Обява

Свий
Няма добавени обяви.

предложение относно добавки,подобрители и прочие

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• предложение относно добавки,подобрители и прочие

От няколко дена форума го налазиха какви ли не чудодейни,невероятни и универсални добавки,масла,подобрители,и най-вече...предобрители...!
    По лични впечатления мога да кажа,че същите отдавна се опитаха да пробият първо в Руския Мерцедес-Бенц форум,после в Българския...учудвам се,че толкова късно се появяват тук!
    Ще изкажа само и единствено личното си мнение,че това са пълни глупости!В най-добрия случай всички тези добавки са безвредни!Понякога имат краткотраен положителен ефект,но дълготрайния често е фатален!Макар и много рядко има истински химии,но използвайте само тези,коита са одобрени от производителя на колата!Например МБ имат одобрение и препоръчват само ЕДНА добавка за дифове с ASD-40грама струва 50лв.
    Хора-ако някоя фирма наистина сътвори нещо поне наполовина годно от това,което рекламират някои тук,то тя за има-няма половин година ще "избие рибата",нали?
    И понеже знам,колко много хора вярват на информацията от такива сайтове(то на кого да вярват вече!?!?!) предлагам на ръководните фактори във форума много внимателно да прецеждат подобни теми!
    Евала на"Хонда",както каза колегата-не допускат никакви добавки!
    Всичко това изписах с най-добри чувства към всички Вас!
    Това е накратко-всеки да решава сам за себе си,ама не се въздържах!
    много автомати-слаби резултати!

До: предложение относно добавки,подобрители и прочие

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
    От няколко дена форума го налазиха какви ли не чудодейни,невероятни и универсални добавки,масла,подобрители,и най-вече...предобрители...!
    По лични впечатления мога да кажа,че същите отдавна се опитаха да пробият първо в Руския Мерцедес-Бенц форум,после в Българския...учудвам се,че толкова късно се появяват тук!
    Ще изкажа само и единствено личното си мнение,че това са пълни глупости!В най-добрия случай всички тези добавки са безвредни!Понякога имат краткотраен положителен ефект,но дълготрайния често е фатален!Макар и много рядко има истински химии,но използвайте само тези,коита са одобрени от производителя на колата!Например МБ имат одобрение и препоръчват само ЕДНА добавка за дифове с ASD-40грама струва 50лв.
    Хора-ако някоя фирма наистина сътвори нещо поне наполовина годно от това,което рекламират някои тук,то тя за има-няма половин година ще "избие рибата",нали?
    И понеже знам,колко много хора вярват на информацията от такива сайтове(то на кого да вярват вече!?!?!) предлагам на ръководните фактори във форума много внимателно да прецеждат подобни теми!
    Евала на"Хонда",както каза колегата-не допускат никакви добавки!
    Всичко това изписах с най-добри чувства към всички Вас!
    Това е накратко-всеки да решава сам за себе си,ама не се въздържах!
    СЪГЛАСЕН СЪМ НА 100%.!!!

Коментар

Ръководните фактори във Форума нямат монопол върху истината. Лично аз, гадничко се подигравам със всякакви "пенкилери" в мненията, които пускам. Като модератор, обаче, действията ми нямат отношение към Истината по никой въпрос. Виж, за рекламата извън правилата, картоните си хвърчат.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Ръководните фактори във Форума нямат монопол върху истината. Лично аз, гадничко се подигравам със всякакви "пенкилери" в мненията, които пускам. Като модератор, обаче, действията ми нямат отношение към Истината по никой въпрос. Виж, за рекламата извън правилата, картоните си хвърчат.
        Ами съвета ми е да се разберете модераторите.А това за "гадничкото" как да го разбираме?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          Ами съвета ми е да се разберете модераторите.А това за "гадничкото" как да го разбираме?
          Да се разберем за какво? Засега търговците на добавки успявам да ги докарам до елегантен автогол само с приказки, хич не им трябва "модерация".

Отделно, че наистина не е работа на модераторите да решават кое е смислено и кое са глупости, та да отсяват само вярното. Това се получава в дискусиите на участниците.

Коментар

Добавки за какво. От така поставения въпрос излиза, че всички добавки са ментета. Я да помислим малко има ли добавки за незамръзване на нафта. Ами добавки за LSD на диференциял. Уточнете за какви добавки става дума за да не заблуждаваме хората!
            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
              Добавки за какво. От така поставения въпрос излиза, че всички добавки са ментета...
              Всъщност това е почти вярно.

Добавките против замръзване на нафта, както разбрахме, имат ограничен ефект, а правилната добавка е "зимна нафта" в количество 100%.

Добавките за LSD са много частен случай за вещество, което в нормалните масла напълно отсъства, поради което предварителен разчет за сместа с маслото е възможен. Даже и тогава, правилното решение е специалното масло за LSD. ...ама скъпо било, за сметка на това за тази смес се е погрижил някой, който има много по-добра представа от редовия джипер или маслар, какво прави и какво в какво налива.

