Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за хидравлично масло

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Въпрос за хидравлично масло

    Имам едно питане към знаещите. Става въпрос за струг Окума с хидравличен затегач. Маслото на хидравликата е по спецификация Mobil DTE XL 32. Дават му живот 1000 часа. Тъй като при нас много рядко се сменя и в момента е на около 3000 часа, имам притеснения относно качествата му.
    Реално как точно пресрочването на часовете се отразява на свойствата му в дадената система ? По манометрите показанията са ОК, но в последно време забелязвам отслабване на самото усилие при стягане на детайла. Дали е възможно да е от старото масло ?
    Който търси , намира !
    Човекът е човек, когато е на път !

  • #2
    Наскоро на един хидравличен асансьор сменяха маслото, явно не е работел добре. Сервиза каза, че прегрявало маслото, беше на поне 10 години. Вероятно и при теб е заради старо масло отслабване на усилието, вискозитета вероятно започва да се променя, а и промяна на температурата...Някой по-запознат с хидравликите ще каже по-точно.
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

    Коментар


    • #3
      И аз имам такива съмнения, за вискозитета и за температурата и от там на практика да се отразява на работата. Просто ми е интересно физично как точно се случват нещата..
      Който търси , намира !
      Човекът е човек, когато е на път !

      Коментар


      • #4
        Някои хидравлични масла са хигроскопични и поемат влага от въздуха например от казанчето за доливане и следене на нивото. Влагата, попаднала в помпата се изпарява и парата добавя еластичност в системата за високото налягане. Налягането по манометър е добре, затягането е същото в нютони, но челюстите отскачат при вибрации заради тази еластичност.

        Коментар


        • cnc82
          cnc82 коментира
          Редактиране на коментар
          Благодаря за разяснението ! Това доста точно прилича на това, което се случва по време на работа на машината.

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X