Искам да споделя нещо за въпросните масла,което от 2-3 години ми прави впечатление.Знам,че мнозина от вас използват такова,та е добре да го знаете.Какво имам предвид:
Мобил 10/40 трябва да има спецификация по МВ(Мерцедес-Бенц) 239.1,а Мобил 5/40-МВ 239.3,та дори и МВ 239.5!При БМВ отговаря на longlife,a при VW не знам,но може да се провери.
Случвало се е обаче в един магазин една опаковка от въпросните масла да има спецификация на Мерцедес,БМВ,Фолксваген,а на други да няма...?!
А,може и всички да имат...или всички да нямат тези спецификации!
Което означава,че са ментета!Изобщо при купуване на масло гледайте да има спецификация от световен автомобилен производител-явно фалшификаторите не смеят да ги слагат!Инак ментетата си имат всички спецификации по SAE,ACEA,и т.н.
Мобил 10/40 трябва да има спецификация по МВ(Мерцедес-Бенц) 239.1,а Мобил 5/40-МВ 239.3,та дори и МВ 239.5!При БМВ отговаря на longlife,a при VW не знам,но може да се провери.
Случвало се е обаче в един магазин една опаковка от въпросните масла да има спецификация на Мерцедес,БМВ,Фолксваген,а на други да няма...?!

Коментар