Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ключ за глава

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ключ за глава

Издирва се ключа за отвиването на главата.Немога да кажа точно къкъв е понеже не съм виждал болтовете.Вероятно е някъкъв торкс т65.но нека знаещите да кажат.Имах такъв ключ но баща ми го подари на майсторите дето правят буса,а те са ненамираеми понеже са и земеделци
    Буса е фиат дукато с 280 A1.000 мотора.1.9тд.

От: Ключ за глава

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
    Издирва се ключа за отвиването на главата.Немога да кажа точно къкъв е понеже не съм виждал болтовете.Вероятно е някъкъв торкс т65.но нека знаещите да кажат.Имах такъв ключ но баща ми го подари на майсторите дето правят буса,а те са ненамираеми понеже са и земеделци
    Буса е фиат дукато с 280 A1.000 мотора.1.9тд.
    Не ги знам колко са големи тия болтове, но набор от торксове има всяко уважаващо себе си гедоре. Няма ли от кой да вземеш, та поне да разбереш със сигурност какъв е, и да знаеш какво да търсиш в магазина?
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Много често при италианските коли се срещат този вид ключове на болтовете на главата.

На моите ключове пише м 10;м12;м14.Дано да съм бил полезен.
      Константин Вълчанов.0888313247

Коментар

Мда, това не е торкс, макар че евентуално за закърпване на положението може да се отвиват и с торкс.

Народа се изпедерасти масово вече. Седалки с 12-тограм, глави с такова като на снимката, дебитомери с петлъчев торкс с дупка в средата, а ербеците на тераното ми бяха с доволно бахатест шестлъчев торкс с дупка в средата. Е, вече крачетата за дупката са махнати, тъй че може се завиват и с обикновен торкс.

Не знам каква им е логиката на производителите, освен чиста педерастия, при положение че най-много на втората година всичко нестандартно, дето някой някъде е сложил, се появява в кварталната железария, ако не постоянно, то с поръчка.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Torx 65 не съществува. Писахме си с колегата, но поне една снимка да беше постнал, щеше да е неимоверно по-лесно да разберем какво е. Болта на снимката на kosio7808 се развива с Ribe със съответния номер, изписан на болта.
          Петолъчните звезди с дупка са патент на Сименс и до преди 3 години се продаваха само на оторизирани от тях сервизи с едни специални разрешения.
          Вярно е , че като изтече срокът на патента, жълтурите на другия ден заливат пазара със съответния инструмент, но к'во правим до тогава ?
          подаръци за мъже от FACOM
          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
            Вярно е , че като изтече срокът на патента, жълтурите на другия ден заливат пазара със съответния инструмент, но к'во правим до тогава ?
            Правим си на фрезата, и го закаляваме в мивката, ако е толкоз изчекнат че да не може да се отвие с друго.

Коментар

Колега sparow ако ключа е като този на снимката може да ти го дам да си свършиш работата.Но мога да ти купя от Варна и да ти го пратя струваше 6.50лв има ги на бройка.
              Константин Вълчанов.0888313247

Коментар

Аз незнам къкъв е точно,защото ако отворя капака на клапаните се отвара дългия ремонт.А буса работи и не е хубаво да се застоява много време.
                А за ключа няма начин да не съществува.Трябва да погледна при майсторите къкъв е точно и ще го снимам.Но е много рядък,едно време баща ми го е земал 20долара.

Коментар

На фиат дизелите главите обикновено са с Рибе (мисля се означаваха с L)
                  Ако е само за развиване става и с торкс при желание (не е препоръчително)

http://tps-truckparts.com/item/view/...A0%C2%A0%C2%A0

при майстора не може да няма също
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Значи е едно от двете.рибе или торкс.Болтовете на главата са 12мм.Защото повечето неща по мотора и скоростите на тоя бус са на торкс-стартер,гнп и др.
                    Вкрайна сметка ще отскоча до майстора да го взема за ползване или ще отида в работата и ще си направя по добър от всички налични и продаваеми.Който няма да ме е страх ,че ще се замаже или подобни неща ,които спохождат някой ключове,особено евтините.

Коментар

Току що говорих с вуйчо ми ,той каза че ключа е като на болта даден по горе.Та сега питанката е къкъв е болта?

Коментар

Рибе, нали ти казах
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ок,утре съм на битака.А само още едно питане-как се бележи,смисъл като болта е 12мм. рибето колко е? примерно като торкс 10 и т.н.

Коментар

Да, аз на фиата на кака ми така докато ми кажат че това не е торкс, вече бях направил ремонта на картера... даже не бях и забелязал... после узнах че на италянките е с въпростния ключ за ботал показан по-горе... иначе колегата със снимката ти е написал какво пише на неговите като означение, но като размер не може да се каже кой точно, защото няма как да си сигурен.. може да е 10-12 или 14 (както е със обикновенните болтове, има всякакви стандарти шестостограми за всички резби)
                            Моите снимки...
                            https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
                            https://500px.com/ivankoo

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X