Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за двигател 2.1 ТДИ на Рено

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за двигател 2.1 ТДИ на Рено

Двигателя масово го слагаха на старите черокита иначе е на Рено Еспейс и 21 . Та въпроса ми е как се вади паразитната ролка на ангренажа тази която е под ГНПто ? Пуснах едно въпросче в една тема в подфорума на черокаджиите ама отговор няма.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

От: Въпрос за двигател 2.1 ТДИ на Рено

Няма ли болт у средата на ролката? Ако не е от най-масовите. Е на планка-цялата ролка ,отвиваш 3те болта и пада.
    Почнали да го вкарваш в пътя вече?

Коментар

Няма нищо ролката е набита в корпуса под ГНПто ама от къде се избива ?? Навремето като ми казваха старите колеги че в ада инженерите били французи защото и дявола не можел да измисли такива мъки не им вярвах

Коментар

http://media.rexbo.net/parts/febi/bmp/200/05889.jpg
        Сигурен ли си че не е така? да неби планката да е зад кората на ремъка и да не се вижда.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
          Няма нищо ролката е набита в корпуса под ГНПто ама от къде се избива ?? Навремето като ми казваха старите колеги че в ада инженерите били французи защото и дявола не можел да измисли такива мъки не им вярвах
          За да се избие ролката се сваля цялата алуминиева конзола, и тогава са натиска /чука/ отзад, иначе не става много е разглабането но тава е начина.
          При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Ето ги двете ролки едната е ясна ама другата е направо върха . Ако оста не е закалена ще стане по лесния начин разпробиване в центъра една резба 10мм и с обратен чук или шпшлка и парче тръба и натягане в краен случай заварявам една шпилка .
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM6578.jpg
Прегледи:1
Размер:128.6 КБ
ID:5279609

Коментар

Мразя жабари и минетчии,и двата модела не могат да произвеждат автомобили,всичко е инжинерно отмъщение,оставаш си тотално без нерви...
              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Във всяка марка без значение от народноста има такива зачукани инженерни решения че се чудиш как въобще инженер може да конструира нещо такова . Аз лично предпочитам ангренажите с верига но от по новите двигатели с верижен ангренаж са само дизеловите мотори на Опел 2.0 ДТИ и ДТЛ но пък там ангренажа е най малкия проблем страдат от доста други неща .
                Последно редактирано от sek.1; 24-05-11, 16:25.

Коментар

Колега, видях ти питането и ще ти кажа, как скоро се сблъсках с тази ролка и как я извадих. При мен, става въпрос за Еспейс - свалих му радиаторите, заварих една шпилка във центъра на ролката,( оста е калена и става крехка заварка та се наложи да повторя), присъедених обратния чук към шпилката и с 2-3 удара излезе. Може и да се завари към ролката, но трябва да се направи едно " V " от 6мм. арматурно желязо и към него да се хване чука. Пробвай, може и да е грубо, но метода работи.Сигурно има някаква скоба, но в дом условия талкова.
                  Силата е нищо без контрол.

Коментар

Първоначално публикуван от maki449 Преглед на мнение
                    Колега, видях ти питането и ще ти кажа, как скоро се сблъсках с тази ролка и как я извадих. При мен, става въпрос за Еспейс - свалих му радиаторите, заварих една шпилка във центъра на ролката,( оста е калена и става крехка заварка та се наложи да повторя), присъедених обратния чук към шпилката и с 2-3 удара излезе. Може и да се завари към ролката, но трябва да се направи едно " V " от 6мм. арматурно желязо и към него да се хване чука. Пробвай, може и да е грубо, но метода работи.Сигурно има някаква скоба, но в дом условия талкова.
                    И мойто е Еспейс даже 2 броя . Другата седмица като го разглобя в работата първо ще му мисля някъква скоба ще огледам и нещата отзад ако има възможност като извадя ролката да пробия и да нарежа резба та при следващото вадаене ако може да я вадя с навиване на дълга шпилка която да я избута .

Коментар

Ето го решението единственото бързо и лесно . Може да се направи и скоба но за поддръжката на една две коли няма смисъл предполагам че фирмените сервизи на Рено имат такава скоба . Няма възможност да се бръкне отзад точно зад отвора минава единя болт на конзолата на ГНПто . Защо са го направили франсетата толкова скапано ума ми не го побира много по лесно е да се сложи една ролка с централен болт .
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM6585.jpg
Прегледи:1
Размер:150.2 КБ
ID:5282498

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X