Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Добавка за дюзи на бардал?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Добавка за дюзи на бардал?

Колеги,здравейте вчера си закупих добавка на бардал injector cleaner.Питането ми е има ли някаква полза от тази добавка? Искам да сложа профилактично тази добавка,но реших първо да се допитам до вас.Самата добавка се слага на 30л гориво ,и се кара докато свърши поне така пише.Има ли колеги,които са я ползвали ,и имат ли опит с тази добавка.

На буса сложих точно бардал за дюзите ,казаха ми на два резервоара да слагам по една добавка...

Едната е за ударно почистване ...втората за профилактично.....никаква разлика не видях,усетих,разбрах ....

Проблем с горивната система не съм имал нито преди,нито след...просто профилактично....че и скъпи бяха ...към 200 лв

Имам един колега,кара коли по над 100 к....и той си глези колите с бардал....

Мойте са работни стругове,вода да им сложа,все ще я изгорят някак си
    Последно редактирано от Roninn; 01-08-25, 18:07.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Ясно Благодаря колега.Разтърсих се из интернет ,и се оказа ,че точно тази добавка доста добре изчиствала дюзите .Аз проблем няма ,но просто искам профилактично да сложа.Иначе предимно си слагам BDC пак на бардал.

Коментар

^^^^^ ТОЧНО

Профилактика,върши работа за профилактика,а не за ремонт на мотора.

Тук имаме бензиностанции / близката до нас е такава /които продават бензин с по-високи от стандарта почистващи присадки,и аз проблеми нямам на половин милион км двигател,но на 6 месеца или като се сетя му набивам една бутилка преди дълъг път,е така да има.

Върши ли работа? ДА според мен,четвърт век кола на половин милион километри.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Е как да дам пример с кола на 6 месеца като тя с боза да я тъпча пак ще върви.

Чакам новия осмак на Тундра или Секвоя,тия шестачета с турбо и е Джак да ги храня пак не стават. Знам те какво пишеш ма дюзи са си дюзи,пример със стара кола си трябва,с нова никакъв пример не е за мен поне.Дърта кола която сина я кара нежно главно градско,я види 2000 оборота я не,проблеми с дюзи няма,като я опьна хайдушката за Вегас 3 сутринта по магистралата с присадка и пред Беладжио работи като часовник - това от мен,някой с нова кола да каже какво му прави добавката ако му причинява главоболие,за мен работи

• dabeda
          dabeda коментира
          Редактиране на коментар
          Точно за това си я слагам за профилактика.Доста често си слагам БДЦ,но тази в момента е друга та затова си питам

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Така де,проблеми като нямаш и ги имаш парите и мерака то смело тъпчи вътре. Някой като ми каже Мойта кола много яка,грам проблем нямам……..и каква ти е колата пич, ми 7 месечна Хонда……..ебаго,аз 7 месеца масло не проверявам,той проблеми как да има.

Всеки за него си,преди 2 дни як теч от масло от Волво 1000 коня дизел на 500 часа при положение,че масло му сменяш на 350,нов мотор масло тече,Волво,натоварих го 80% за 6 минути и текна…….и нова трансмисия ZF,че пръснали старата на 450 часа

И тук съм с мнението на Друкмана - беше то едно време,сега времето друго,докато загрее мотора и почва да тече баси. АЗ беден,ново нямам,старото работи и с добавка

https://stationfinder.toptiergas.com

Е какво си имаме тук,близката до нас е с четворно повече присадки от стандарта за Калифорния който пък е по-висок от нормалните за Невада примерно или Аризона……..и пак тъпча на 6 месеца като ще я карам като подарена.

Какво и дали прави не знам,работи си обаче колицата. Същия тоя бензин на среден размер карбураторен мотор задьнва за 3 месеца ако не се пали,там е друг проблема обаче и темата е дълга. Тестове има,на странен език,върши работа

200 лева не знам дали бих дал,25 кинта е тук подобна присадка за 6 резервоара, половин кутия цигари няма на 6 месеца………200 кинта ммммммама е болна
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Bardalh BDC слагам винаги, нямам проблеми и с дюзи.Нямам нужда от по-специални добавки, но предполагам, че и те ще вършат работа.БДЦ има разфасофки по 1 и 5 литра- излиза по-евтино

Коментар

БДЦ слагам, ма е така, да има. Не знам дали помага, ама със сигурност не врЕди. Не ми пречи, ма много мирише на миризливки мамка му!
            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

• dabeda
              dabeda коментира
              Редактиране на коментар
              И ,аз си слагам ама ,не виждам никаква разлика дали има ,или не ..

Полза дали ще има се не знае...пък и някои са доста "агресивни",което не е баш добре.Таз,ако е за един резервоар например,аз бих а ползвал за два или три(разредена,демек).

Те,добавките,са туй,което и без това е(следва да е) вече в горивото на бензиностанцията...търпят и известно "предозиране"(но пък някои никак не се радват на съчетаване,тъй че ...) .
            Добавките в горивото следва да са смесени от търговеца(май) и на гражданина-потребител да му е спестено туй душеприятно задължение,но нищо не е баш както требе .

