Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Арамид (кевлар) със смола.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Арамид (кевлар) със смола.

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
    Явно ще купувам други гащи със защита където ми е кеф.
    Е освен после да ги пробваме с пищова да ли държат.

Коментар

Вении. Искам да си зашия таквоз няшо на моторджийските гащи (за градското каране), щото сега имат само на коленете, и не ме радва това. Между другото нейде в Пловдив работят с кевлар (търговското име на ДюПонд за арамида).
      Ивчо. С Димата говорихме за това, ама не го докарахме до никъде.
      Ама така или иначе, ако трябва да купувам арамид от България просто няма смисъл. Явно ще купувам други гащи със защита където ми е кеф. Ще излезе малко по-ефтино.
      Иначе ми трябва около 1 кв. за двоен слой, където го искам.
      Ооо-това ли била целта, що не каза в самото начало? Зашивай там дебела говежда кожа и си готов-може и два ката, ако един ти малее
      много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
        А...Цеха беше в началото на Асеновградско шосе в края на Пловдив, май беше част от авио-ремонтния завод.
        Сега там продават дърва за огрев и пластмасови бидони....

Коментар

Не брее. Това се шие, като кръпки отвътре на палталоните. То сега именно това ми е проблема, че в балистичните плочи са няколко пласта (представете си нещо, като тънки картони, а не мек плат).[emoji3]
          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Това, дето излиза като продукция, не са картони, а отливки, дето с необходимите ребра за уякчаване, са си бая яки.

Всъщност, доста повече от бая яки...

Та с едни такива гащи дон Кихот доста би ти завидял..

Еле и с едни кевларен потник - неразбиваем си направо!!!

Коментар

Не брее. Това се шие, като кръпки отвътре на палталоните. То сега именно това ми е проблема, че в балистичните плочи са няколко пласта (представете си нещо, като тънки картони, а не мек плат).[emoji3]
              Ясно-зарежи!
              На кевлара силата му е в ниското тегло, в механичната здравина(в комбинация с подходящ полимер) и в температурната устойчивост(също с подходящ полимер, ако ще се прави отливка, или по калъп нещо).
              За целта, за която го искаш мисля, че има и други много подходящи алтернативи-само мое мнение.
              много автомати-слаби резултати!

Коментар

Тъй. Арамида (щот наименованието кевлар заради узурпиране на името не ме кефи) е устойчив на триене. Карбона па има съвсем други характеристики. Та комбинация карбон/кевлар не ме устройва. И двата материала са хубави в своята си област. Арамида освен, че е износоустойчив е и с голяма плътност, та не ми и трябват наколенки. Само дето искам да си сложа и на крАците отстрани, както и на задника. Те това е.
                Лошото е, че в Щатите примерно Icon (с които съм в момента) предлагат гащите (и пак не с цялата защита. Кат' модел (чисто визуално) са много добри. Сега съм си заръчал друг модел, ама пак не са със защита навсякъде. Тъпо!! Там хора, цените са други. От 90 до 120$ (тук около 230лв.). Е затова е цялата еквилибристика.

Коментар

.....цените са други. От 90 до 120$ (тук около 230лв.). Е затова е цялата еквилибристика.
                  Да, бе, ама знаеш максимата, нали?

Ниската цена никога не лъже!! Високата може да излъже един-два пъти, но ниската - никога!!!!

Ха сега да видя какво ще си купиш - не направиш, а купиш - щото в това, купеното, ще ти е твоя задник, респективо ти...

Коментар

Вени. Аз вече съм си заръчал, ама е с джобове за твърди протектори, което за града е малко неудобно. Icon Anthem (Denim са), ако има значение. Па нали требе и да сме убави д..ба. Сегашните са Icon Insulated (пак Denim). Демек се градски дънки за мотор.
                    А за депутатите!! Форумните модове са донякъде строги, та не мога свободно да споделя, ама ДА, кожата ше стане.
                    Абе всъщност най ме устройва кожа от женски полов орган, че няма износване, ама това е друга тема.

п.п. Абе има и други марки панталони дето имат баш необходимата ми защита, ама не съм ги виждал наживо. Имат арамид навсякъде и втори слой на колената, бедрата и задника. Ама пусто дАли ше съм УбаФф??

Коментар

Шъ си убаф, споко.
                      Еле в сравнение с тоя, дето се е сурнал успоредно с теб, ама по дънки...

То и тоя ще е убаф, ама между китките от босилек, пък ти ще си си убаФ на живо!

Що не се обадиш, като пътуваш към Филибето?
                      И без това имам да те черпя заради братовчедката, да мина с едно черпене общо, а?

Коментар

Бе магистралата не ме радва за каране, ама ше измислиме нещо.
                        А за братовчедката съм забравил, ама с кеф ше те оставя да черпиш кафе с мляко.
                        Жив и здрав бъди брат!

Коментар

Аз да попитам, ти падал ли си с такива гащи? Аз имам едни на които кевлара се маха зада се перат, да чукам на дърво не съм ги тествал. Мисълта ми е дали има смисъл от цялото упражнине

П.С.
                          гледал съм клипове как някакви се влачат по асвалта...

Коментар

Падал съм без такива гащи и не ме кефи. Ма предпочитам да имам нещо дето да се търка вместо мен, отколкото да мисля, че няма да падам!
                            Иначе съм виждал изтъркани подобни панталони.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X