Обява

Свий
Няма добавени обяви.

МАСЛО ЗА ДВГ - КАКВА МАРКА, ОТ КАДЕ, И ЗАЩО?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• МАСЛО ЗА ДВГ - КАКВА МАРКА, ОТ КАДЕ, И ЗАЩО?

стара тема но винаги актуална (докато се движат джипките ни).всеки има някакви скрити предпочитания и предрасъдъци, но колко са обосновани те и от каде произлизат? съседа ми кара с такова, тази марка има хубава реклама, мотора ми работи прекрасно, зная произхода му, или тубата му шарена и за това е супер. единствените безспорни разлики са в цените а колко знаем за другите и съществени ли са те? все пак маслото е кръвта на мотора и основния фактор за негоия дълъг и безпроблемен живот...или може би не толкова основен.
    "..there is no substitute for cubic inches.."

Първоначално публикуван от fakir Преглед на мнение
    стара тема но винаги актуална (докато се движат джипките ни).всеки има някакви скрити предпочитания и предрасъдъци, но колко са обосновани те и от каде произлизат? съседа ми кара с такова, тази марка има хубава реклама, мотора ми работи прекрасно, зная произхода му, или тубата му шарена и за това е супер. единствените безспорни разлики са в цените а колко знаем за другите и съществени ли са те? все пак маслото е кръвта на мотора и основния фактор за негоия дълъг и безпроблемен живот...или може би не толкова основен.
    Мене ако питаш, коя да е основните марки ще върши работа, стига да не е менте и да отговаря на препоръчаното от производителя на колата.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Мисля, че няма предрасъдъци в тази работа с маслата и т.н.
      До преди малко четох темата на Тедо за вноса на автомобил от Германия и пародията в КАТ.

Ми все още сме на дереджето дето правим измислени работи. И в този смисъл - най-доброто масло за моя джип е с най-достоверния произход. А това дали ще е Валволин, Кастрол, Репсол и т.н. ми е все едно. Представи си този въпрос във форум в Германия? Там хората ще избирам по етикетчета (шареничко), реклама (pay one, get six) и суеверие със сигурност.

Така, че не виждам какво да му дъвчем на такава тема.
      Аз карам само с Валволин и съм изключително доволен. Взимам го от близки и смятам, че е с гарантиран произход.
      Преди това карах само с Мотул на две коли и общ пробег от над 150 хил.км., и пак бях много доволен, като съм го взимал от къде ли не.
      Както се казва - you do the math...

Коментар

Винаги съм се чудил как хората разбират колко е добро дадено масло по слух !!!!,,Двигателя работи много добре'' - !!!! За толкова години зад волана и сменени около 17 лични коли не можах да се науча !
        Едно нещо разбрах със сигурност : марката масло го е избрал ПРОИЗВОДИТЕЛЯ!!!
        Последен пример:
        Преди два месеца идва ред за смяна на масло на Патрулчето.Набарвам извесна марка масло на промоция и давай! ОБАЧЕ , след 30 километра колата взе да пуши, загуби мощност ина високите обороти взе да прекъсва.Понеже жипчето ми е по-свидно и от жената ,легнах да мра!
        Отивам в най-нахваления сервиз за дизели във Варна и след многодневно чакане , се започна една диагностика!Излезе ,че са ми повредени хидравличните повдигачи( 60лв/бр- общо 12 бр, без труд).Веднага ми предложиха компромисен вариант , да ми заменят хидр. с механични повдигачи.Излизало по-ефтино и само дето били по-шумни, иначе нямало разлика.БРЕХ , мамка му!Ами сега !
        Преди да се раздела с хилядарка и одгоре ,взех че изхвърлих това масло и си налях предписаното от производителя ! ЧУдо !! Колата се оправи ! Така че никога повече експерименти.
        PS и двете масла са с еднакъв вискозитет и не става въпрос за менте!
        PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
        КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
        0899187766

Коментар

Само за справката, би ли написал марката и модела на неправилното масло че иам едни подозрения
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

на пасата сменихме в Германия в сервиз Фолксваген: Валволин 5VV40 5л туба + филтър + труд = 70Е

за същата "услуга" в промобил са ми вземали по 160лв
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от churov Преглед на мнение
              Винаги съм се чудил как хората разбират колко е добро дадено масло по слух !!!!,,Двигателя работи много добре'' - !!!! За толкова години зад волана и сменени около 17 лични коли не можах да се науча !
              Едно нещо разбрах със сигурност : марката масло го е избрал ПРОИЗВОДИТЕЛЯ!!!
              Последен пример:
              Преди два месеца идва ред за смяна на масло на Патрулчето.Набарвам извесна марка масло на промоция и давай! ОБАЧЕ , след 30 километра колата взе да пуши, загуби мощност ина високите обороти взе да прекъсва.Понеже жипчето ми е по-свидно и от жената ,легнах да мра!
              Отивам в най-нахваления сервиз за дизели във Варна и след многодневно чакане , се започна една диагностика!Излезе ,че са ми повредени хидравличните повдигачи( 60лв/бр- общо 12 бр, без труд).Веднага ми предложиха компромисен вариант , да ми заменят хидр. с механични повдигачи.Излизало по-ефтино и само дето били по-шумни, иначе нямало разлика.БРЕХ , мамка му!Ами сега !
              Преди да се раздела с хилядарка и одгоре ,взех че изхвърлих това масло и си налях предписаното от производителя ! ЧУдо !! Колата се оправи ! Така че никога повече експерименти.
              PS и двете масла са с еднакъв вискозитет и не става въпрос за менте!
              Кажи марката де, ся и ние ли да я разбираме след смяна на повдигачи?
              no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                на пасата сменихме в Германия в сервиз Фолксваген: Валволин 5VV40 5л туба + филтър + труд = 70Е

за същата "услуга" в промобил са ми вземали по 160лв

Ми тя разликата е само 20 лв! Това ли те събаря?

Коментар

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
                  Ми тя разликата е само 20 лв! Това ли те събаря?
                  събаря ме, че тия 20лв са в плюс! няма нито една обективна причина за това...

преди време писах за мигач за Мазда 626 98г - 167лв от СТАР МОТОРС и 28Евро от Мазда-дилър в Мюнхен...
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

До: МАСЛО ЗА ДВГ - КАКВА МАРКА, ОТ КАДЕ, И ЗАЩО?

Не разбрахме какво беше лошото масло, а само че си ходил 2 пъти до Германия?
                    Говоря ти дъще, сещай се снахо!

Коментар

колеги в скоро време мога да ви зарадвам с много качествено масло,за чийто произход мога да гарантирам.маслото е мобил1 5 W 30

Коментар

След като можеш да доставиш масла от Щатите - какво ще кажеш да си поръчам Редлайн за скорости и ЛСД диференциали - в количества 5-20литра примерно ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X