Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръка за добавки в горивото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Препоръка за добавки в горивото

Знам че има много такива теми. Но ако може някой който има мерцедесовия двигател да препоръча добавка, от която е доволен. Аз сложиш на Лики Моли на последното зареждане, но не съм много убеден че са най-подходящи или поне това което аз взех.
    Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland

До: Препоръка за добавки в горивото

Зависи какво целиш с добавката. Дали по-добра работа на мотора, почистване на горивната система или предвид идващата зима, предотвратяване замръзване на нафтата. Има една доста обширна тема от миналата зима на Румбата, Ники и други хора, които хвърлиха доста труд да тестват различните видове добавки. Разгледай я и вероятно ще си отговориш на доста въпроси - за и против различните добавки. Ето и още една тема, в която се разискват т.н. подобрители на дизеловото гориво. Поздрави!
    Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
    First impression is not always true. Get inspired.
    Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
    Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

аз слагам на STP diesel fuel injector cleaner... преди имаше едно леко доловимо притрисане в самото начало при палене, и вече го няма! така че за мен има смисъл в тея добавки!
      V10

Коментар

Горните експерименти са достатъчно показателни

Но все пак на конкретния въпрос - конкретен отговор-

Предвид емпиричния опит и наблюдение върху немалко дизелови мерседеси, вкл. и моя, съвършено спокойно мога да препоръчам TDA на Castrol
        Определено комбинацията от Алпин Дизел + редовно добавяне на TDA позволи на доста колеги да изкарат няколко зими подред, стъжнени допълнително от "качествена" нафта

Купувай си от Метро, там е по-евтино от цената при официалния представител..
        и внимавай да не вземеш от добавката за бензинови двигатели - мисля, че беше TDI, но не съм сигурен

Коментар

Главно за почистване на горивната система, защото знаем колко претенциозни са тези мотори към нафтата. Иначе от кастрола и аз съм доволен и за зимата ще си взема да сипвам, че при мен си става голям клинч.

Коментар

Колега с риск да стана за смях, ще ти разкажа какво съм сипвал аз в старата ми Джипка "Нисан терано 2 2.7 дизел"...Първо я карах служебно а след две години си я купих. Та пропорцията за Джипки с обикновенни дюзи е:

2 л. Бензин 95
            0,5 л. Двутактово масло
            и до горе Дизел

Това го правя зимата!

Бензина да не замръзва нафтата, маслото да смазва помпата, дизела знаеш защо

Моля да се отбележи в протокола...не препоръчвам на никого тази пропорция. Да не има сърдити.

П.П. Братовчед ми работи в лаборатория и след анализ на Бензин 95 се оказа че горивото е с 91 октана. Представям си за дизеловото гориво..........
            VW Touareg R5 2005
            Ford Ranger 2.5 Double Cab 2005 Х 2 PC
            Ford Everest 2,5 2006
            Крис

Коментар

Първоначално публикуван от kpaliev Преглед на мнение
              Братовчед ми работи в лаборатория и след анализ на Бензин 95 се оказа че горивото е с 91 октана.
              Супер.
              Благодаря за добрата новина.

Коментар

Има една частна бензиностанция в Костинброд, на която горивата имат винаги нужните добавки и по нищо не отстъпват на скъпите Шел и Омв освен по ценатаЗареждам от там бензин на Трупчо и дизел на Гранда,има разлика във вървенето и разходаЗа да не прозвучи като реклама умишлено не я посочвам,но някой ако минава през града и изска да опита ще му пиша коя еНай осезаема е разликата в бензинаИзвинявам се че се отклоних от темата за добавките
                JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Бензина обикновенно е бъкан с добавки, когато пуснат по бензиностанцийте поотлежал такъв от държавния резерв

Един познат в сервиз ми каза че си прави статистика, кога го пускат. Обикновенно като се случи това, на ден минават по 2-3 коли с изплющяли помпи. Иначе може е със седмици никой да не мине.

Коментар

Знам го отлежалия. Познава се по миризмата.
                    Ядем го без проблем.
                    Пък и помпата е 200лв.

Коментар

Първоначално публикуван от matematic Преглед на мнение
                      Знам че има много такива теми. Но ако може някой който има мерцедесовия двигател да препоръча добавка, от която е доволен. Аз сложиш на Лики Моли на последното зареждане, но не съм много убеден че са най-подходящи или поне това което аз взех.

Молито е една от добрите присадки за дизела.Сега дали е най-добрата може и да се спори,Кастрола и той не се дава от четеното по нета,но и Молито е мноооого добро ако го сравним с други добавки.Това по твоите притеснения за Молито.

Другото което аз бих ти препорьчал / бачкам с малко малки,средни и големи дизели та от там ми е опита / да си монтираш допьлнителен филтьр за нафтата,нещо което лесно се следи,лесно се сменя и цеди всичко.Последно като купувах такова ми излезе 250$ с всичко необходимо за монтажа.Малко е грозен,но пьк вьрши работа.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Лики Моли имат доста добавки, коя точно си налял?
                        Зима иде

Коментар

Залагам на пьрвото..................
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

сипах някаква на лики моли за намаляване на пушека и прочистване ... ще видим какво ще стане. Имам и кастрол ТДА, но още не съм го наливал, че да не смесвам добавките

Коментар

Аз от няколко месеца ползвам добавка за горивото на QMI, засега съм доволен ще видим зимата как ще е
                              [B]Ако искаш да имаш нещо което никога не си имал, може би трябва да направиш нещо което никога не си правил![/B]
                              [B]If you want, you can![/B]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X