Обява

Свий
Няма добавени обяви.

горивна добавка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: горивна добавка

Първоначално публикуван от smadjaroff Преглед на мнение
    здравейте колеги, от няколко месеца съм регистриран и следя с интерес форума, демек това ми е първия пост, та ако има темата, която засягам някъде простете, търсих няколко пъти, но така и не успях да намеря нещо конкретно.
    Та въпроса ми е някои ползвал ли е добавките които продават на пазара, които би следвало да "оптимизират работата на двигателя, да подобрят мощността и разхода". Интересува ме мнението ви за бензинов двигател и какво може да се постигне като подобрение и какви са рисковете, евентуално кои продукт бихте препоръчали.
    благодаря,
    см
    колега за каква кола става вапрос?

аз лично на калибрата сложих лъки моли за почистване на дюзите (liqui molu) маи се пишеше.10лв.. мога да снимам ако искаш ефекта беше поразяващ паленето вървежа направо се отпуши много съм доволен
    а в маслото слагам PRO-TEC NANO образувала филм около цилиндъра,намалявала триенето.. някак утихна мотора 28лве... и двете ги водят немски по опаковка.
    S10 & Frontera

Коментар

Първоначално публикуван от simeonstoyanov Преглед на мнение
      Има една добавка, но трудно се намира тя е внос от Щатите и се предлага в разфасовки по 60 галона.Тук се пазари само от Лук Ойл.На 100л. се слага 100 милилитра,намаля разхода с около 1.5 литра на 100км.и повишава цитановото число.Има както за бензин така и за дизел.
      Незнаех че Лукоил купуват от американците
      полезна информация
      S10 & Frontera

Коментар

Цетаново или цитаново? А октановото? Аз съм малко объркан сякаш кое по колко и в кое гориво и как точно оказва влияние дадена добавка за бензин и дизел еднакво. Тези за - май не са много добри. Знам ли...
        Последно редактирано от Ясен; 12-12-08, 17:25.

Коментар

Първоначално публикуван от simeonstoyanov Преглед на мнение
          Има една добавка, но трудно се намира тя е внос от Щатите и се предлага в разфасовки по 60 галона.Тук се пазари само от Лук Ойл.На 100л. се слага 100 милилитра,намаля разхода с около 1.5 литра на 100км.и повишава цитановото число.Има както за бензин така и за дизел.
          Ами май трябва да им дигнем паметник на Лук Ойл. Как се грижат за по-малкия ни разход! И това само с 0.1% добавка, а ако сложат 1%?

Коментар

Първоначално публикуван от Sofeto Преглед на мнение
            колега за каква кола става вапрос?

аз лично на калибрата сложих лъки моли за почистване на дюзите (liqui molu) маи се пишеше.10лв.. мога да снимам ако искаш ефекта беше поразяващ паленето вървежа направо се отпуши много съм доволен
            а в маслото слагам PRO-TEC NANO образувала филм около цилиндъра,намалявала триенето.. някак утихна мотора 28лве... и двете ги водят немски по опаковка.
            волво S60, 1.8л., 1998, 115 к.с.
            чудя се тази добавка не вдига ли налягането в двигателя...
            и от там да натисне някое уплътнение, гарнитура....
            идеи, или е тъп въпроса?

Коментар

Първоначално публикуван от smadjaroff Преглед на мнение
              волво S60, 1.8л., 1998, 115 к.с.
              чудя се тази добавка не вдига ли налягането в двигателя...
              и от там да натисне някое уплътнение, гарнитура....
              идеи, или е тъп въпроса?
              Аз не ползувам добавки, но идеята им е точно тази. Затова ги ползуват при поизносени двигатели. От наколко микрона филм, не може да се очаква кой знае какво вдигане на налягането.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                Аз не ползувам добавки, но идеята им е точно тази. Затова ги ползуват при поизносени двигатели. От наколко микрона филм, не може да се очаква кой знае какво вдигане на налягането.
                нещо съм спал, волво s40 разбира се, а не s60, извинявам се.

ок, ясно.
                благодаря

Коментар

точно тази не я водят за компресия а за подобряване на смазванто уж намалява триенето... иначе за издухан мотор според мен само ремонт помага
                  S10 & Frontera

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X