Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Филтриране на ръждив антифриз

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Филтриране на ръждив антифриз

Карам "италианка" (внос от Италия). Естествено гадния "жабар" преди мен е наричал поддръжка това да паркира на сянка, а в охладителната система е наливал каквото има. В следствие на това на мен се налага на 20 000 км. да подменям антифриза защото се превръща в ръждиво-кафява боза и охладителните му качества рязко спадат (през лятото). Охладителната с-ма е промивана от мен хилядократно и по всички възможни начини и въпреки това продължава да пуска като "брашнен чувал".
    Е омръзна ми да сменявам антифриза веднъж годишно и сътворих това:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG0143A.jpg
Прегледи:1
Размер:22.7 КБ
ID:6095907Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG0142A.jpg
Размер:25.7 КБ
ID:6095906Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG0141A.jpg
Размер:24.2 КБ
ID:6095905 Имаме кана за филтриране на вода, а това е използван филтърен патрон. "Монтирах" го на някакво си шише и филтъра е готов. Струва 0 лв. и 4-5 човеко-минути труд.Така изглежда монтиран и работещ:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG0134A.jpg
Размер:18.9 КБ
ID:6095908Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG0138A.jpg
Размер:21.1 КБ
ID:6095909Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG0140A.jpg
Размер:21.0 КБ
ID:6095910, а това е два пъти филтриран антифризНатиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG0133A.jpg
Размер:21.8 КБ
ID:6095912 Така изглежда изходния и крайния продукт:
    Прикачени файлове
    Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

От: Филтриране на ръждив антифриз

Пропуснах да спомена, макар че е малко в страни от темата, че стария антифриз може да се използва в канали и сифони на вили/къщи които не се обитават през зимата. Предпазва водата в тях от замръзване и неприятни изненади през пролетта.

Коментар

Антифриза е отровен, и оставянето му в сифони и канали може да утрепе някоя друга гадина (например котките ни обичат да пият вода от тоалетната гадините)...
      За предпазване водата от замръзване хвърлям по малко сол и въпроса е решен...
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Ако си зазимяваш вилата за целия сезон едва ли ще оставиш котката вътре, но пък ако е останал някой мишок може да го бахтисаш което си е бонус. Макар че животните имат доста по силно развити сетива от нас и сигурно ще надушат антифриза. Иначе си прав - отровен е.
        А не става ли обратно за охладителната система?
        Последно редактирано от mmtrance; 26-07-15, 15:39.
        I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
          А не става ли обратно за охладителната система?
          Става нали за това е цялата заигравка. Така като гледам филтъра отстранява основно частиците ръжда и друг отпадък. Не мисля, че променя физичните и химични с-ва на антифриза. Не съм го замервал, че нямах време пък и не помня за - колко градуса беше, но през отпуската пак ще го източа, прецедя и ще бутна едно шише от него във фризера.

Коментар

Какви ли не промивки съм правил на едната от колите ми и то почти без резултат.Другата е с червен и е като от шишето(иде ти да си пийнеш направо😃).Мисля си ако е карана с вода па макар и малко все ще пуска по малко ръжда.Правих и 3-4 промивки с вода но ефекта е минимален -естествено протече водната помпа.Продължавай упорито и няма начин да не се поочисти.

Коментар

Моя опит сочи , че след няколко истински промивки , освен да текнат тапите и някое съединение , тръгва и гарнитурата на главата. Така че с 1 наум

Коментар

Аз пък закачам водопроводен текстилен филтър 5 микрометра в кръга на парното и пътувам така месец-два. Не е истина какво се събира там даже от привидно бистър антифриз.

Коментар

В по голямата част на Италия е топло така че е много вероятно колата да е карана само и единствено с чешмяна водица . Всички метални части имащи досег с нея през годините вече са доволно корозирали така че както и да промиваш все ще излиза ръжда . Дори и с антифриз да е карана някъде между десетата и петнайстата година гарнитурата на главата е доволно корозирала така че може във всеки един момент да пробие без видима причина .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от SLAVIKA1980 Преглед на мнение
                    Правих и 3-4 промивки с вода но ефекта е минимален -естествено протече водната помпа.Продължавай упорито и няма начин да не се поочисти.
                    Направи му една промивка, ама с каквото трябва (и домашни рецепти има, с лимонтозу например, и купешки). С чиста вода има да чакаш. След промивка от двигателя трябва да започне да тече бистра вода, като тая дето му сипваш. Чак тогава сипвай антифриза, и то някакъв читав (HEPU, I.G.A.T или от сорта). Лично освен G12+ друго не ползвам.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За купешките добавки не зная, но с лимонтозу-то внимавайте защото след такава промивка преди 2-3 години сменявах радиаторче на парното, а то е на едно гадно място.

Коментар

Първоначално публикуван от siem Преглед на мнение
                        За купешките добавки не зная, но с лимонтозу-то внимавайте защото след такава промивка преди 2-3 години сменявах радиаторче на парното, а то е на едно гадно място.
                        С лимонтозуто се кара 2-3 часа примерно. Или кисне един ден. Ако за толкова време 5 пакетчета лимонтозу в 5 литра вода са пробили радиаторчето, то и без друго си е било за смяна.

Всякакви алуминиеви части от лимонтозу не се боят. Та ако радиаторчето е алуминий, поне него няма какво да го мислите. Ако е месинг хавата е друга, но пак един ден при нормална температура или 2-3 часа каране не би трабвало да направят нищо повече от махане на налепите и окисите.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Нема-нема и някой предложи нещо да се ПОЧИСТИ като му се добави ОЩЕ боклук. Работата с лимонтузу е приблизително такава.

(1) ако има видима ръжда в антифриза, то той е най-вероятно негоден за използване, защото е станал кисел и занапред ще разяжда металните неща по охладителната уредба. Колкото и да ви свиди, трябва да се смени.
                          (2) всякакви почистващи агенти (киселини, прах за пране, специални препарати) могат да бъдат напълно измити само от чиста и изправна охладителна уредба, където пък няма никакъв смисъл да ги вкарвате. Ако твърдите, че при промиване с вода няма да остане в тръбичка от радиатора, която е запушена в средата - ми не е вярно. Ще остане и бавно ще се връща в общия поток и ще гризка от където намери. Радиатор, гарнитура на главата, щутцери - според късмета. Затова - само с вода. Градинският маркуч е ваш приятел.
                          (3) тинята в охладителната уредба действително прикрива течове. Ако ще използвате колата - пригответе се да протече. Даже докато го миете с чиста вода.

Коментар

Ясене, има неща (въпросния радиатор на парното е едно от тях), които с чиста вода ще измиеш, ама друг път. Дори да я пуснеш под налагане изкарва от там само някаква част от жабурняка, докато придобие достатъчен дебит за да не може потока да свали нещо друго. Остатъка си стои. Това съм го играл лично. С лимонтозу падна за няколко часа киснене.

Коментар

То това добре а как после да попречим на киселината да прави бели?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X