Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Арамид (кевлар) със смола.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Арамид (кевлар) със смола.

Предполагам, че няма да стане, ама да си питам. Има ли начин да се разтвори смолата и плата да стане пак на плат? Тоест сега е един слой кевлар със смола.
    Абе цялата работа е, че имам няколко парчета кевлар от бронежилетка, ама са обработени. На мен пък ми трябва само плата.
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

От: Арамид (кевлар) със смола.

С химия - едва ли
    Ама с физика може и да стане.
    Пробвай с горелка.

Коментар

Ми кевлара издържа до 450°С. Каква ще е тая горелка?

Коментар

Пропанова и по отдалече. Имам за проба.

Коментар

Пистолет за горещ въздух.
          Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

И според вас смолата ще се разтече като восък може би, то тогава с ютия и салфетка да я извади
            подаръци за мъже от FACOM
            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Стояне, ако ти трябва кевлар - на плат - потърси някой от юнаците, дето се занимават с производство на мотоделтапланери. Имам един братовчед, дето си прави и витлата - сега видях че
              Витлата са изработени от хибридна тъкан – карбон-кевлар и ровинг
              Не знам какво е ровинг, и каква е тая хибридна тъкан..

Лошото е, че много отдавна не съм се чувал с него, но ако трябва, ще го издиря.

Коментар

Зависи от смолата най-вече. Епоксито /кето се съмнявам да е в случая/ от стотина гр.нагоре се отделя и става меко. Полиестерната и на по-малко, но трябва да се внимава с нея щото силно пожароопасна дори и втвърдена, та комбинация с горелка е силно непрепоръчителна.
                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                  ....... имам няколко парчета кевлар от бронежилетка, ама са обработени. На мен пък ми трябва само плата.
                  Загубена кауза.
                  Епоксидната и полиестерната смола са термореактивни полимери, ако полимеризацията им не е приключила под въздействието на втвърдителя, то при нагряването им тя ще приключи (омекването е за малко) и остава само да ги подпалите за да се овъглят. По този начин може да изтупате овъглената смола от армировката, стига армировката да не се е овъглила и тя, какъвто ще е резултата с кевлара...
                  Възможно е да има някакви разтворители за втвърден епоксид или полиестер, но цената им и начина на снабдяване ще е много по труден от закупуването на нов кевлар.

Коментар

Е сори! Това беше фрии, това имам. Идеята ми беше за някаква химия, ама. .. Все пак ще пробвам с нагряване, ама не ми е ясно с какво са правени листата (щото сега си е твърд лист де). Арамид на плат го има, ама първо ми трябва около 250 гр/л.м, и второ е поне 100 лв./кв.м. (в УСА каде 30 $).

Коментар

Бе я кажи, какво ти се мотае из главата? Може и на лс.
                      Кевлара няма как да го разглобиш, и после да го сглобиш отново.

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                        Предполагам, че няма да стане, ама да си питам. Има ли начин да се разтвори смолата и плата да стане пак на плат? Тоест сега е един слой кевлар със смола.
                        Абе цялата работа е, че имам няколко парчета кевлар от бронежилетка, ама са обработени. На мен пък ми трябва само плата.
                        Нещо ми се върти в главата че около Костинброд имаше фирма която работи с кевлар.

Коментар

Вении. Искам да си зашия таквоз няшо на моторджийските гащи (за градското каране), щото сега имат само на коленете, и не ме радва това. Между другото нейде в Пловдив работят с кевлар (търговското име на ДюПонд за арамида).
                          Ивчо. С Димата говорихме за това, ама не го докарахме до никъде.
                          Ама така или иначе, ако трябва да купувам арамид от България просто няма смисъл. Явно ще купувам други гащи със защита където ми е кеф. Ще излезе малко по-ефтино.
                          Иначе ми трябва около 1 кв. за двоен слой, където го искам.

Коментар

То хубаво, Стоене, пешкира някак си ще се уреди, ама после форми, вакууми, печене...
                            Тя е дебела тая работа, дето си я замислил.

Пък и резултата ще е ТНТМ, ми се струва, мъничко...
                            Пък това, че ще мязаш на робокоп с ръжда по ментишетата - ревматизъм, един вид....

Толкова ли скъпо ги продават тия, дето им е това работата?
                            И толкова еФтино ли мислиш, че ще е цялата давранма, като удариш чертата?

Че аз лично нещо не съм убеден...( въпреки, че нямам цифри пред мен..)

Коментар

Авиомоделистите намирахме кевлар при соц-а, когато беше свръх-секретно нещо, така че не се занимавай с глупости, ами намери чист материал.
                              Ако го направиш мога да ти кажа как го използвахме
                              Преди имаше много кевлар в Пловдив, където правеха радио-управляеми самолети-мишени за зенитните поделения-бяха бъкани с какви ли не шукарийки и така им завиждахме...Цеха беше в началото на Асеновградско шосе в края на Пловдив, май беше част от авио-ремонтния завод.
                              много автомати-слаби резултати!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X