Не можело да е пропан, трябвало бутан. Къде и за какво продават балончета за зареждане с такова нещо?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
На какво казват "бутан" и от къде се взема?
Свий
X
-
До: На какво казват "бутан" и от къде се взема?
Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнениеНе можело да е пропан, трябвало бутан. Къде и за какво продават балончета за зареждане с такова нещо?
-
п.с. ако нямаш претенции за чистота, мога да ти отлея от бутилката на печката, малко преди да свърши. Тогава в сместа хич няма пропан, защото е по-летлив, а разходът е от газова фаза. Личи си и по пламъка.
Коментар
-
Трябва да я видим.
На тези, проблемът с пропана е че им обледяват дюзите. Обичайната смес ще работи безгрижно, в нея пропанът и зимно време е под 40%.
Инструкцията изрично да не се слага пропан е заради феновете, дето ще купят по-скъпото и после ще се чудят защо киха.
Коментар
-
A compact butane gas torch with fine flame adjustment especially suitable for intricate jewellery and model making as well as for soldering and minor plumbing repairs.
- Instant electronic ignition
- Convenient base stand to maintain a safe upright position
- Adjustable flame temperature of up to 1300°C
- Operates for up to 90 minutes using standard gas lighter fuel (not supplied)
- Torch dimensions (Dia.xWxH) 35x90x155mm
Господин Стефане /не Ви знам фамилията и не смея да ви викам "колега"/ превода с две думи е - това БУТАНОВОТО работи с газ за запалки.
Коментар
-
Стефане, всичко това което се продава като газ за запалки е всъщност бутан... А както писа Ясен най-добре смес от пропан + бутан... Аз съм установил, че най-добрите резултати са когато пълня с преходник от туристическите бутилки (малките) на примус... Суперкачествена газ в правилно съотношение...
Иначе бутана се предпочита за запалки защото ако ги напълниш с пропан и през лятото ги забравиш в колата гърмят... ама наистина...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнениеСтефане, всичко това което се продава като газ за запалки е всъщност бутан... А както писа Ясен най-добре смес от пропан + бутан... Аз съм установил, че най-добрите резултати са когато пълня с преходник от туристическите бутилки (малките) на примус... Суперкачествена газ в правилно съотношение...
Иначе бутана се предпочита за запалки защото ако ги напълниш с пропан и през лятото ги забравиш в колата гърмят... ама наистина...
Стефане, тази горелка работи чудесно с газта на примус.
Имам филер ще го напълним тези дни.
Коментар
-
Стефане, работи с газ за запалки, аз имам газов поялник, който е и горелка, мини, и само с това си го пълня. А иначв, както Венци пише, лятоска ми е гърмяла запалка на арматурноро табло.
Коментар
-
А, аз съм виждал как гърми и на полянката. Ей го значи какво било.
Сипах и от флакон за запалки. Не очаквах такъв ефект - внушително. Сигурно два порядъка по-мощно от тия джобни, които съм имал. Не е ацетиленов резак разбира се, но вече си е горелка.
Румбата да каже какво и откъде. Не знам колко ще изкара, и в какви условия, но като за начало е добре.
Коментар
-
Слава богу, обикновено изфъщяват, и с това всичко свършва. Но понякога успяват да гръмнат. Та ако си заварчик например, или носи бензинова, или я оставяй във фургона. Не в джобовете на гащеризона.
Да, нещо като от снимката на НИКСД е, но пластмасова. Запалката е отстрани, не отзад.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар