Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Производство на маргарин и какво общо има той с нефта и въглищата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Производство на маргарин и какво общо има той с нефта и въглищата

Демокрация е. Добитъка има право на суицидно хранене.
    Затова е и добитък. Опитните самоубийци използват други течности.

Коментар

Уловката беше, дали са способни и надъхани сами да си режат вените, заредени с нужните знания генетично от Майката Природа.
      За да е чист експеримента, не е държан гладен на въже два дена - час преди филиите омуха половин тенджера/хубава/ месо и кокали.
      А конкретно за добитъка, ако сложим една бутилка олио/3 кинта/ за анализ, не знам кой ще е във фаза "добитък" повече.Едното се купува съзнателно, а другото се храни подсъзнателно, доверявайки се на органолептичните си органи и господаря си.

Коментар

Нали е битово от много поколения? Забравило е и генетичната си памет. Вярва на господаря. А после боледува.
        Бойното куче изобщо отива да загине за господаря си, макар че знае какво го чака, и му е мъчно. Виждал съм очите им.

Коментар

Интересна е темата откъм биохимия: каква е връзката между употребата на маргарин и други евтини твърди мазнини (палмово масло например) с натрупването на холестеролна плака, артериосклероза и други забавни сърдечно-съдови болести?
          Show must go on!
          LZ1VES

Коментар

Стефане, незащитима теза. Справка при котките, които отиват да мрат само за собствените си деца.
            Същата поразница от глад умираше, но не ядеше нередовни колбаси. Не ядеше и всеки маргарин.

Маргаринът си е съвсем смислена технология. Контрол на храните е това, което въпиещо нямаме.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
              Нали е битово от много поколения? Забравило е и генетичната си памет. Вярва на господаря. А после боледува.
              Бойното куче изобщо отива да загине за господаря си, макар че знае какво го чака, и му е мъчно. Виждал съм очите им.
              В такъв аспект си прав, респективно любимеца консумира същите фашкии, които консумира и стопанина му.
              Това за маргарина го отстрелваме като неработещо твърдение.
              А че кучето прежалва себе си преди теб - никакъв спор.

Коментар

Котките не са хора, те са жени, и там всичко е друго и сбъркано.
                А на война и огнения таран е смислена технология, зер е война. Маргарина е военна технология. Като нескафето, комунизма, либерализма, хомосексуализма, и още някакви по-дребни имаше. Но най-държеливите и смъртоносни, се оказват либерализма и нескафето.
                За склеротичните плаки и буклука в бакалницата, студентите имат дебел - предебел учебник, три семестъра.

Коментар

Ако може по-накратко да го кажем по темата: и нефта, и въглищата, и маргарина - не стават за ядене. А че животните ги ядяли - виждал съм кози да хрупат сладко найлонови пликчета от купчината с боклука. Ама това съвсем не значи, че са им полезни или приятни.
                  Show must go on!
                  LZ1VES

Коментар

Е аз всеки ден на улицата виждам как напудрени мамчета наливат кофи химически кетчуп и майонеза на гумени пици, и ги бутат в гърлата на видимо болните от тая работа дребни деца.
                    Чудното е че за 20 години сме загубили само два милиона население. Ама човека е най-приспособимия вид, какво са за него веществата, които коагулират белтъците, и правят клетъчните мембрани на дреп?
                    Правилно - деликатес "Стара Планина".

Коментар

Абе по някакъв повод бях взел 2 кремвирша от тая ми ти Стара Планина. И понеже кремвирши не ям - предпочитам пържолки, отделно, че са и по-евтини, дадох единия на кучето. Гледа го, мириса го, гледа ме мен, пак го мириса, побутна го и като разбра, че това е манджата за сега, отиде да си изрови закопания преди 2 седмици хляб и го заръба жизнерадостно.

От любопитство не му дадох друга храна, на другия ден кремвирша си стоеше все така недокоснат.
                      Е, сетете се що не ям кремвирши. Маргарин също, което означава, че се виждам в чудо като тръгна да купувам краве масло...

П.П. Благодаря за разясненията! Аз съм един от тия, дето винаги се е чудил, как аджеба ще направиш маргарин от въглища, но не чак толкова, че да се разровя и да проверя
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Здравейте!
                        И аз се мръщех много на масло-маргарините в магазина , които като ги сложиш в тигана и се изпаряват.. По пътя на експеримента и случайността - попаднах на едно масло БМК - което в нашият магазин се съхраняваше във витрината със замразените неща .. Защо? - защото гранясва ако седи дълго време на по-топло - което май си е естрественият ход на нещата - или поне на село така се случва с маслото като постои (онова истинското масло- от мляко) Не винаги е еднакво на вкус .. но не се маже като маргарин, и не ти се хлъзга от ножа, докато го пренесеш от пакета- кутията до сандвича.
                        И една странност - нормалност - маслото от козе мляко е бяло като мас - много чудно ми беше - докато не го пробвах в най-истинският качамак , който баба Злата ми направи във Село Влахи ... има и истински неща .. далечни и хубави.. Живеем без майонеза , кетчуп , боядисани сокчета млека и напитки (Обяснявам на децата че боичките са за рисуване а не за ядене), маргарин , салами - "пушено" - желирани тумблирани озветени неща .. И сме толкова различни и странни ..
                        Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Аз и масло рядко ям - освен ако е в някоя домашна баница. Твърдите мазнини не ми изглеждат добри във всякакъв вид. Особено след като правихме филми с кадри от операции на кръвоносни съдове - отвътре се изваждаха дълги въженца със същия диаметър, много плътно при това...
                          Употребявам изключително зехтин, и то такъв, който на студено си остава течен, не се втвърдява.
                          Мария, много си права - децата трябва да знаят кое и как се яде. И да не гледат реклами разни - най-добре!
                          Show must go on!
                          LZ1VES

Коментар

По понатни съображения съм изял доста маргарин като ученик в Поморие. Тогава УНИЦЕФ безплатно раздаваше на учениците в стола Сухо мляко и "изкуствено масло".
                            По-късно туристите от ГДР изкупуваха масово от нашите магазини западногермански маргарин в жълти кутии със слънчоглед на капака. Те знаеха за него само от Бундес телевизията.

Пак тогава бях чел, че за втвърдяване се ползва някакво вещество от вимето на крава.

Обичам маргарина "за мазане". Гледам някои използват маргарин за пържене, но не съм случил на такъв.

И накрая. Маргаринът "Калиакра" се произвежда в Румъния!

Коментар

Не всички маргарини стават за пържене точно поради съдържанието си на вода.За това не е чудно че се изпаряват като се ползват за тази цел.
                              Добри или лоши - за пържене маргарините са си други - без съдържание на вода в тях.
                              BMW X6

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X