стара тема но винаги актуална (докато се движат джипките ни).всеки има някакви скрити предпочитания и предрасъдъци, но колко са обосновани те и от каде произлизат? съседа ми кара с такова, тази марка има хубава реклама, мотора ми работи прекрасно, зная произхода му, или тубата му шарена и за това е супер. единствените безспорни разлики са в цените а колко знаем за другите и съществени ли са те? все пак маслото е кръвта на мотора и основния фактор за негоия дълъг и безпроблемен живот...или може би не толкова основен.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
МАСЛО ЗА ДВГ - КАКВА МАРКА, ОТ КАДЕ, И ЗАЩО?
Свий
X
-
Първоначално публикуван от fakir Преглед на мнениестара тема но винаги актуална (докато се движат джипките ни).всеки има някакви скрити предпочитания и предрасъдъци, но колко са обосновани те и от каде произлизат? съседа ми кара с такова, тази марка има хубава реклама, мотора ми работи прекрасно, зная произхода му, или тубата му шарена и за това е супер. единствените безспорни разлики са в цените а колко знаем за другите и съществени ли са те? все пак маслото е кръвта на мотора и основния фактор за негоия дълъг и безпроблемен живот...или може би не толкова основен.Ние не сме неутрални!
-
Мисля, че няма предрасъдъци в тази работа с маслата и т.н.
До преди малко четох темата на Тедо за вноса на автомобил от Германия и пародията в КАТ.
Ми все още сме на дереджето дето правим измислени работи. И в този смисъл - най-доброто масло за моя джип е с най-достоверния произход. А това дали ще е Валволин, Кастрол, Репсол и т.н. ми е все едно. Представи си този въпрос във форум в Германия? Там хората ще избирам по етикетчета (шареничко), реклама (pay one, get six) и суеверие със сигурност.
Така, че не виждам какво да му дъвчем на такава тема.
Аз карам само с Валволин и съм изключително доволен. Взимам го от близки и смятам, че е с гарантиран произход.
Преди това карах само с Мотул на две коли и общ пробег от над 150 хил.км., и пак бях много доволен, като съм го взимал от къде ли не.
Както се казва - you do the math...
Коментар
-
Винаги съм се чудил как хората разбират колко е добро дадено масло по слух !!!!,,Двигателя работи много добре'' - !!!! За толкова години зад волана и сменени около 17 лични коли не можах да се науча !
Едно нещо разбрах със сигурност : марката масло го е избрал ПРОИЗВОДИТЕЛЯ!!!
Последен пример:
Преди два месеца идва ред за смяна на масло на Патрулчето.Набарвам извесна марка масло на промоция и давай! ОБАЧЕ , след 30 километра колата взе да пуши, загуби мощност ина високите обороти взе да прекъсва.Понеже жипчето ми е по-свидно и от жената ,легнах да мра!
Отивам в най-нахваления сервиз за дизели във Варна и след многодневно чакане , се започна една диагностика!Излезе ,че са ми повредени хидравличните повдигачи( 60лв/бр- общо 12 бр, без труд).Веднага ми предложиха компромисен вариант , да ми заменят хидр. с механични повдигачи.Излизало по-ефтино и само дето били по-шумни, иначе нямало разлика.БРЕХ , мамка му!Ами сега !
Преди да се раздела с хилядарка и одгоре ,взех че изхвърлих това масло и си налях предписаното от производителя ! ЧУдо !! Колата се оправи ! Така че никога повече експерименти.
PS и двете масла са с еднакъв вискозитет и не става въпрос за менте!PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
0899187766
Коментар
-
Само за справката, би ли написал марката и модела на неправилното масло че иам едни подозренияВеднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
на пасата сменихме в Германия в сервиз Фолксваген: Валволин 5VV40 5л туба + филтър + труд = 70Е
за същата "услуга" в промобил са ми вземали по 160лвпомогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Първоначално публикуван от churov Преглед на мнениеВинаги съм се чудил как хората разбират колко е добро дадено масло по слух !!!!,,Двигателя работи много добре'' - !!!! За толкова години зад волана и сменени около 17 лични коли не можах да се науча !
Едно нещо разбрах със сигурност : марката масло го е избрал ПРОИЗВОДИТЕЛЯ!!!
Последен пример:
Преди два месеца идва ред за смяна на масло на Патрулчето.Набарвам извесна марка масло на промоция и давай! ОБАЧЕ , след 30 километра колата взе да пуши, загуби мощност ина високите обороти взе да прекъсва.Понеже жипчето ми е по-свидно и от жената ,легнах да мра!
Отивам в най-нахваления сервиз за дизели във Варна и след многодневно чакане , се започна една диагностика!Излезе ,че са ми повредени хидравличните повдигачи( 60лв/бр- общо 12 бр, без труд).Веднага ми предложиха компромисен вариант , да ми заменят хидр. с механични повдигачи.Излизало по-ефтино и само дето били по-шумни, иначе нямало разлика.БРЕХ , мамка му!Ами сега !
Преди да се раздела с хилядарка и одгоре ,взех че изхвърлих това масло и си налях предписаното от производителя ! ЧУдо !! Колата се оправи ! Така че никога повече експерименти.
PS и двете масла са с еднакъв вискозитет и не става въпрос за менте!no signature no problems
Коментар
-
Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнениена пасата сменихме в Германия в сервиз Фолксваген: Валволин 5VV40 5л туба + филтър + труд = 70Е
за същата "услуга" в промобил са ми вземали по 160лв
Ми тя разликата е само 20 лв! Това ли те събаря?
Коментар
-
Първоначално публикуван от disem Преглед на мнениеМи тя разликата е само 20 лв! Това ли те събаря?
преди време писах за мигач за Мазда 626 98г - 167лв от СТАР МОТОРС и 28Евро от Мазда-дилър в Мюнхен...помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар