Привет на съфорумците.Имам оферта от Тираджия за гръцка нафта интересувам вярно ли е газьол-промишлен които скапва двигателя.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Гръцка нафта
Свий
X
-
От: Гръцка нафта
Има ! При социализма масово се използуваше.Първоначално публикуван от Сиси Преглед на мнениеПривет на съфорумците.Имам оферта от Тираджия за гръцка нафта интересувам се има ли лесен начин за нейното обезцветяване,че не ми се разправя с разни служби.
Купуваш си обикновенна перална машина от тези които са с казан и перка на дъното.
След това си доставяш бентонит и някакви филтри и цедки.
Пълниш пералната с нафта, сипваш и кило бентонит и пускаш 20 минути да върти.
После източваш сместа в казан, през цедка номер 1. Утаяваш 4-6 часа.
След това преточваш, в друг казан през цедка номер 2 -по ситна. Утаяваш.
И накрая казан номер 3 - цедка, утаяваш.
Нафтата е чиста, сипваш караш и си смърдиш
И така, докато жена ти, не те изгони, или гаджето не те зареже
.
Също трябва да вземеш мерки пералната да не се взриви, но не си спомням вече, какви бяха.
И някакъв спирт се наливаше, и течен парафин също, но тези неща се установяват експериментално. На пералната също се сменя някакъв семеринг пластмасов, с фосфорен бронз, че го яде нафтата. Основните ремонти на колата, май се сгъстяват
Мои съученици го правеха номера, през социализма - съвсем успешно.
Аз само им се хилех отстрани.Последно редактирано от Nik Nikolov; 18-06-10, 11:51.Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения
))
Коментар
-
Сипваш малко горяло масло и става чернаПървоначално публикуван от Сиси Преглед на мнениеПривет на съфорумците.Имам оферта от Тираджия за гръцка нафта интересувам се има ли лесен начин за нейното обезцветяване,че не ми се разправя с разни служби.Последно редактирано от Ясен; 18-06-10, 11:43.
Коментар
-
На мен пък ми е интересно , защо изобщо трябва да я обезцветяваш ? Нали ти е за лично ползване ? Не съм чувал някои да са го спрели и да му проверяват цвета на нафтата .По 2 литра са само млякото и сока !
WJ 4.7
Коментар
-
Ако става въпрос за "червена нафта" няма никакъв проблем за двигателя.Тя е по-евтина защото е само за селскостопански машини и е без акциз,за което гръцките власти строго следят за това.Глобите са много големи ако те хванат.Не вярвам и да му продадат такава някъде.Преди години карах камион и по пътя и на границата са ме спирали да бъркат в резервоара.Успех все пакSKI-DOO SUMMIT
Коментар
-
Продават, продават. Криза е все пак. Обявяват ти цена с 20 цента отгоре и ти наливат...Дори като те видят с БГ номер близо на границата те ти предлагат. Оттам нататък ти си носиш отговорността. А после малко им били парите от ЕС...ма*а им гръцка.Първоначално публикуван от KRASSI Преглед на мнениеНе вярвам и да му продадат такава някъде.
Аз не бих си взел такава, но това е въпрос на принципи.LZ1DWW
Коментар
-
Е, явно в Гърция има.Първоначално публикуван от infineon Преглед на мнениеЧе то в България вече няма закон където да пише че е забранено нафта с какъвто и да е цвят в лична кола.
Коментар
-
Всъщност, май и тук има. Май земеделските производители са освободени от акциз върху горивото, и предполагам слагат някакъв маркер на освободеното от акциз гориво.Първоначално публикуван от infineon Преглед на мнениеЧе то в България вече няма закон където да пише че е забранено нафта с какъвто и да е цвят в лична кола.
Това беше едно време при комунизма с държавния бензин дето го бистреха в мазетата.
...това ако не съм го сънувал де.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Имат някакви облекчения и те им се дават (когато правителството е на кеф) в пари. Иначе, един от стълбовете на българският фиск е че НЯМА безакцизно и безддсейно течно гориво.Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеВсъщност, май и тук има. Май земеделските производители са освободени от акциз върху горивото, и предполагам слагат някакъв маркер на освободеното от акциз гориво.
...това ако не съм го сънувал де.
Коментар
-
Е, явно съм сънувал, с отвити крака.Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеИмат някакви облекчения и те им се дават (когато правителството е на кеф) в пари. Иначе, един от стълбовете на българският фиск е че НЯМА безакцизно и безддсейно течно гориво.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар