Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лепене на пластмасов резервоар за трактор

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Лепене на пластмасов резервоар за трактор

    Здравейте колеги.

    резервоара на трактора ми течеше отдолу и го дадох да ми го лепят, но който го прави ми го дораздупчи и ми беше сложил нещо отгоре, което падна и сега положението стана още по-зле.

    Трябва явно сам да си го оправя и в този ред на мисли дали някой от вас знае с каква пластмаса трябва да си го лепя чрез топене или ако има такива лепила, които да лепят такава пластмаса и да издържат на нафта ще е още по-добре. Или ако знаете кой лепи такива неща да ме насочите ще съм още по-благодарен.

    Реално дупките към момента са 8 броя по 7 - 8 мм и където е тапата на пробката също тече малко, където също пробвах навремето със силикон но пак си течеше.

    Качвам и снимки.

    Мерси предварително.
    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG-52f08d8cc43055979e8903d44ec5c1a7-V.jpg Прегледи:0 Размер:233.9 КБ ID:6808920Натиснете снимката за да я уголемите  Име:20220118_144213.jpg Прегледи:0 Размер:355.8 КБ ID:6808921Натиснете снимката за да я уголемите  Име:20220118_144208.jpg Прегледи:0 Размер:540.8 КБ ID:6808922

  • #2
    То си пише - полиетилен

    Преди лепилото може да сложиш дюбел и винт в дупките. Или рапидка и шайба.
    ако имаш достъп сложи болт гайка и широки шайби и малко силикон за гарнитури и става вечно
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

    Коментар


    • #3
      Има си лепила за тая работа на 3М и Loctite например. После къртят основате, но не се отлепват. Поне при полипропилен, но те са за полиолефини, та ще работят. Но ще трябва да махнеш изпразниш и почистиш резервоара преди лепенето.
      Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

      Коментар


      • #4
        Това на MF ли е? За съжаление каквито и опити да се правят ще издържа известно време и пак ще теква. Има свиване и разширяване. Дори и с правилната пластмаса да е, наличието на дизел доста влошава качествата на спойката. Отделно проверявай отдушниците и капачката редовно, защото се пълнят с прах и се свива резервоара, до степен да започне да губи мощност и да гасне. Доста честа причина за пропукване.
        Не важно кто напротив, важно кто рядом.

        Коментар


        • #5
          Не говоря за лепене с пластмаса, а с лепило специално за полиолефини (полипропилен, полиетилен, че и тефлон даже). Няма НИЩО общо като здравина.
          Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

          Коментар


          • #6
            Полиетиленът се заварява повече от добре и лесно.
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

            Коментар


            • #7
              Мерси на всички. Да от трактор MF е. Намерих лепила но намерих и една фирма от София дето лепи брони, резервоари и всякакви такива неща. Та те ми го оправиха срещу 250 лв и засега не тече отникъде. Не е малко ама по-добре от 2500 за резервоар и то втора употреба!!!

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X