Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Божествения огън" - технологичен въпрос

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• "Божествения огън" - технологичен въпрос

Честити празници!

Покрай вчерашната еуфория се замислих за "Божествения огън" - тоя, дето го палят в Йерусалим, и после го разнасят по света.
    Е, хората са казали, че ако в един човек любопитството умре, тоя човек е загинал..

И понеже взе да ме човърка, и не намерих отговор, реших да питам точно в темата за ГСМ и химия, пък да видим.

Та, как, аджеба, като не дават да се пуши дори в самолети и по летища, как го разнасят тоя огън със самолети по целия свят?
    Дали това, в което го носят, е достатъчно защитено, та може да се пренася по този начин, дали се правят някакви изключения?

Верно е, че из краткото ми ровене в нета не открих случай на запалил се самолет от такъв товар, нито пожар на летище, ама това не дава отговор на въпроса.

Ако, въпреки инженерния ми атеизъм, предположим, че огъня е добит по свръхестествен начин ( айде бе), и той не пари ( някъде го прочетох това) - то той съответно не може да се предава - което се опровергава от всичко, дето го дават по телевизиите по света.

И така, питам, ако някой може компетентно да обясни - тоя огън на риск ли го возят в самолети, или го гасят, преди да го качат, и после отново се пали?

Има някаква тайна работа тука, казвайте, да я разнищим.

От: "Божествения огън" - технологичен въпрос

Although transporting open fire is in no way typical of an air carrier, once a year airports and airlines agree to the exception to the rules and allow passengers with open flame on board, provided the aircraft has been specially prepared and particular safety measures have been taken...
    http://en.urbc.ru/189120-post189120.html
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Ясно.

Щом нямат случаи от великденски запалвания, може да им се вярва.

А това дали се отнася и за другите компании?
      Интересно, във Фалкона има ли такова оборудване? За това, как изглежда, ако има, вероятно няма откъде да се научи..

Коментар

Пък мен от два дни, пак, ме "тормози" мисълта за това,
        Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
        ...
        че огъня е добит по свръхестествен начин
        ...
        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

И още един въпрос: Как самият огън разбира, точно на коя дата и час да се самовъзпламени? - DST, GMT, CST,.....

Коментар

Абе да не изпадаме в теологични подробности - макар че огиня се пали по Йерусалимско време ( прочее, прочетох доста интересни неща за самоподпалването на огъня - дори за мюсюлманина, дето пазел за невнасяне на кибрити, запалки и чакмаци) ама това силно отклонява въпроса ми.

Освен с УралЕрЛайнс, как става пиниза - особено с Фалкон, и още по-точно - с нашия?

Коментар

За църковния ритуал не знам, но Олимпийския огън го пренасят с фенери.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:The-Firefly-Olympic-Flame-009.jpg
Прегледи:1
Размер:13.1 КБ
ID:5713766
              Show must go on!
              LZ1VES

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                Абе да не изпадаме в теологични подробности - макар че огиня се пали по Йерусалимско време ( прочее, прочетох доста интересни неща за самоподпалването на огъня - дори за мюсюлманина, дето пазел за невнасяне на кибрити, запалки и чакмаци) ама това силно отклонява въпроса ми.

Освен с УралЕрЛайнс, как става пиниза - особено с Фалкон, и още по-точно - с нашия?
                Предполагам че поповете имат запалка в случай че отърват огъня
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Веско Преглед на мнение
                  За църковния ритуал не знам, но Олимпийския огън го пренасят с фенери.
                  Май бяха същите фенерите - или поне, много близки на външен вид.
                  Явно в аерорегулациите си има специална точка за такива случаи.

Както беше казал един известен български писател -
                  "Всеки един мъдър закон трябва да съдържа в себе си възможността да бъде заобикалян"

Коментар

Бил съм по тези места и хората разказват, че огъня не идва по астрономическо време, а след молитва на Православен висш духовник, в деня на Възкресение Христово.
                    По време на Османската империя, католически свещеници подкупват местния началник, да не пусне Православния духовник, който с молитвата си довежда огъня. И така станало - пуснали само католическите свещенници, почнали да се молят, но минал час-два и нищо. Обаче Православният духовник си пробил път до вратата с другите свещеници отвън и започнали молитва, на улицата. След минута, по стената на църквата отвън се спуснал студеният огън и запалил поставените свещи и кандила, също както всяка година вътре в църквата.
                    След това, с наредба на Султана, но и до сега, в църквата влиза първо Православният патриарх, Православните свещенници и най-накрая католиците, които се изложили с желанието да ги изместят...

По описанията, Божественият огън е студен, плазма, енергия, която пали кандилата и свещите, и след това изчезва.

Кой знае, може би идва от някакво друго измерение...
                    Show must go on!
                    LZ1VES

Коментар

Каквото до момента е известно Веско е написал. Всичко излишно съм изтрил... Повече писане само ще доведе някой до БАН! Да не припомням правилата по трудният начин...
                      VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X