Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двигателно масло 15W 40 за камиони

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Двигателно масло 15W 40 за камиони

Колеги, предлагат ми двигателно масло Ravenol 15W 40 за камиони API CG-4; ACEA E3, B3; MB 228.3 на доста изгодна цена. Може ли да се използва за дизелови леки автомобили и джипове? Благодаря предварително за мненията и препоръките.
    Suzuki Grand Vitara 2.0 TD 99г.
    Opel Corsa 1.7д 98г

До: Двигателно масло 15W 40 за камиони

Първоначално публикуван от petomu Преглед на мнение
    Колеги, предлагат ми двигателно масло Ravenol 15W 40 за камиони API CG-4; ACEA E3, B3; MB 228.3 на доста изгодна цена. Може ли да се използва за дизелови леки автомобили и джипове? Благодаря предварително за мненията и препоръките.
    Ами то за камиони е предназначено , но като чуя :"на доста изгодна цена " , винаги се чудя как е възможно хем качествено , хем евтино ...Въпрос на собствено решение за риска
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Ако не е тайна,би ли споделил цената

Коментар

4лв. литара.Дилемата е дали може да се използва за джипове.Произхода е гарантиран.
        Opel Corsa 1.7д 98г

Коментар

конкретно за това масло не знам, ще ти кажа за моя опит.

карал съм голф 1.6 ТД с ШЕЛ масло за автобуси...... т.е. не за автобуси, ами за силно натоварени турбодизелови двигатели с голяма кубатура.

човекът от ШЕЛ ми обясняваше, че тези масла имат някакви специфични добавки и благодарение на това, че двигателя на автобуса не събира 4.5л. а няколко пъти повече, пробегът е 70 000 от смяна на смяна... за мен препоръча да го сменям на 25-30 000.

човекът не беше някой продавач в ШЕЛ бензиностанция, а специалист по маслата от ШЕЛ България, с когото договаряхме спецификации и доставки на едро.

Коментар

На това масло му дават смяна на 45000 км.за камиони,автобуси и бусове.По API e по-висок клас в сравнение с маслата със същия вискозитет на тази марка за стандартни автомобили .Заслужава си ,ако е подходящо за жипките, да се сменя и на 8-10 000км.Маслото е немско и се продава в WV-центровете.
            Последно редактирано от petomu; 01-10-08, 19:59.
            Opel Corsa 1.7д 98г

Коментар

в крайна сметка зависи и на каква кола ще го слагаш..... за по-старичка, не бих се замислил.... но за някоя 2008г..знам ли?

колко ще спестиш? 20-30 лв.?

а помисли как така ти го дават на 4 лв........ някой може да реве, че не му излиза маслото...... или пък не му е сменено, пък е писано в отчета за сменено.......

Коментар

При положение че отговаря на ACEA B3 ,може да се ползва и в джипове,по изписаната информация маслото е близо до RAVENOL TURBO PLUS SHPD-ACEA A3,B4,E7 ,MB228.3,API CI-4/SL.По написаните от тебе спецификации такова масло вече не се произвежда от RAVENOL.Може би е залежало някъде и затова да е по евтино, но пък е ненормално ниска цена дори за по старо масло.

Коментар

Напълно си прав.Когат зададох въпроса знаех само, че маслото е 15W-40 и се сменя на 45000км на камиона.Спецификацията я извадих от един руски саит.Маслото е от шофьора на камиона и си го изписва за доливане.RAVENOL TURBO PLUS SHPD-
                  • API CI-4,CH-4,CG-4,CF,SL
                  • SAE15W40
                  • ACEA B3-98,B4-02,E3-96,E5-02
                  Opel Corsa 1.7д 98г

Коментар

Камионджийските(ТИР-а джийски,бусови масла)се сменяват на 40-50 000км.,защото двигателите не работят с по-високи обороти от 2000об./мин-това е!
                    Спецификацията за масла по МВ за леки автомобили започва от 229.1.
                    МВ-228.1 може да се използва за най-старите,корави и класически дизели,които са над 20 годишни.
                    Освен това въздушните и маслени филтри на големите машини нямат нищо общо с тези на леките коли-представяте ли си на какво ще заприличат филтрите на вашите жипки след 40 000км.???
                    Абе у наше село масло на дизел се сменява на 8000км. независимо от качеството му,а на бензин-до 15000км.Изобщо не се хващайте на рекламните трикове на вносителите за смяна на 25000км.,и то на дизел!!!
                    А,като знам кой се занимава с маслата в ШЕЛ...!
                    много автомати-слаби резултати!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X