Обява

Свий
Няма добавени обяви.

нещо"интересно"за Мобил 10/40,и 5/40,и други

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• нещо"интересно"за Мобил 10/40,и 5/40,и други

Искам да споделя нещо за въпросните масла,което от 2-3 години ми прави впечатление.Знам,че мнозина от вас използват такова,та е добре да го знаете.Какво имам предвид:
    Мобил 10/40 трябва да има спецификация по МВ(Мерцедес-Бенц) 239.1,а Мобил 5/40-МВ 239.3,та дори и МВ 239.5!При БМВ отговаря на longlife,a при VW не знам,но може да се провери.
    Случвало се е обаче в един магазин една опаковка от въпросните масла да има спецификация на Мерцедес,БМВ,Фолксваген,а на други да няма...?!А,може и всички да имат...или всички да нямат тези спецификации!Което означава,че са ментета!Изобщо при купуване на масло гледайте да има спецификация от световен автомобилен производител-явно фалшификаторите не смеят да ги слагат!Инак ментетата си имат всички спецификации по SAE,ACEA,и т.н.
    много автомати-слаби резултати!

До: нещо"интересно"за Мобил 10/40,и 5/40,и други

Гледам, много е нашумяла темата с маслата Mobil http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=58881. Аз лично предпочитам да си купувам масло директно от вносителите, вярно малко по-неудобно е, но съм 100% сигурен какво купувам. От там нататък са важни характеристиките на маслото.

Коментар

Понеже напоследък и аз купувам от метро маслата и досега мобил дето да не покрива Фолксваген 501 и 505 не съм срещал. И нормите на мерцедес покриват.

Коментар

Първоначално публикуван от superMAX Преглед на мнение
        Понеже напоследък и аз купувам от метро маслата и досега мобил дето да не покрива Фолксваген 501 и 505 не съм срещал. И нормите на мерцедес покриват.
        Специфичните за някои марки масла (като помпа-дюза на VAG 505.01) си имат съответната маркировка. Ако не се лъжа въпросното на Мобил беше Synt S. Няма масла, които да покриват всички изисквания на всички марки!
        Работа на сервизите (и на собствениците на колите) да знаят какво е правилното за даден автомобил.
        Лошото на родния пазар е, че ако не си грамотен да си търсиш сам правилните неща, в 99% от случаите ще те преметнат.
        Това не се отнася само за маслата, а за какво ли още не...
        Зима иде

Коментар

Що се касае за Мобил 10W-40 трябва да се знае, че в търговсата мрежа се предлага полусентетично масло Mobil Super S - за бензинови двигатели и съответно Mobil Super S Turbo Diesel - а дизелови двигатели. Има обаче и 10W-40 което е минерално с търговско наименование Mobil Multigrade което си е оригинално, но с много по низки експлоатационни качества - API SG/CD и съответно по-низка цена.

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
            Искам да споделя нещо .....................
            Бенци,смени оная тройка с двойка или нещо от рода на 229.Х,че Мерцедес спецификация 239.Х няма и да не се чуди някой що не го намира по магазините.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X