Един приятел,който разбира от дизелови двигатели си кара колата с олио(50%нафта,50%олио)и казва че за 5 години каране така няма никакви проблеми.Казва също че нито мощност нищо нищо е загубела при карането с олио.Та нека пусна темата в сайта за да видя какво ще кажат големите разбирачи на дизелови двигатели.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Дизелов двигател каран с олио "Нови тенденции".
Свий
X
-
До: Дизелов двигател каран с олио "Нови тенденции".
Може би трябва да уточниш,че олиото е отработено,защото в противен случай не виждам смисъла-цената му за литър е по-скъпа от нафтата...Ако не знаеш-питай,като знаеш-пак.От питане глава не боли,но от избързване -...много!!!:wink:
-
...и трябва да сменяш филтър по-често, а най-добре да сложиш и втори, и зимата забравяш, и по принцип трябва да е позагряно, и горивната система да е предвидена за такова.
Явно италианеца, от който си взех тераното беше правил същото. Във филтъра беша 3 пръста жабурняк. Никога, ама наистина никога в живота си не бях виждал такова нещо. А джипката беше на реални 80000 тогава. Няма начин това да стане от нормална нафта, дори и тая, дето продават в милата ни родина.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение...и трябва да сменяш филтър по-често, а най-добре да сложиш и втори, и зимата забравяш, и по принцип трябва да е позагряно, и горивната система да е предвидена за такова.
Явно ителианеца, от който си взех тераното беше правил същото. Във филтъра беша 3 пръста жабурняк. Никога, ама наистина никога в живота си не бях виждал такова нещо. А джипката беше на реални 80000 тогава. Няма начин това да стане от нормална нафта, дори и тая, дето продават в милата ни родина.Последно редактирано от marin199; 23-09-09, 11:45.
Коментар
-
Първоначално публикуван от markk Преглед на мнениеМоже би трябва да уточниш,че олиото е отработено,защото в противен случай не виждам смисъла-цената му за литър е по-скъпа от нафтата...Аз лично не знам има ли цена на каквото и да е гориво от порядъка на 1,40 лв/л, но виж олио на тази цена се намира.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнениеАз лично не знам има ли цена на каквото и да е гориво от порядъка на 1,40 лв/л, ....
Коментар
-
Тази тема беше дискутирана и преди в този раздел...
Според личното ми мнение може да се кара дизел с олио,ако:
-колата е чужда
-колата е стара и вече можем да си правим експерименти без да ни пука какъв ще е ефекта
-ще се използва в район с горещ климат,където няма зима
-дизела е с редова помпа(само мерцедес и най-първия голф-1).в този ред на мисли искам да видя някой,който е карал 5 години,като вашия познат дизел с роторна помпа на олио!
Успех на всички,решили да ползват олио!Нека бъдат така добри да споделят после!
Инак мнозина пишат,че имали познати,които от години си карали на олио и нямали проблем,ама виждали ли са ги,като си наливат това"гориво"често...?Аз лично нямам сърце за подобни експерименти-признавам си!
много автомати-слаби резултати!
Коментар
-
Имам един познат с транспортна фирма и си караше старите камиони с 80/20% в полза на олиото и дори слагаше малко изгоряло масло в резервоарите, за да немогат да го крадат шофьорите -- /черна нафта никой не купува/ :-). Има и нови камиони, но там 50-50% щото имаше проблеми с филтрите. Това беше преди около 2г. олиото го пазареше по 0.90лв за литър и беше изгодно. Зимата си караше на нафта иначе няма палене. Някой правят друго, имат малък резервоар за нафта и с клапан за бензин от тез дето ги слагат на газовото си палят сутрин на нафта. Големия резервоар е пълен с олио и през него минава една серпентина с антифриз, който подгрява олиото и след като мотора е загрял превключват на олио.
Това става и на леки коли, но трябват 2 резервоара и да не е common rail.Impreza WRC STI
Коментар
-
Ето един линк http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=205025 който мисля, че трябва да даде доста отговори на темата, но аз също съм заинтересуван от отговорите на експертите.
Коментар
-
Подгряване и филтрираща система е ключа за палатката.Ако има ккво да грее олиото с резервоара му както и вьв филтьра и ако има свестен филтьр.............другото е лесноTOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар