Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С какво да си отпуша радиатора ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• С какво да си отпуша радиатора ?

С какво да си отпуша радиатора на парното? Иде зима .
    Преди 2 години радиатора (големия) , прокапа ,а трябваше да се пътува и го наблъсках с тия стърготини , дето ги продават по бензиностанциите. Теча спря , ама и топлото изчезна.
    Духа нещо , уж топло , мижава работа . Поне минава вода през него.
    Въпрос . Какво да му налея , че да махна тая гадост. Двигателя не го мислете ,тия дни ще то сменям,така че мога да го наливам със всичко.
    Уморените коне не ги убиват , нали ??

До: С какво да си отпуша радиатора ?

Колега наскоро отпушвах радиатора на моета кола , не знам при теб дали ще има ефект, но аз направих следното , откачаш маркучите кото минават през радиатора на парното , според мен не ти е запушен нацяло радиатора , лесния вриянт е следния , да вкараш вода по посока обратна на тази в която се движи попринцип топлата вода това става с подходящ маркуч и с него надуваш напражо с вода от чешмата , ако не е запусшен много трябва да изхварли марсотиите !!!
    другия вариянт по които съм опитвал е с една магия , предстажлява нещо на луспи ползват го за акумолаторите не знам точно как се казва разреждат го с вода и го слагат в акумолаторите , ако намериш отнякаде го разтваряш ж някои шише и наливасх и оставяш за 20 мин , промиваш и пак докато не се отпуши !!!!!!
    дано да ти бада полезен със съветите си
    поздрави

Коментар

Колега,знаеш ли на какво му викат,цвик,има във всяка мандра,или млекопункт.Сипваш наместо антифриза и караш с него 1-2дни.Радиатора става като нов,проблема е че ако е изгнил на някое място ще протече.

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E8%F1%EB%EE%EB

Успех!
        When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
          Колега,знаеш ли на какво му викат,цвик,има във всяка мандра,или млекопункт..
          Това лесно , още утре ще потърся. Само не знам тия стърготини от какво са , от каучук , корк , синтетика някяква... та да се знае как да се атакуват гадостите

Коментар

Не съм съвсем сигурен но май е на алуминиева основа. Вместо с маркуч от водопровода (за промиване), защо не опиташ с водоструйка?
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
              Вместо с маркуч от водопровода (за промиване), защо не опиташ с водоструйка?
              Дядо , ама да не пръсна радиаторчето. Че е много екзотичен модел и няма намиране.

Коментар

Не би трябвало битовите водоструийки по магазините трудно дават и 80 ат., а ако пуснеш първо струята на "метла" и после концентрирано ще видиш и сам ефекта. "Пръскането" би било в следствие на голям дебит и налягане, а водоструйката работи с малък дебит и когато пръскаш в тръбите ти не ги херметизираш, пръскаш първо от разстояние, така водата влиза и има възможност да излезе. Ако си от Сф и около може и да се дотъркаляш да ти покажа понеже усещам, че обяснявам малко куцо.
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X