Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дизелов двигател каран с олио "Нови тенденции".

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дизелов двигател каран с олио "Нови тенденции".

Един приятел,който разбира от дизелови двигатели си кара колата с олио(50%нафта,50%олио)и казва че за 5 години каране така няма никакви проблеми.Казва също че нито мощност нищо нищо е загубела при карането с олио.Та нека пусна темата в сайта за да видя какво ще кажат големите разбирачи на дизелови двигатели.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

3.0 v6 24

До: Дизелов двигател каран с олио "Нови тенденции".

Може би трябва да уточниш,че олиото е отработено,защото в противен случай не виждам смисъла-цената му за литър е по-скъпа от нафтата...
    Ако не знаеш-питай,като знаеш-пак.От питане глава не боли,но от избързване -...много!!!:wink:

Коментар

...и трябва да сменяш филтър по-често, а най-добре да сложиш и втори, и зимата забравяш, и по принцип трябва да е позагряно, и горивната система да е предвидена за такова.

Явно италианеца, от който си взех тераното беше правил същото. Във филтъра беша 3 пръста жабурняк. Никога, ама наистина никога в живота си не бях виждал такова нещо. А джипката беше на реални 80000 тогава. Няма начин това да стане от нормална нафта, дори и тая, дето продават в милата ни родина.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        ...и трябва да сменяш филтър по-често, а най-добре да сложиш и втори, и зимата забравяш, и по принцип трябва да е позагряно, и горивната система да е предвидена за такова.

Явно ителианеца, от който си взех тераното беше правил същото. Във филтъра беша 3 пръста жабурняк. Никога, ама наистина никога в живота си не бях виждал такова нещо. А джипката беше на реални 80000 тогава. Няма начин това да стане от нормална нафта, дори и тая, дето продават в милата ни родина.
        Ако горивната система е предвидена за олио и има монтирана система за подгряване на олиото, можеш да караш 100 процента на олио. Ако обоче смесваш 50 на 50 не трябват никакви доработки или загряване на олиото. Това разбира се за "нормални" дизели /най-добре/ или такива с турбо. За помпа-дюза не съм чувал някой да е карал на олио. Мой познат караше Тойота бусче /сигурно 20 годишно/, като смесваше олио и нафта, а лятото дори беше стигнал пропорция 80 на 20 в полза на олиото, като е нямал никакви проблеми. Но това беше преди година, две, когато нафтата беше скъпа, а той беше намерил евтино наливно олио от фабрика. За отработеното си трябва добро филтриране.
        Последно редактирано от marin199; 23-09-09, 11:45.
        http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
        http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Първоначално публикуван от markk Преглед на мнение
          Може би трябва да уточниш,че олиото е отработено,защото в противен случай не виждам смисъла-цената му за литър е по-скъпа от нафтата...
          Цената на олиото отдавна е по-ниска от цената на нафтата. Аз лично не знам има ли цена на каквото и да е гориво от порядъка на 1,40 лв/л, но виж олио на тази цена се намира.

Коментар

Може и аз да съм в грешка-не съм пазарувал олио отдавна..
            Ако не знаеш-питай,като знаеш-пак.От питане глава не боли,но от избързване -...много!!!:wink:

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
              Аз лично не знам има ли цена на каквото и да е гориво от порядъка на 1,40 лв/л, ....
              Цена около 1.40 лв. се получава за литъра на нафтата, която се полага на регистрираните земеделски производители след връщането на акциза.

Коментар

Тази тема беше дискутирана и преди в този раздел...
                Според личното ми мнение може да се кара дизел с олио,ако:
                -колата е чужда
                -колата е стара и вече можем да си правим експерименти без да ни пука какъв ще е ефекта
                -ще се използва в район с горещ климат,където няма зима
                -дизела е с редова помпа(само мерцедес и най-първия голф-1).в този ред на мисли искам да видя някой,който е карал 5 години,като вашия познат дизел с роторна помпа на олио!
                Успех на всички,решили да ползват олио!Нека бъдат така добри да споделят после!
                Инак мнозина пишат,че имали познати,които от години си карали на олио и нямали проблем,ама виждали ли са ги,като си наливат това"гориво"често...?Аз лично нямам сърце за подобни експерименти-признавам си!
                много автомати-слаби резултати!

Коментар

Имам един познат с транспортна фирма и си караше старите камиони с 80/20% в полза на олиото и дори слагаше малко изгоряло масло в резервоарите, за да немогат да го крадат шофьорите -- /черна нафта никой не купува/ :-). Има и нови камиони, но там 50-50% щото имаше проблеми с филтрите. Това беше преди около 2г. олиото го пазареше по 0.90лв за литър и беше изгодно. Зимата си караше на нафта иначе няма палене. Някой правят друго, имат малък резервоар за нафта и с клапан за бензин от тез дето ги слагат на газовото си палят сутрин на нафта. Големия резервоар е пълен с олио и през него минава една серпентина с антифриз, който подгрява олиото и след като мотора е загрял превключват на олио.

Това става и на леки коли, но трябват 2 резервоара и да не е common rail.
                  Impreza WRC STI

Коментар

Имам лек автомобил Хонда Акорд комън рейл и в книжката й изрично пише, че не е пригоден за използване на олио за гориво.

Коментар

Ето един линк http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=205025 който мисля, че трябва да даде доста отговори на темата, но аз също съм заинтересуван от отговорите на експертите.

Коментар

Подгряване и филтрираща система е ключа за палатката.Ако има ккво да грее олиото с резервоара му както и вьв филтьра и ако има свестен филтьр.............другото е лесно
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X