Знам че има много такива теми. Но ако може някой който има мерцедесовия двигател да препоръча добавка, от която е доволен. Аз сложиш на Лики Моли на последното зареждане, но не съм много убеден че са най-подходящи или поне това което аз взех.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Препоръка за добавки в горивото
Свий
X
-
До: Препоръка за добавки в горивото
Зависи какво целиш с добавката. Дали по-добра работа на мотора, почистване на горивната система или предвид идващата зима, предотвратяване замръзване на нафтата. Има една доста обширна тема от миналата зима на Румбата, Ники и други хора, които хвърлиха доста труд да тестват различните видове добавки. Разгледай я и вероятно ще си отговориш на доста въпроси - за и против различните добавки. Ето и още една тема, в която се разискват т.н. подобрители на дизеловото гориво. Поздрави!Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
-
Горните експерименти са достатъчно показателни
Но все пак на конкретния въпрос - конкретен отговор-
Предвид емпиричния опит и наблюдение върху немалко дизелови мерседеси, вкл. и моя, съвършено спокойно мога да препоръчам TDA на Castrol
Определено комбинацията от Алпин Дизел + редовно добавяне на TDA позволи на доста колеги да изкарат няколко зими подред, стъжнени допълнително от "качествена" нафта
Купувай си от Метро, там е по-евтино от цената при официалния представител..
и внимавай да не вземеш от добавката за бензинови двигатели - мисля, че беше TDI, но не съм сигурен
Коментар
-
Главно за почистване на горивната система, защото знаем колко претенциозни са тези мотори към нафтата. Иначе от кастрола и аз съм доволен и за зимата ще си взема да сипвам, че при мен си става голям клинч.Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland
Коментар
-
Колега с риск да стана за смях, ще ти разкажа какво съм сипвал аз в старата ми Джипка "Нисан терано 2 2.7 дизел"...Първо я карах служебно а след две години си я купих. Та пропорцията за Джипки с обикновенни дюзи е:
2 л. Бензин 95
0,5 л. Двутактово масло
и до горе Дизел
Това го правя зимата!
Бензина да не замръзва нафтата, маслото да смазва помпата, дизела знаеш защо
Моля да се отбележи в протокола...не препоръчвам на никого тази пропорция. Да не има сърдити.
П.П. Братовчед ми работи в лаборатория и след анализ на Бензин 95 се оказа че горивото е с 91 октана. Представям си за дизеловото гориво..........VW Touareg R5 2005
Ford Ranger 2.5 Double Cab 2005 Х 2 PC
Ford Everest 2,5 2006
Крис
Коментар
-
Първоначално публикуван от kpaliev Преглед на мнениеБратовчед ми работи в лаборатория и след анализ на Бензин 95 се оказа че горивото е с 91 октана.
Благодаря за добрата новина.
Коментар
-
Има една частна бензиностанция в Костинброд, на която горивата имат винаги нужните добавки и по нищо не отстъпват на скъпите Шел и Омв освен по ценатаЗареждам от там бензин на Трупчо и дизел на Гранда,има разлика във вървенето и разхода
За да не прозвучи като реклама умишлено не я посочвам,но някой ако минава през града и изска да опита ще му пиша коя е
Най осезаема е разликата в бензина
Извинявам се че се отклоних от темата за добавките
JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52
Коментар
-
Бензина обикновенно е бъкан с добавки, когато пуснат по бензиностанцийте поотлежал такъв от държавния резерв
Един познат в сервиз ми каза че си прави статистика, кога го пускат. Обикновенно като се случи това, на ден минават по 2-3 коли с изплющяли помпи. Иначе може е със седмици никой да не мине.Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland
Коментар
-
Първоначално публикуван от matematic Преглед на мнениеЗнам че има много такива теми. Но ако може някой който има мерцедесовия двигател да препоръча добавка, от която е доволен. Аз сложиш на Лики Моли на последното зареждане, но не съм много убеден че са най-подходящи или поне това което аз взех.
Молито е една от добрите присадки за дизела.Сега дали е най-добрата може и да се спори,Кастрола и той не се дава от четеното по нета,но и Молито е мноооого добро ако го сравним с други добавки.Това по твоите притеснения за Молито.
Другото което аз бих ти препорьчал / бачкам с малко малки,средни и големи дизели та от там ми е опита / да си монтираш допьлнителен филтьр за нафтата,нещо което лесно се следи,лесно се сменя и цеди всичко.Последно като купувах такова ми излезе 250$ с всичко необходимо за монтажа.Малко е грозен,но пьк вьрши работа.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Аз от няколко месеца ползвам добавка за горивото на QMI, засега съм доволен ще видим зимата как ще е[B]Ако искаш да имаш нещо което никога не си имал, може би трябва да направиш нещо което никога не си правил![/B]
[B]If you want, you can![/B]
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар