Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спрей против изпотяване на стъклата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Спрей против изпотяване на стъклата

Здравейте, колеги,

предполагам, че всеки се е сблъсквал с проблема на изпотяващите се стъкла. Лошото в моя случай е, че парното не работи монго добре и не успява да го исуши. Като покарам 10-15 мин. и вече нищо не се вижда. Бърша го с памучен парцал, ама не е работа. Вчера ми падна стикера за гражданската, едвам го залепих после. Сестрата не един приятел ми спонема за някакъв спрей против изпотяване на стъклата. Има ли такова чудо и от къде може да се намери?
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

проблемацията с потливия джам е стара като автомобила. има мазила и илачи по OMV, SHELL може и в други места за автокозметика. не очаквай обаче да има грандиозен ефект. по-скоро потърси причината в парното. на опела беше се затлачил дренажа на "легена" - там дето обикновено е мотора за чистачките и се пълнеше с вода. ефекта беше като при тебе че и по-зле. като пуснех парното не само не оправя потта по джама ами направо я дублира. отпуших го и всичко влезе в релси...
    "..there is no substitute for cubic inches.."

Коментар

Тия спрейове и пулверизатори са менте. Замръзват. Ако толкова искаш да си хвърляш парите трябва да им долееш одеколон. Много.
      Или като всички нормални шофьори да отвориш прозореца. А стъклата може да ги избършеш хубаво отвътре и да ги намажеш с разтворен желатин. Пакетчето струва май 50 стотинки в бакалницата. След няколко дни - пак.
      Не разбърквай много наведнъж че с времето мухлясва.

Коментар

Аз ползвам такъв спрей (марката ще трябва да я видя довечера), и съм доволен. Действието му е такова, че влагата не застава по стъклото на малки капчици, а на тънък и прозрачен слой вода. Пръска се по стъклото и след това се търка с парцал до сухо. Добре е след това да не се пипа или бърше по стъклото. И въпреки това за сезон трябват 2-3 третирания. Чел съм за избърсване на стъклото отвътре с парцал с чист медицински спирт, но още не съм пробвал. Ще трябва да включа в полезните и този съвет с желатина.
        Успех !

Коментар

И със сапунена вода става. Идеята е същата - да има гладка основа, с ниско повърхностно напрежение, която да не позволява формирането на отделни микро-капчици. Ама със специалния спрей явно ще е по-добре, щом се налагат само 2-3 третирания на сезон.
          Тая зима като гледам, няма много опасност от замръзвания на каквото и да било ;-)
          Nissan NP 300 '10, Honda Transalp '94, а сега и TLC 90 '97

Коментар

Не си правя майтап ама с ПЛЮНКА става най-добре!Плюеш на парцала е после мацаш на сух прозорец!(Ако е от 16-17 годишна най добре - ей тва вече майтап )

Коментар

Плюнката помага определено. Който се е гмуркал с маска ще подтвърди, нито мазила, нито желатинови сапунчета не помагат толкова...
              Иначе умните хора са го измислили - климатик
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Плюнката става за маска за гмуркане, ама смятай що трябва да плюеш докато омажеш цялото предно стъкло...
                Пък и като засъхне май няма да има такъв ефект...

Сега се сетих - тънък слой вазелин май върши подобна работа, ама ако се стопли...
                A Land Rover would never turn up to collect an Oscar.

Коментар

Аз затова казвам климатик...щот на маската климатик няма...
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

С климатика е добра идея, ама съм кабрио, пък и румънците май за Аро 10 климатик нямат Пък и да имат на мойте 60 коня само климатик им липсва...

Това с отварянето на прозореца върши работа, но ми духа право в главата, ще ми и отвее малкото останал акъл

Имам една тубичка вазелин някъде тука, ще пробвам първо с него, и желатин май има, трябва да видя, от 17-годишните нямам вече, но срещу нас има даскало та може да се измисли нещо

Благодаря за съветите.
                    Аз не вярвам в чудеса!
                    Разчитам на тях!

Коментар

най-добре послушай колегата факир
                      и също така си провери дали топлообменика на парното
                      не пропуска охладителна течност
                      LR RR Classic VM2.5

Коментар

аз пък се шашнах - бре постоянно ми се включва климатика на СФ-то... а то... като пуснеш вентилация на стъклото и климатика се включва автоматично... само за 15-20сек. изчезва всякакво изпотяване...
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                          аз пък се шашнах - бре постоянно ми се включва климатика на СФ-то... а то... като пуснеш вентилация на стъклото и климатика се включва автоматично... само за 15-20сек. изчезва всякакво изпотяване...
                          Ахааа, и братята корейци са стигнали до извода който са направили тъпите американци преди 40 годинки - включиш ли потока към стъклото, климатика тръгва автоматически. И без това охлаждащата мощност е много по-малка от отоплителната на парното, пак духа топло, ама сухо.

Коментар

бе аз стигнах сам до тоя извод преди няколко години и когато ми се изпоти стъклото сам си включвам климатика...
                            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Извинявам се за закъснението. Препарата, който ползвам, е SONAX - казва се "спрей против изпотяване на стъкла". Вносител за България - СЕНАКС ООД (ако някой се интересува, мога да дам телефон и адрес); АРТ. номер - 355 200-200. Сайта на производителя
                              Препарата може да се намири в Метро, по бензиностанции ОМВ, ...
                              Търсих дали не е останал флакон с оригиналния надпис, но явно съм ги изхвърлил.
                              А за изпотяването имах следната случка: бях чувал, че климатика най-бързо изсушава въздуха в купето. След проливен дъжд реших да направя така. Обаче видимостта се влошаваше още повече. След няколко пускания на чистачките се подобряваше, но временно. При по-внимателно вглеждане установих, че изпотяването е от външната страна на стъклото - т.е. климатика толкова го охлажда, че кондензира отвън влагата. Извода - всичко трябва да е с мярка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X