Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На какво казват "бутан" и от къде се взема?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• На какво казват "бутан" и от къде се взема?

Не можело да е пропан, трябвало бутан. Къде и за какво продават балончета за зареждане с такова нещо?

До: На какво казват "бутан" и от къде се взема?

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    Не можело да е пропан, трябвало бутан. Къде и за какво продават балончета за зареждане с такова нещо?
    Ти кажи за какво ти трябва. За повечето цели, за които не искат пропан, обичайната смес по бензиностанциите става. Иначе, за туристически цели се продават флакончета с почти чист пропан (за студено, по-скъпи) и бутан (за топло, по-евтини).

Коментар

п.с. ако нямаш претенции за чистота, мога да ти отлея от бутилката на печката, малко преди да свърши. Тогава в сместа хич няма пропан, защото е по-летлив, а разходът е от газова фаза. Личи си и по пламъка.

Коментар

За джобна горелка. Нещо като великанска запалка, да е жив и здрав Румбата.

Коментар

Трябва да я видим.

На тези, проблемът с пропана е че им обледяват дюзите. Обичайната смес ще работи безгрижно, в нея пропанът и зимно време е под 40%.

Инструкцията изрично да не се слага пропан е заради феновете, дето ще купят по-скъпото и после ще се чудят защо киха.

Коментар

От прост газ за запалки, тая конструкция не киха, имам няколко ...

Коментар

значи става. Гледай да не е над 60% пропан.

Коментар

A compact butane gas torch with fine flame adjustment especially suitable for intricate jewellery and model making as well as for soldering and minor plumbing repairs.
                • Instant electronic ignition
                • Convenient base stand to maintain a safe upright position
                • Adjustable flame temperature of up to 1300°C
                • Operates for up to 90 minutes using standard gas lighter fuel (not supplied)
                • Torch dimensions (Dia.xWxH) 35x90x155mm

Господин Стефане /не Ви знам фамилията и не смея да ви викам "колега"/ превода с две думи е - това БУТАНОВОТО работи с газ за запалки.
                https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Стефане, всичко това което се продава като газ за запалки е всъщност бутан... А както писа Ясен най-добре смес от пропан + бутан... Аз съм установил, че най-добрите резултати са когато пълня с преходник от туристическите бутилки (малките) на примус... Суперкачествена газ в правилно съотношение...

Иначе бутана се предпочита за запалки защото ако ги напълниш с пропан и през лятото ги забравиш в колата гърмят... ама наистина...
                  VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                    Стефане, всичко това което се продава като газ за запалки е всъщност бутан... А както писа Ясен най-добре смес от пропан + бутан... Аз съм установил, че най-добрите резултати са когато пълня с преходник от туристическите бутилки (малките) на примус... Суперкачествена газ в правилно съотношение...

Иначе бутана се предпочита за запалки защото ако ги напълниш с пропан и през лятото ги забравиш в колата гърмят... ама наистина...
                    +1
                    Стефане, тази горелка работи чудесно с газта на примус.
                    Имам филер ще го напълним тези дни.

Коментар

Стефане, работи с газ за запалки, аз имам газов поялник, който е и горелка, мини, и само с това си го пълня. А иначв, както Венци пише, лятоска ми е гърмяла запалка на арматурноро табло .
                      подаръци за мъже от FACOM
                      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

А, аз съм виждал как гърми и на полянката. Ей го значи какво било.
                        Сипах и от флакон за запалки. Не очаквах такъв ефект - внушително. Сигурно два порядъка по-мощно от тия джобни, които съм имал. Не е ацетиленов резак разбира се, но вече си е горелка.
                        Румбата да каже какво и откъде. Не знам колко ще изкара, и в какви условия, но като за начало е добре.

Коментар

Стига бе, верно ли гърмят? За лошо работене съм чувал (и виждал), но някак си представях тези прибори за по-здрави.

Коментар

Вярно гърмят, проверено! То и затова ако погледнеш спецификациите на различните битови уреди ще установиш че в северните страни те работят само с чист пропан докато в Африка за пропан не са и чували... само бутан...
                            VPetrov.photography

Коментар

Слава богу, обикновено изфъщяват, и с това всичко свършва. Но понякога успяват да гръмнат. Та ако си заварчик например, или носи бензинова, или я оставяй във фургона. Не в джобовете на гащеризона.
                              Да, нещо като от снимката на НИКСД е, но пластмасова. Запалката е отстрани, не отзад.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X