Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Непопулярни марки масла

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Първоначално публикуван от cnc82 Преглед на мнение
    Другото нещо което ми направи лошо впечатление беше, че не ми пратиха точното масло , което бях поръчал.
    На запитването ми защо , отговора беше , че са ми дали от по-високия клас масло , да съм го пробвал и щял съм да остана доволен.
    Обаче на Тераното го дават по книжка спецификация CE минимум , а това което ми бяха пратили ( уж по-доброто) беше CD.
    В крайна сметка го ползвах за промивка на двигателя..
    Колега, моля да споделиш кое точно масло ти изпратиха по тяхна преценка? Кое от двете?
    Прикачени файлове

    Коментар


    • cnc82
      cnc82 коментира
      Редактиране на коментар
      Маслото беше 5w40 или 10w40 , вече не си спомням точно . Беше в черна туба като на първата снимка . Спецификацията му беше CD , което доста ме учуди , а уж било от по-новата и по-добрата им серия . Някви шменти капели като цяло..., не ми направиха добро впечатление .

    • Stbd
      Stbd коментира
      Редактиране на коментар
      ЦД масло е било "новост" едва ли не преди век. Сега вече се води "остаряло". Истината не е толкова проста - нисконатоварени двигатели и такива без бюрократична тежест като при автомобилните си го ползват. В момента такива масла се пробутват като "нов" продукт в специализирани области като стационарни двигатели, генератори и кораби. Като за особен пазар, цените и рекламата им са космически, въпреки, че в много случаи продуктите са непрепоръчителни за автомобил. Така скубят доста добре собствениците на яхти и моторни компресори - това масло може да е такова.

    • tjtjtjtj
      tjtjtjtj коментира
      Редактиране на коментар
      Аз просто не доумявам как за Терано изпращат М10...!? На снимките горе и в двете туби е 5в30 SN.и за черната туба твърдят, че базовите масла са РАО.

  • По отношение на оригиналността на продукта, който закупуваме. Имам приятел, който живее в Анапа. Пристанищен град в Русия срещу Варна. Понеже имаме еднакви автомобили често обменяме информация. Наскоро по вайбър ми показа Мобил 1, който е закупил от официален вносител. Първо Мобил с такъв етикет тук не съм виждал! Второ, тубата има три вида индикаций за оригинален продукт! С ултравиолетова лампа може да се провери фосфорисцира ли О-то от Мобил и надписа 5в30. И още две проверки през сайта на производителя за да няма пропуски! Реших да проверя в няколко тукашни магазини / специализирани/ и в интернет във всички сайтове за продажба на Оригинални масла Мобилчето и познайте...?! На всичко отгоре в два от магазините като заразглеждах тубите, съвсем открито си се издразниха, да не говори когато им поисках сертификати от производителя! Паднах когато наглеца ме попита- ти масло за космическа совалка ли си търсиш? Това според вас какво означа? "Ти ни купи ОРИГИНАЛНАТА ЧОРБА пък после си търси гробница за мотора! Иначе и на мен ми се иска да се поглезя с Мобилче ама не смея! То и се не знае дали въобще ще е глезене!

    Коментар


    • BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Имаме член на форума който ако не се лъжа е оторизиран вносител на АмсОйл - аз съм с такива масла по мотори,дифове,раздатка,на мотоцикУетите съм с такива.........не вярвам да продават ментета

    • Stbd
      Stbd коментира
      Редактиране на коментар
      Сравнявал си продукти за различни региони. Изискванията, особеностите, нивото на техническо образование са несравними, съответно и продуктите не са еднакви.

  • Cyclon Magma Syn DXS 5W-30- Някакви мнения за това гръцко масло? Едва ли някой ще го фалшифицира, прекалено е евтино!

    Коментар


    • За марката Cyclon не съм чувал хубави мнения , лоши съм слушал , а колко отговарят на истината не мога да кажа .
      Който търси , намира !
      Човекът е човек, когато е на път !

      Коментар


      • Карам с Cyclon над 100000км. Това на два автомобила. Ползвам съм 10w40 и 5w40(разликата е 5лв за туба). Оплаквания нула. Сменям го на 10000км, но се е случвало да го забравя за 12-15000км(веднъж и 18000). Доволен съм. Разходът на масло е нормален, шумове не забелязвам. Сваляхме разпределителен вал-нямаше износване, включително по кобилиците. На лични мога да кажа от къде го купувам, да не правя реклама.