Затуй не е зле отвреме-навреме да се добавя нещо в резервоара (според нуждата) , а като за профилактика,един вид -извънбордово масло и редовно здраво настъпване(къде и кога може, и в рамките на закона...зер туй да лангъркаш например 3-4% бензин смесен в 5w-20 или 0w-16 при 20хил.км. междусменен интервал хич не е хубаво).
            Ако не се кара много или пък съвсем ще седи някой месец-стабилизатор в бензиня и пр.
            Единствената полза от биокомпонента в дизела е по-добрата смазочна способност на крайния продукт,ама не се знае дали го има тоз % БД на колонката .

На PSA добавките ("фирмените"), бяха Бардал навремето (може би още са).
            На беенве, някои от европейските,са на Wynn's и BASF,щатските-на Шеврон...и т.н.

МБ някога също имаше на Wynn's една добавка,а сега са досадили на друг :

https://operatingfluids.mercedes-benz.com/sheet/138.91

https://media.tunap.com/stmedia/tuna...etWithLogo.pdf

Форд и те имат някакви си там...те май всички предлагат вече.

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
              .....никаква разлика не видях,усетих,разбрах ....
              Как да не си, 200 кинта си назад
              Ford Maverick II 2.3 XLT
              Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от td120 Преглед на мнение
                Форд и те имат някакви си там...те май всички предлагат вече.
                На моя Форд в мануала пише изрично да не се слагат никакви добавки в горивото. И аз спазвам, карам с най-евтината нафта на доказани не менте бензиностанции при нас.
                Ford Maverick II 2.3 XLT
                Ford Mondeo MK5

Коментар

• td120
                  td120 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Няма лошо, и аз избягвам.

А че лъготят,говедата,лъготят.
                  Те и МБ забраняват,хе-хе...абе те всички забраняват изрично (!!!),ама си продааават и си ги ползват в сервизите отдавна. Това не знам как точно се нарича на юридически език.
                  Разбира се,гражданинът следва никога да не признава употреблението на закупената добавка и старателно да затрие следите от покупката,ако е имал наивитета да я закупи от дилъра (тъй в случай,че нещо се огелпи с каляската).

Ей една от Форд-Аврупа:

https://www.msds.ford.com/documents/166781%20L_GBEN.pdf

У УСА Форд продават нарочна за повишаване мазилната способност (само с такава цел) ,че драмата е голяма все още.И ред други.

Ей една на ПСА (на витрините в София Франс Ауто бяха прилежно подредени една дузина,с логото на концерна...а в архивте на ПСА още могат се намери техническите им листове с името и дреса на производителя,Бардал демек) .

https://i.imgur.com/bSM2Tq0.png

И т.н.

"Недейте ползва нашия шампоан на мръсен скалп"...и т.н.

Вчера видях новина,че СААБ май беше...отказали да продават нещо по фърчилата си,щото щели да се използват за военни цели (!),там покрай конфликта с Тайланд... То да се чуди человек на какво първом да се диви в днешно време...

• Asen Kushlev
                  Asen Kushlev коментира
                  Редактиране на коментар
                  Моя двигател го има в 3-4-5 марки коли. Забавното е как Форд дава само Кастрол и някакво неизвестно за мен американско масло, и изобщо абсурд да сипеш друго. Ама Пежо и Ситроен гаранция дават само Тотал за него, а Опел трето. Поне механиката е идентична при всички. Наливам нафта с 15 стотинки по-надолу от големите вериги бензиностанции, каквото има да става ще става, гони 300 х.км. вече.

• td120
                  td120 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Така е . Съгласяваш се привидно, показваш им кукиш в джоба на гадовете и си процедираш както си сочи здравият разум.

А има ли вероятност тази добавка да вдигне боклуците от резервоара ,че на много места го срещам това

Коментар

• td120
                  td120 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Не само боклуците в резервоара...
                  Обаче и в самата помпа,дюзи и тръбопроводи си има слой отложения,които не е добре да се "тревожат". Ако изобщо се "вдигат", то е добре да става в продължение на времето,постепенно,а не "ударно" . Не да ги набиеш в елементи,калапани и разпръсквачи...и после-докторе,спасявай...тромби имам и пр.
                  По същия начин не е добре да се ползват "промивки" в маслото на занемарен двигател,ами да се ползва масло с повишена детергентност + съкратен интервал...за постепенно справяне с проблема. Колко си измие по време на интревала-толкоз,не му мислим особено.
                  Затуй "яваш-яваш...бързай бавно,далеч ще стигнеш" .

Първоначално публикуван от dabeda Преглед на мнение
                А има ли вероятност тази добавка да вдигне боклуците от резервоара ,че на много места го срещам това
                Ако има такива напълно е възможно, но се предполага че ще ги разтвори евентуално. Бардал е фетиша на БГ автомобилиста, едва ли са се изложили да не помислят за това. По-скоро съм за на Ронин варианта, нищо няма да разбереш.
                Ford Maverick II 2.3 XLT
                Ford Mondeo MK5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X