Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подходящ бензинов филтър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Подходящ бензинов филтър

Привет колеги, имам бензинов трион, тример и друг 2Т двигател, в една 5 литрова туба винаги смесвам предварително бензин-масло, но бих искал преди да сипвам бензина да го прецеждам, дали се продават или някакъв подходящ филтър през който да прецеждам ръчно бензина от частици преди да сипвам в машинките, например една от хартиените филтри за шварц кафе би ли свършил работа, дайте идеи?

От: Подходящ бензинов филтър

Аз използвам филтри за боя. Ако в момента нямам-наливам и без филтър, само оглеждам фунията и гърловините за полепнали боклуци.

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Преглед на мнение
      Аз използвам филтри за боя. Ако в момента нямам-наливам и без филтър, само оглеждам фунията и гърловините за полепнали боклуци.
      Не се бях сещал за този вариант мерси за съвета , ще отида да железарията и взема едно комплекче филтри за боя, предполагам че са за еднократна употреба или е един постоянен филтър ?

Коментар

Не всички филтри са ти приятели.

Имай предвид че ако спасиш някоя песъчинка, но пък филтърът пусне власинка, на финала губиш защото нишките са по-добра запушалка за жигльори.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Не всички филтри са ти приятели.

Имай предвид че ако спасиш някоя песъчинка, но пък филтърът пусне власинка, на финала губиш защото нишките са по-добра запушалка за жигльори.

В такъв случай ми хрумва друго решение, ако взема голям метален бензинов филтър от тези за колите с инжекция, чрез подходящ маркуч да свържа с фунията, дали ще тече свободно ако наливам отгоре и достатъчно бързо бензина , изобщо няма ли по-интелигентен начин да пречиствам бензина, просто няма място и как на резачката, тримера да монтирам от тези прозрачните филтърчета за бензин и да реша проблема, защото после да разлобявам карбураторите и да продухвам жигльорите, определено е по-голяма разправия отколкото да пречистя старателно бензина ?

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
            В такъв случай ми хрумва друго решение, ако взема голям метален бензинов филтър от тези за колите с инжекция, чрез подходящ маркуч да свържа с фунията, дали ще тече свободно ако наливам отгоре и достатъчно бързо бензина
            Това ще работи. Е, зависи колко бързаш ама като цяло тия филтри са с малко съпротивление. Е, поне първите 20-ина години.

Коментар

То май филтъра няма да отмени разглобяването и почистването на карбуратора-просто са получават отлагания при престояване на горивото при тия малки двутактови брамбазъци. Това не значи, че трябва да се отказваш от филтър-просто не се настройвай, че ще реши всички проблеми.
              Toyota Land Cruiser BJ70 1985
              Lexus LS430

Коментар

Откакто бензините са безоловни отлаганията и утайките са много малко. Не че ги няма ама колкото пъти съм разглобявал нещо все е било запушено от частица която очевидно е влязла с горивото в твърдо състояние. Я песъчинка, я буболечка, все нещо такова.

Коментар

А тези машинки нямат ли си филтри? Ако си нямат, не е ли по-лесно да им се добави? Оригиналното бензиново филтърче на щилките примерно струва около 5лв.
                  http://www.amazon.co.uk/Petrol-Filte.../dp/B00LNKSA9Y
                  Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD
                  Suzuki Grand Vitara 1.6
                  LZ1ZPM

Коментар

Първоначално публикуван от Zarhi Преглед на мнение
                    А тези машинки нямат ли си филтри? Ако си нямат, не е ли по-лесно да им се добави? Оригиналното бензиново филтърче на щилките примерно струва около 5лв.
                    http://www.amazon.co.uk/Petrol-Filte.../dp/B00LNKSA9Y
                    Реши ми се генерално и интелигетно проблема , имало филтър на Щилките които се монтирали вътре в резервоарчето и се захваща за маркучето засмукващо бензина, така ще го направя и на другите машини, мерси за идеята

Коментар

Щилките имат такова филтърче и за маслото за веригата, също с тежест. Само че едва ли е толкова ситна цедката, както на бензиновото. Та внимавай какво ще ти дадат в магазина.
                      Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD
                      Suzuki Grand Vitara 1.6
                      LZ1ZPM

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X