Колата е ЛР Диско-2. Покривът на купето е плосък, на местата между гредите може би е леко провиснал, защото там последно изсъхва след дъжд. В резултат на това там се е образувала фина кора от прах. С какво да я накисна и измия, без да наруша боята?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Сапун за кола - какъв?
Свий
X
-
Подозирам, че е котлен камък. Разтвори си 2-3 таблетки соли за омекотител (ако няма от къде да вземеш, ползвай Калгон) и го полей на мястото. След 1-2 часа изплакни с вода. После си измий колата с обикновен прах за пране в малко количество. И много вода.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
-
Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнениеПодозирам, че е котлен камък.
Алуминиева корозия (AlO) се нарича явлението, познато на много "дискотекари"
Ма било полезно- пасивирало повърхността и предотвратявало по-дълбоко проникване на разрушаването на материала. Тия "Диско"-та нали билЕ (в по-голямата си част на купето) алуминиеви?
България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
- 2 likes
Коментар
-
Имат някакви халумин-панели по вратите, ма баш тавана си е ламарина железо. Те ако беха 100 % алумин, щеа ги изкупуват за скрап по пет иляди лева минимум.
-
Упорито се пише из интернета, че таванът на Land Rover Discovery 2 и нагоре е от алуминий. Според мен с магнит веднага би станало ясно.Последно редактирано от Bogoljub Gagic; 09-04-25, 11:59.
-
Ламарините на Диско 2 са от:
* калници, преден капак и вратата на багажника - алуминий;
** покрив, врати и капачка на резервоара - стомана. (точка!)ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
- 1 like
Коментар
-
Айде беДай линк! Дай клип. Дай снимки на ръждясала врата например.
-
Имам познат с "Диско-2". Толкова се радваше завалията и точно с магнит ми показваше как не се лéпи, а пада от ВРАТИТЕ, а па на моите коли седи.Е, първо му гръмнà високохваления ZF-автомат, после ACS-а се наложи да демонтират, накрая и TD5 двигателят каза "Мяу-у-у-у", та не доживя да види ръждясали врати...
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар