Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде какво гориво продават?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Съчуствам ти...ама ти се чудя, с кой акъл сипваш от Шел изобщо...Още преди години се разбра какъв отврат предлагат... Подкара ли машината?
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Не разбира се((( Но пък запалих кабела на масата. Че и не мога да отвия гайката от рамата. Ръждясала е, пък много студено. Утре ще опитам.
      Ми до там успях да планирам като се свърши мазута. Пак добре че ми стигнаха скорост и височина.

Коментар

Знаеш ли че може и да не са ти виновни хората (макар че не го вярвам), защото в празния резервоар на студа си се образува доста кондензат...
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

абсолютно правилно.вчера имах трудности с паленето дори със алпийски дизел и допълнителна добавка.днес понапълних резевоара и нещата се подобриха осезаемо.
          В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Мда. Може, мислех си го. Ама аз не съм изтребител, та щом кацна веднага да ми наливат до тапата.
            По тоя повод търся пробит резервоар от Нива. Ама с всичките му чаркове. Там има няква хитра система от отдушници и клапани за в случай на обръщане, обаче от картинката не разбрах нищо. Па е и по-лесно да ги отрежа наготово.
            Сигурно и на други кочини има такова, обаче не знам на кои.

Коментар

Май на всички нови които отговарят на разните му там ЕВРО-едикоеимайната си или УЛЕВ и тн... Щото едно от нещата които не допускат е парите на горивото да се изпаряват в атмосферата... Събират ги там и после се отваря един електромагнитен клапан и айде в двигателя...

Коментар

Такова съм разглеждал, него не го ща. Искам само клапаните и отдушниците
                Буркан с два маркуча и електроклапан. Ако ми падне изхвърлено, сигурно може да му се измисли някво полезно приложение.

Коментар

Онзи ден Миро ти беше харесал един дебитомер от Трабантче, с турбинката за горивото и уреда на таблото, ама докато отидем и бяха разфасовали Трабката и Миро си остана и без ресьор за Самурая...

Коментар

Ей, забравих(( Благодаря за предложението за помпата, ама просто не съм те разбрал. Беше ми се подпалила главата.
                    Ще опитам с тая круша. От една страна не ги ща електрическите шашми, предпочитам енергонезависимите. Ще видим къде ще му излезе края. От друга, в ход е пъклен план по изобретяването на разходен резервоар, ще се опитам да използвам помпата-бутон за капак. Че то сега като клюмне муцуната по стръмното, и ставам планер. Верно че има даже състезания по това, обаче те карат поне по шосе)

Коментар

Аз помпата не ти я подарявам а ти я давам да си продухаш магистралите от желето... А разходния резервоар...що не го пълниш от обратната нафта и да прехвърляш на него с кран когато се наложи или да го направиш като сифон

Коментар

Че там ще се излива обратната е едно от малкото ясни неща. Крана е неавтоматична работа и хич не ми лежи на сърцето. А дали ще се окаже сифонна схема вече хич не съм сигурен.
                        Големи ядове с клапаните. Не намирам нищо подходящо. Трябват съвсем леки възвратни клапани, а всичките които намирам са или яки, за високи налягания, или с мизерен дебит. Че и ако не са нещо готово за стотинки всичко става безсмислено. А това е проблем на всички плоски и хоризонтални резервоари.

Коментар

За сифона няма да ти трябват клапани... Иначе можеш да си направиш лесно.

Коментар

Да де, ама ако веднъж глътне въздух от основния става мазало и пак нищо. Трябва да се обезвъздушава непрекъснато, а това може само с непрекъснато доливане. Сума мъгла. И в книжките не пише как става от самосебе си

Коментар

Непрекъснато се долива от обратната, от по-ниско ниво отива пак обратно в резервоара а най-отдолу в двигателя.

Коментар

Не, обратно в основният отива от най-високата точка, барабар с въздушната възглавница. През възвратен клапан. Въпроса е от къде и как идва от основния в разходният. Също през възвратен клапан.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X