Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Леко корабно гориво?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Леко корабно гориво?

Лекото корабно гориво прилича на зеленикава смес на нафта и горено масло, доста мътно и мазно...
    Навремето се занимавах малко с леко корабно и промишлен газьол. Лекото корабно червенее и няма парафинови отлагания.
    Първо какво наричате леко корабно гориво? Disel oil?или Heavy Fuel Oil? Виждали ли сте някога?
    Изобщо какво го сравнявате с корабното гориво като то се обработва от сепаратори!
    Ако за вас лекото корабно гориво е дизел - карайте с него после с оня поглед
    Преди години имаха договор с ШЕЛ тогава съм карал с него но след това не пипам

Коментар

Първо какво наричате леко корабно гориво? Disel oil?или Heavy Fuel Oil? Виждали ли сте някога?
      Изобщо какво го сравнявате с корабното гориво като то се обработва от сепаратори!
      Ами като сметна , че вече 15-тина години не се занимавам с това , значи наистина е било преди време.
      Като субстанция тогава лекото корабно беше по-лека от нафтата. Даже търкаляхме една Киа освен камионите и тя нямаше кой знае какви възражения. Всъщност много хора не знаят , че има разлика между лекото корабно и котелното горива , и се случва да ги сбъркат. С котелно и аз не бих посмял да карам.
      Последно редактирано от Тихомир; 13-01-08, 11:50.

Коментар

Колеги,от десетина години се занимавам с търговия на горива(по едно време имах 6 бензиностанции),сега вече-почти не.Какво ли не сме правили ...По-точно-от какво ли не сме правили гориво...
        Та едно ще ви кажа-за бога братя,не си правете експерименти!
        Зареждайте само и единствено от утвърдени на пазара вериги бензиностанции! Все още съществуват(макар и по-малко) "производители" какъвто бях аз .
        Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от Morskia Преглед на мнение
          Доколкото се простират скромните ми познания за корабни горива Heavi Fuel Oil е мазут!А най-доброто дизелово гориво, което съм виждал се използваше във военния флот под наименование ДСЗ-дизелово специално зимно.Ма това в края на миналия век
          Николай Папазов

Коментар

Колеги,
            названията на горивата зависят от това на кой стандарт отговарят - по БДС , ГОСТ , DIN , ASA.

И аз мисля , че със скъпа техника не си струва да експриментираш химически.

Виж Беларусите и прочее ядат кво ли не стига в него да има въглеводороди некакви.

е вижте това http://en.wikipedia.org/wiki/Wood_gas_generator
            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Ми аз съм изгорил от това гориво около 5 тона до сега (бус 2.5 чист дизел) и продължавам да карам с такова.Не знам какво е -червена бистра нафта и мога да кажа ,че буса ми върви по-добре от обикновената нафта, не само защото е по-евтина с около 60-65 стотинки, но върви повече (по-калорична ли е?).Има само един основен проблем с червената нафта и това е, че зимата замръзва и става мътна ,но при смесването и с бензин 10/1 всичко е супер.Които има други наблюдения да пише.Които има съмнения и има от червеното гориво копувам в неограничени количества.
              Последно редактирано от paynera; 22-02-10, 17:49.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                С бентонит.
                Колега с тоя бентонит няма ли да цъфне работата?Ние в ХТИ го слагаме за подсилване на полимерни композити, което ще рече че нещо не е както трябва, за да се слага и в нафта?
                Renault Koleos, Dinamique, 175hp http://www.youtube.com/watch?v=lq3eCuMXeEw

Коментар

В Гърция има по бензиностанциите една нафта на цена 50 % от нормалната. Тази нафта е предназначена за селското стопанство и разликата се субсидира(ше предполагам) от държавата. За да не карат всички с такава нафта има специална процедура по продажбата и, а самата нафта е боядисана в червено.
                  Дали е възможно да става въпрос за такава?
                  LZ1DWW

Коментар

"4а. (нова, доп. ДВ 76/2007 г.) "Леко корабно дизелово гориво" е корабно гориво, което има вискозитет и плътност, попадащи в границите на DMX и DMA по скалите на таблица № 1 на горивата марка ISO-F"
                    . ...приложение 5 с таблицата по-долу в документа и сравни с таблицата в приложение 2 за разликите..(1000части/милион сяра с/у 10ч/мил,цетаново число мин.40 или 45 с/у мин.51,по-широка виск.граница...)
                    http://normabg.com/normativi/naredbi/43782.php

P.S. a иначе субсидираната(и оцветена)нафта за селскостоп.машини не би трябвало да е по-различна от "on-road" горивото.
                    Последно редактирано от Torque; 24-02-10, 13:39.

Коментар

Аз пък карам моят Голф 2 турбодизел с трансформаторно масло.Никакви проблеми.Него смесвам нито с нафта нито с бензин и работи перфектно мотора.На годишния технически преглед на теста на димност показа невероятни резултати.Служителя остана изумен като разбра че несъм със стандартното дизелово гориво
                      OFFROAD SANDANSKI TEAM ON FACEBOOK

http://www.facebook.com/group.php?gid=304000130920

Коментар

Колега аз работя точно там където се произвеждат всички диз. горива.Лекото корабно се произвежда за трактори комбайни и др такива.От около 2 год не го боядисваме не знам от кой запас са ти го дали.Та за него-нормална нафта си е просто е много завишено съдържанието на сяра.Прави се от най тежките фракции и е много по калорично.Не вярвам да ти направи проблем просто ще замърсяваш повече.Цялата политика за сярното очистване на горивата е заради екологичните норми.

Коментар

Първоначално публикуван от blagoo Преглед на мнение
                          Аз пък карам моят Голф 2 турбодизел с трансформаторно масло.Никакви проблеми.Него смесвам нито с нафта нито с бензин и работи перфектно мотора.
                          Коя реколта е маслото,"работило" ли е,или свежо? То не че не се храним с боклуци,ама в някои от тези масла има разни гадости(ПХБ -Полихлорирани бифенили)
                          http://en.wikipedia.org/wiki/Polychlorinated_biphenyl
                          стр.150-
                          http://www.chemicals.moew.government...%20%202006.pdf

Коментар

Днес окончателно разбрах каква е тази червена нафта след като взех поредното количество(500 л.)Това е нафта от преди 20-25 години още от "татово време" (държавен резерф).Не можах само да разбера до сега къде е седяла? и защо сега излиза на бял свят? и как се краде?Нафтата смело мога да заявя,че е по-добра от сегашните боклуци.

Коментар

Първоначално публикуван от Torque Преглед на мнение
                              Коя реколта е маслото,"работило" ли е,или свежо? То не че не се храним с боклуци,ама в някои от тези масла има разни гадости(ПХБ -Полихлорирани бифенили)
                              http://en.wikipedia.org/wiki/Polychlorinated_biphenyl
                              стр.150-
                              http://www.chemicals.moew.government...%20%202006.pdf
                              Мисля че е работило.Де да знам коя реколта е.Важното е че работи мотора перфектно.
                              OFFROAD SANDANSKI TEAM ON FACEBOOK

http://www.facebook.com/group.php?gid=304000130920

Коментар

Първоначално публикуван от blagoo Преглед на мнение
                                Мисля че е работило.Де да знам коя реколта е.Важното е че работи мотора перфектно.
                                Няма как да не работи...и аз отвреме навреме слагам, когато има, само че го меся 50/50 с нафта! Слагам само чисто обаче...предлагаха ми едно червено, за високомощни разединители, с такова карал ли си и иамш ли наблюдения??
                                Там където свършва асфалта, започва моят път!! тел: 0886763494

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X