Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде какво гориво продават?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Днес направих блиц допитване сред колеги, които карат дизели. За 2 лични и 4 служебни коли ми казаха, че използват Алпин Дизел на ОМВ и нямат сериозни проблеми да запалят сутрин.
    Други 4 дизелови возила (2 минибуса и 2 леки коли) зареждат от Лукойл/Петрол на Сточна гара. От тях само 1 не е имала проблеми с паленето в студа.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Смяхте ми се вие че съм с бензинов джип, ама аз студа не го усетих...
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

ние се смеем когато тръгнем за морето и дойде време за плащане на гражданска,мита,акцизи и ддс при внос.то проблема сутрин с дизела изчезва със все по-новата кола,а горните проблеми остават.освен финансовия аспект не намирам никакъв друг смисъл в полза на дизела при леки автомобили.
        В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Аз мисля че съм инвестирал в спокойни нерви - когато автомобила върви ТАКА, то просто те успокоява и ти спестява доста нерви...Нито в един дизелов автомобил не ми се е случвало да изпитам същото усещане, дори и в най-нови и скъпи...Така че ако на някой бензина му е скъп, на мен личното ми здраве е по-скъпо...Така че е прекалено лично, ако не беше така, нямаше да има това разнообразие от модели. Лично за мен решението е голям бензинов двигател.
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
            Аз мисля че съм инвестирал в спокойни нерви - когато автомобила върви ТАКА, то просто те успокоява и ти спестява доста нерви...Нито в един дизелов автомобил не ми се е случвало да изпитам същото усещане, дори и в най-нови и скъпи...Така че ако на някой бензина му е скъп, на мен личното ми здраве е по-скъпо...Така че е прекалено лично, ако не беше така, нямаше да има това разнообразие от модели. Лично за мен решението е голям бензинов двигател.
            Пробвай V10 Туарега,може и малко да си промениш отношението.Пишат ,че новото Ауди за ЛюМан ще е дизел.Света се променя.И аз обичам бензина ,ама му мразя цената и разхода при големите гърнета!

Коментар

За бензиностанциите на ЕкоЕлда съм съгласен с Quadra.Кат наливам от там дизел ми пада разхода почти с литър на 100км, което ми се случва иначе само след Караванкентунел!

Коментар

Аз на Фолксваген? Ти май се подиграваш... На G-400CDI съм се качвал да покарам, вярно съвсем за малко...пак не е същото... просто турбото си е турбо, и силата му е в бензиновите двигатели... Не ме разбираш ти, въпроса не е в въртящия момент и тягата а в тактилните усещания... Дрезгавия звук на V8 бензин просто е балсам за ушите... Ако не вярваш на американец, чуй как звучи Е 55.....

Коментар

Апропо по този повод, сега го прочетох и умрях да се хиля...Виж какво се е случило с Туарезите и Кайените в Русия от студаhttp://wwwboards.auto.ru/jeep/232508.html
                  Е как да не им се подиграваш после на напъните да правят "елитни" возила

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
                    Аз на Фолксваген? Ти май се подиграваш... На G-400CDI съм се качвал да покарам, вярно съвсем за малко...пак не е същото... просто турбото си е турбо, и силата му е в бензиновите двигатели... Не ме разбираш ти, въпроса не е в въртящия момент и тягата а в тактилните усещания... Дрезгавия звук на V8 бензин просто е балсам за ушите... Ако не вярваш на американец, чуй как звучи Е 55.....
                    Не си ме разбрал,не се опитвам да те кача на VW,а да помислиш за дизела малко по рационално.От много време слязох от немския автопром и предпочитам автопрома на изгряващото слънце.Само ме е яд,че гадната Тойота на жена ми ,ще ме надживее наверно.За турбото съм напълно съгласен ,конете не трябва да са на стероиди,па било те компресорни или турбо!При дизела само тва си е варианта де за жалост!Ама тва всичко май излиза от темата!

Коментар

Че аз мисля рационално - хубаво нещо си е, но не за мен...

Коментар

Карам дизел 2.8 литра от 5,5 години и НИКОГА не съм имал проблеми !!!
                        Дори и при -30 градуса !
                        Зареждам само от най-скъпата нафта продавана на пазара ... сами се сетете къде ?
                        Резултата е, че ми гори 0,5 до 1 литър по-малко .. и върви по-добре ..
                        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X