюзите или по-точно регулиране на разпръсквачите.
            И там си има стандарт - турбото на Форд пръскат на 143 атм., но на 1.8 ТД. На 2.5 ще си покаже каталога.
            Успех !

Коментар

Колега, реши ли проблема? Пали ли Транзита?
              Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
              "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Здравеите колеги !

Днес успях да го запаля успешно Проблема беше че четките на стартера бяха износени (смених ги 23лв.),после пак не искаше да запали (чух мнения няма компресия,помпата ти не става,дюзи и тн.) Проблема се оказа че ремъка беше прескочил 1 -2 зъба на помпата и от там не подава нафта в точния момент. Днес беше 2-3 градуса като се има в предвид че не беше пален повече от 10 дни запали от четвърт направо унемях
                Приятна вечер
                [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X