Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разлята нафта - моля за съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разлята нафта - моля за съвет

Днес, по гадно стечение на обстоятелствата, в багажника на Мерседеса ми - S124 - комби, се разля една туба нафта - 10 кила.

Багажника е постлан с един мокет, който е с гумирана основа, и който е попил всичките 10 кила - като го извадих отвън, и протече юнашки.. Вътре оригиналната тапицерия не се е напоила, дори не е мокра, но мирише цялата кола на автобус Чавдар, и не се диша вътре.

Всичко е сухо, но смрадта е адска..

Моля за съвет - какво да правя - сега колицата спи с отворени врати и капак, в гаража, ама не вярвам да се изветри..

Пълно пране - хубаво - ама какво да пера - то вътре няма омазано?
    или да почна да я пръскам с парфюми - като една лека жена?

Моля за акъл...

До: Разлята нафта - моля за съвет

Здравей колега, имам мерцедес ц-220 точно това лято, ми се изсипа 20 литра нафта на задната седалка, закарах я на пране. Изпраха я 1 път, изсушиха я, 2 път пак я изпраха и я изсушиха и сега нямам никакви петна и проблеми с миризмата. Всичко се е изпарило, но винаги имам ароматизаторчета и не мириши, ИЗОБЩО!
    Поздрави, и веднага я карай на Пране, друг начин няма, това е спасението.

Коментар

Ако няма разлята нафта из колата ще се изветри до утре до положение да може да се седи вътре...с малко отворени прозорци...
      Ама хубаво огледай-все си мисля,че тук-там може да има разлята нафта...Най-лесно,бързо и с подръчни материали можеш да избършеш и попиеш със сухи,а после и с мокри кърпички-шЪ прежалиш една-две опаковки.
      много автомати-слаби резултати!

Коментар

Днес ще се пере , явно..
        Какъв беше тоя мой късмет - че и сезона не е подходящ..

Благодаря!

Коментар

Кофти ситуация. При мен подобен проблем се реши само с кастрация на всички мокети........ Извади всичко от багажника, всички постелки, оригинални и не, и ги провери на наличие на мазни петна.....
          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
          Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Абе,малко по малко, всички ще си признаете че купувате крадена нафта
            Да не зависиш от "Органи" в България....

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
              Кофти ситуация. При мен подобен проблем се реши само с кастрация на всички мокети........ Извади всичко от багажника, всички постелки, оригинални и не, и ги провери на наличие на мазни петна.....
              Такава ще е работата, братко..
              Отиде ми уикенда, както и посещението на МоторШоу-то...
              Голямо пране се очертава...

Първоначално публикуван от FBravo Преглед на мнение
              Абе,малко по малко, всички ще си признаете че купувате крадена нафта
              Колега, в смелото ти твърдение има две пукнатини, дето са интересни за коментар - доколко е купувана, и доколко е крадена...
              Теоретично, бих могъл да обяснявам за спукания резервоар на колегата ми, за това, че не е добре да се изхъврля горивото, ама щом си решил така, няма да те разубеждавам...

Благодаря ти за ценните съвети при решаването на проблема ми

Коментар

Вени,първо с бензин или обезмаслител,после с прах за пране.Нафтата се изпарява, но бавно и дотогава си мирише. Стискам ти палци.
                А относно крадената нафта темата е дъвкана във форума.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение

Благодаря ти за ценните съвети при решаването на проблема ми
                  Да,замалко да забравя

Днешната нафта се пере и отмирисва много по-лесно и бързо от едновремешната.
                  Гаранция че ще минеш само с едно пране.
                  Да не зависиш от "Органи" в България....

Коментар

Има един препарат обезмаслител които е многооо ефикасен за твоита ситуация.
                    Казва се Me*lio той е един жълтеникъв.
                    Пръскаш с него после минаваш с мокра кърпа,после с прах за пране
                    и се молиш повече за не мирише.
                    А относно препарата ,не че го хваля ама е много добър

Коментар

Вени, най важно е да извадиш всичко което дори само теоритично би могло да е докоснало нафтата и да переш с каквото имаш до скъсване. Гумените уплатнения е най добре да извадиш веднага и да ги изпереш и продухаш. Не са нафто устойчиви и за седмица стават на юфка. Пробвано.
                      Не знам как се измирисва нафтата при другите но при мене я чакам да се измирише вече 3 месеца, ама не.
                      Само вадене и пране му е майката.
                      Всичко вън, много вода и препарати.
                      Успех.
                      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Вени,по-добре нафта,отколкото мастика !

Коментар

Има едни електронни джаджи - озонатори, които се слагат в автомобила за няколко часа, затварят се прозорците и се включват. Не зная как точно работят, но тушират окончателно и безвъзвратно всички гадни миризми. Наскоро бях в Германия и гледахме такова чудо на техническото изложение в Кьолн. Но струва около 500 евро. Едва ли някой горд притежател на автомивка в България би закупил нещо подобно - нали знаете: с пръдня, боя...
                          [B][SIZE=2]
                          [/SIZE][/B]

Коментар

Първоначално публикуван от Симо Маринов Преглед на мнение
                            Има едни електронни джаджи - озонатори, които се слагат в автомобила за няколко часа, затварят се прозорците и се включват. Не зная как точно работят, но тушират окончателно и безвъзвратно всички гадни миризми. Наскоро бях в Германия и гледахме такова чудо на техническото изложение в Кьолн. Но струва около 500 евро. Едва ли някой горд притежател на автомивка в България би закупил нещо подобно - нали знаете: с пръдня, боя...
                            Вярно е. Тук навремето карахме чаршафи от болниците с фургони 19т. Нали се сещате на какво съм се нагледал? Като се прибереш в гаража и паркираш на рампата вътре в самия фургон на камиона се пуска това устройство и, както казва колегата, то унищожава 100% всичко вонящо, заразно, токсично и незнам си още какво там. И за автомивките си прав - предпочитат да спукват от работа момчетата, вместо да влязат в релси.
                            Последно редактирано от мишоци; 20-03-10, 04:01. Причина: допълнение
                            Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                            Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

още един час съм на работа, и после почва екшъна.
                              За тоя жълтия обезмаслител съм напълно съгласен, и той май е първото, с което ще пробвам - аз имам отлични впечатления от работата му.
                              Озонатор за 500 евра ми е малко скъпо, обаче съм виждал доста по-бюджетни решения, в автомобилен вариант, и ако смрадта остане в тая си сила, ще си мисля и за такова чудо.

Вальо, свалянето на всичко е свързано с такова разкостване на бенца, че просто няма да ми стигне времето през уикенда само за разтурване, за пране - хич . Това са задни, предни седалки, централна конзола..и още хиляда двжъчки. Мокета е от някакъв странен тип - нафтата не е проникнала през него - отдолу е съвършено сухо..

Ице, ми то ако беше мастика, аз направо нямаше да излизам от колата - пускам си "Love, dreams and bouzukie" и ....

а за това, доколко е крадена нафтата - поне да беше крадена, та да беше легнало по-евтинко..
                              11 литра по 1.95...
                              инак съм съгласен с колегата мишоци, че ако има, не бих имал никакви угризения, ама няма...

засега това, което постигнах с много парцали, и попиване с вестници, е, че мокета е почти сух, и леко омазнява ръката, при търкане.

Пази се, нафто, Вени Дизела идва....

нямам прилика с Вин Дизел, де

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X