Разбирам, да си купувахме базови масла и горива, и да си ги гласяхме по готварска книга с подправки, добавки и подбор на сортове, но тези времена са отминали. Технологиите отдавна са много пред способността на редовия потребител да взема такива решения. Той няма база на какво да ги вземе.

Коментар

Прибави и тая за горивото която за мен е задьлжително да се ползва било то при ниски температури или зазимена кола или просто за подьржане на горивната система чиста от конденз и боклуци.

Бенци намесва Мерцедес - те имат одобрена присадка за горивото,че има и спецификация на Мерцедес за нея.

Не слагам всички добавки под един знаменател,знам,че рекламната кампания на някои както и резултата от ползването им са далеч от истината,но предложението да се забрани обсьждането на добавките ми се вижда малко...............нека кажа странно да не обиждам колегата.

Или ако искате да обсьдим личен опит с някои добавки???
                Последно редактирано от BENZBOSS; 19-02-09, 19:54.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                  ...предложението да се забрани обсьждането на добавките ми се вижда малко...............нека кажа странно да не обиждам колегата.
                  Няма да има никаква забрана от този вид. Това го казвам като модератор.

Предното ми мнение е лично и представлява именно обсъждане на добавките.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Няма да има никаква забрана от този вид. Това го казвам като модератор.

Предното ми мнение е лично и представлява именно обсъждане на добавките.
                    Това го знам,а знам,че имаш и лично

За да не звучи като реклама няма да казвам марката на добавката.

Баварец Шестица от старите акули,стояла колата 6 години в гараж,не пали от задьнени дюзи и помпа.Колата купена на тьрг за никакви пари.
                    Разглобихме и изчистихме резервоара,3 литра бензин и едно шише добавка за отпушване на дюзи,колата след 4 часа работеше.

Кой иска да знае добавката?
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Баварец Шестица от старите акули,стояла колата 6 години в гараж,не пали от задьнени дюзи и помпа.Колата купена на тьрг за никакви пари.
                      Разглобихме и изчистихме резервоара,3 литра бензин и едно шише добавка за отпушване на дюзи,колата след 4 часа работеше.

Ако искаш пиши я,може пък да потрябва някога и да я пробвам.
                      ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Kолеги , във връзка с поста ми в темата за добавките и "вечните" двигатели , искам да подчертая че не съм нито официален вносител , нито рекламен агент, нито дистрибутор на продукта. Просто споделям мнението си. Никаде не съм споменал "препоръчвам" или нещо от тоя род. Мисля , че форума е И за това . Да се споделят впечатления (положителни и отрицателни).
                        Качих линка , защото от това , което прочетох във форума продукта не е (или е малко) известен у нас, докато тук се ползва доста и досега не съм чул лоши отзиви от него.На мен ми го препоръча механика ми , който не го продава. Аз го ползвам от 6 години.
                        Пак повтарям: Продукта НЕ Е добавка за масла, а препарат за третиране на двигателя, съдържащ дисперсии от керамични частици , които при разтапянето си образуват слой. Едно третиране се прави за 100К км. Не се източва заедно с маслото при смяна.

ПС: Извинявам се , ако съм засегнал някого!
                        И аз съм скептично настроен за такива неща , но не мога да кажа на черното бяло.

Поздрави!
                        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Аз също "ремонтирам" дюзи на Алфа164 с подобни добавки. Като усетя проблема сипвам наред каквото има в най-близката бензиностанция и винаги резултата е положителен.
                          Автомобила е подложен на жесток тормоз и отказва да се повреди вече 3години без никаква подръжка.
                          VARADERO SD2

Коментар

Първоначално публикуван от krasi_kros Преглед на мнение
                            Ако искаш пиши я,може пък да потрябва някога и да я пробвам.

Не го помня на колко бензин се слагаше една от тия,но ние сложихме на половин туба бензин едно шише от това.След 2 часа припука,след 4 часа работеше.Това е което има в Бьлгария,другите които ползвам ако не се льжа ги няма и няма голям смисьл да ги пускам като идея даже.

Ако му е интересно на някой с какво си тьпча колите да пляка една тема и да я почваме.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

И аз не съм съгласен с предложението на колегата пуснал темата!

Бих искал да споделя тук мнението на един майстор с дългогодишен опит с ДВГ. Отварял е не един двигател! Та той казва така - бягай далеч от всякакви добавки за ДВГ и трансмисии, в които има твърди частици! Дали е прав? Тук в този форум съм чел доста за добавката Ресурс и болшинството от колегите са доволни и казват - върши работа. Но тя има точно такъв състав от твърди частици! В същото време има и такива, които в състава си не включват твърди частици - може би те ако не помогнат, поне не вредът. Незнам! Въпросната Дура-Люб е също с твърди частици!

Ако някой знае нещо моля да сподели!
                              Panda Climbing 4x4 1,2MPI FIRE

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X