        Коментар


        • Първоначално публикуван от venkabg Преглед на мнение
          Карам с Cyclon над 100000км. Това на два автомобила. Ползвам съм 10w40 и 5w40(разликата е 5лв за туба). Оплаквания нула. Сменям го на 10000км, но се е случвало да го забравя за 12-15000км(веднъж и 18000). Доволен съм. Разходът на масло е нормален, шумове не забелязвам. Сваляхме разпределителен вал-нямаше износване, включително по кобилиците. На лични мога да кажа от къде го купувам, да не правя реклама.
          Благодаря! Сондирах за Циклон защото за разлика от гърците ние в България маслата на Приста, Плама и Инса ги нямаме за нищо но в Гърция маслото Циклон си го карат масово и подържат положително мнение за него. До колкото знам Циклон са с рафинерия- работеща. Преди години карах една Зафира- фабричен метан с Циклон 5в30 и нямах никакви оплаквания. Та мисълта ми беше, че в България скъпото масло често е много скъпо... Питам! Кой в България, освен от блага приказка има гаранция за закупен оригинален продукт/масло/ ? Или просто под щастлива звезда живеем, че М10 ни е читаво! ....Ама то пак не е вносно....По мотиви от приказката за снахата и дъщерята!

          Коментар


          • mx rider
            mx rider коментира
            Редактиране на коментар
            Кой в България, освен от блага приказка има гаранция за закупен оригинален продукт/масло/ ?

            Пробвай с ;Ravenol; ! При тая марка има проверка за оригиналност.

          • Stbd
            Stbd коментира
            Редактиране на коментар
            Приста може да се купува от дистрибутор и няма ментета. Ако човек се запъне, ще му изпратят и от завода като си плати куриера.
            За маслата на Циклон има ограничена информация - в документите пропускат някои параметри. Това позволява промяна на продукта по усмотрение на производителя.

        • Интересно, където е намесено името Мермерски все кофти неща но така и няма колега с опит от маслата с неговите '' революционни'' присадки. Всъщност за кавичките аз не съм сигурен. Като гледам цените на други РАО масла, 43 лева за 4 литра от мермерското РАО на Плама е наистина скандално ниска цена. Но пък Плама от край време е държала ниски цени.

          Коментар


          • Всъщност колко техни продукта сте ползвал, че имате такова мнение за Мермерски питам? Аз съм ползвал добавките за бензин и разни дръги продукти и мога да кажа, че съм доволен от ефекта! Е масло не съм слагал, така че за него незнам

            Коментар


            • tjtjtjtj
              tjtjtjtj коментира
              Редактиране на коментар
              Това е въпроса, нямам мнение а бих искал да се осветли! Просто ми е направило впечатление, че когато стане на дума за Мермерски- или с лошо или с присмех, което ми се струва някак безпочвено когато никой няма реална визия за продуктите на Плама и Мермерски.

            • Самодържец
              Самодържец коментира
              Редактиране на коментар
              Реална оценка за на Мермерски добавките имам от едни колеги, които се бяха зарибили - верно, че е субективно, но никаква разлика не се усеща, поне не в сравнение с масовите добавки от ценовия диапазон. Показателно е, че си взеха по един-два пъти и после търсеха други, в случая бардал.

            • Самодържец
              Самодържец коментира
              Редактиране на коментар
              Но пък имам колежка, която държи да си купи масло за колата от Кауфланд.

          • Да, тоя същия, ама не знам за Ковид или рак негови илачи. Може и да има... щом казва точно тоя сайт. Както и да е. Синът му също се занимава с разни химии и има неща които работят и съм ползвал. За това което не съм ползвал не мога да кажа нищо. В случая маслото му. Но цената му беше доста конкурентна, даже и зз лидълските.

            Коментар


            • Само за информация и размисъл две от многото китайски пао/естeрни масла- това е написал производителя: 100% PAO Високоефективно напълно синтетично двигателно масло
              API SN SAE 5W / 30
              ※ Формулиран с PAO и POE полиолов естер синтетични базови масла и добавки
              ※ В комбинация с уникална технология Mo-Amn против износване, която може незабавно да образува здрав защитен филм, ефективно намаляващ загубата на триене на двигателите
              Удължете експлоатационния живот на двигателите.
              ※ Формулировката на изцяло калциева сол, съчетана с отлична технология за почистване и диспергиране, непрекъснато почиства частите на двигателя и контролира образуването на въглеродни отлагания в буталата дори при сурови условия,
              Remove Ефективно премахвайте мръсотията, поддържайки буталата и двигателите винаги чисти и спестявайки гориво.
              ※ Направете колата си с по-мощна мощностНатиснете снимката за да я уголемите  Име:H38e6582a8dde4d4c80252ff33c632e71A.jpg Прегледи:0 Размер:161.3 КБ ID:6657239Натиснете снимката за да я уголемите  Име:UTB8LxKsGOaMiuJk43PTq6ySmXXaR.jpg Прегледи:0 Размер:36.0 КБ ID:6657240
              Последно редактирано от tjtjtjtj; 15-10-20, 19:26.

