Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Маркуч за бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Маркуч за бензин

Дайте малко акъл от къде да намеря читав маркуч за бензин.
    Ето и постановката:
    дължина около 10-15 см
    ъгъл 90гр. на около 2 сантиметра от края ( горе долу веднага след края на щуцера върху който се нанизва )
    диаметър на щуцера - 7-8мм
    налягане на бензина - няма; гравитационно се стича
    околна температура - не би трябвало да е висока... предполагам 50на градуса макс...

Преди две години сложих семперит 7мм, двуслоен с оплетка между двата слоя, абе стандартен маркуч, ширпотреба.
    Днес като го свалих и направо се хванах за главата - на ъгъла се бяха сцепили и двата слоя, а гумата се ронеше.
    Там където беше нанизан на щуцерите се беше нацепил по дължина.

Оригиналното изпълнение е с ъгъл на самия маркуч, но струва "едни" пари ( 40 кинта за брой... а на мен ми трябват два ).
    Та най-лесното нещо, което мога да направя е да си купя един метър семперит и да го сменям периодично, но ми се иска по-сериозно решение.
    Дали може да се намери маркуч с ъгъл на по-поносиима цена от някой автомобил... или пък само рамо и после да се наснажда?

От: Маркуч за бензин

Ъгъла може да е от тръбичка, на двата края нанизваш маркуча, Става малко по-сложно, и с повече скоби, ама иначе-40 лева...
    Та подбираш си нужната дължина тръбичка, със съответната кривка, това от бензинопровод на някоя кола(ходене до морга), като към тръбичката може да има и маркучи, доста често се срещат. Ако тръбата е по-дълга-режеш, и нанизваш маркуча върху среза, нищо, че няма раздувка в края.
    По 5-6 см маркуч в краищата е напълно достатъчен.
    Може да минеш и само с маркуч от моргата, ама не знам дали може да се сгъне толкова. Ако има място-маркуча може да направи едно кръгче, и тогава да влезе на мястото си.
    Това къде ще го слагаш?
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

От: Маркуч за бензин

Няма масто да се сложи коляно, поне не и вътре в маркуча. Веднага след като свърши щуцера започва гъвката. Евентуално коляното/тръбичката да се нанизва на маркуча...

Иначе ето и картинка - позиция 14
      http://www.suzukipartshouse.com/oemp...68ca/fuel-cock
      Това са маркучите от резервоара на мотора до кранчето.
      Като цяло място - йок. Пред щуцерите има 4-5 сантима място до кривката на резервоара, но там влиза рамата и мястото е реално няколко сантима.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X