              Коментар


              • BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Това от кого е сертифицирано,някоя марка да го е одобрила за моторите си?

              • tjtjtjtj
                tjtjtjtj коментира
                Редактиране на коментар
                Мисля, че на китайците малко им дреме за западняшките одобрения. Заляли са пазарите в Африка и Азия!

              • DBRS
                DBRS коментира
                Редактиране на коментар
                И цената е?
                сертифицирани longlife тотал,елф или GM сa 34-44lv за такава туба. A 0-w20 VW е 80лв./5л.

            • Бидейки в Израел ми стана много интересно в магазините за техника и авто на тези хора какво се продава. Учудването ми бе голямо когато видях, че масово се продават китайски и руски авто масла! Става дума за синтетики , пао и естерни. От няколкото руски масла познато ми бе само Газпром. Извън темата продават се най- вече телевизори Панасоник, Сони, Хайсенс, не си падат по корейски телевизори но много си падат по корейски автомобили. В Тел Авив всички полицейски коли и джипове които видях бяха Киа. В Израел може да се каже, че зимни гуми не се употребяват защото не го изискват климатичните условия но наред с летните Гудиар, Мишлен, Пирели присъстват доста китайски марки, както и руските Нокиан и Кордиант! Сведох тази информация като много показателна за качествени продукти и марки, защото еврейте не си купуват какво да е дори когато става въпрос и за вафла, вервайте ми!

              Коментар


              • Първоначално публикуван от tjtjtjtj Преглед на мнение
                ...Сведох тази информация като много показателна за качествени продукти и марки, защото еврейте не си купуват какво да е дори когато става въпрос и за вафла, вервайте ми!
                Не вЕрваме, щото около 30 % от населението в Израел идва от Русия и "страны ОНД". Вадят си менте-тапии за еврейски произход и кандидатстват за гражданство. Ако пък са на възраст за военна служба - приемът им е гарантиран. Някои от тях дори иврит така и не научават. Просто си купуват познатите марки и продукти. Както има пазар за българска лютеница и ракия в Западна Европа и в САЩ (купуват българи и чат-пат някой сърбин или турчин, ако няма наблизо магазин с "родните му стоки"), така и в Израел за разни руски неща.
                "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

                Коментар


                • Джоу (x3mrjoe)
                  Джоу (x3mrjoe) коментира
                  Редактиране на коментар
                  Аре нèма нужда !
                  ... а и на хамериканците идеята ѝч нèма да им хареса, та ше подливат яко вода както правят във всички подобни ситуации.

                • tjtjtjtj
                  tjtjtjtj коментира
                  Редактиране на коментар
                  И ти си прав донякъде. Но цедката за еврейски произход е много прецизно контролирана от онези с грамадните космати шапки!

                • Ясен
                  Ясен коментира
                  Редактиране на коментар
                  Не се тревожете, ЩЕ приемем Израел в ЕС.

                  А цедката за еврейски произход е условна. Доказва го населението на Израел.

              • Някой ползвал ли е Douglas? Италианско пише, че е. За пръв път го виждам, но по спецификации отговаря на изискванията на ЦРВто на жена ми.
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

                Коментар


                • TigerHunter
                  TigerHunter коментира
                  Редактиране на коментар
                  На тази марка ползвам LHM от поне две години. Доволен съм. Една идейка е по-гъсто от Тотала, но хидравликата работи прилично. От където го купувам има и други Дъглас, но не съм ги пробвал.

                • petomu
                  petomu коментира
                  Редактиране на коментар
                  От 2016г ползвам DUGLAS 5W40 GTS - по четири смени на двете коли, не доливам. Никакъв проблем. От началото на 2020г. за глезотия налях DUGLAS 5W30 GTХ -също никакъв проблем.Тубите на външен вид са същите като на Kастрол. Това е името на маслата на рафинерията Ramoil- http://www.ramoil.it

                  Най- ефтино го намирам от Kanex

              • Май FUCHS TITAN 5W-40 също е непопулярно.

                Такова последно сипахме в 2 от автомобилите.


                ...
                Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

                Коментар


                • Е колко да е непопулярно, при положение, че доста вискозитети са MB Approved ?!

                  ... просто е мааалко по-скъпичко.
                  ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

                  Коментар

                  Активност за темата

                  Свий

                  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                  Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                  Зареждам...
                  X