Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Складиране на бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Складиране на бензин

Преди години, когато с чували се "лееше" бентонит за пр@@бване на "държавния" бензин, нямаше толкова притеснения и за по-големи количества във всякакви пластмасови съдове!
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Талибанин.

За 300 литра бензин, съхраняван в жилищна сграда, ако те хванат ще те осъдят. Или всякаква друга сграда, не предназначена специално за това. Ако пък стане пожар, ... абе по-добре да не става.

Пластмасовите съдове, подходящи за бензин, струват повече от металните. Пластмасовите съдове, които не са предназначени специално за бензин, са безкрайно рискови - взривяват се и от мишка, преминала наблизо.

Поне нафта да беше.

Коментар

Дядо ми на времето караше държавен зил, а след това газка. Като имаше излишък на гориво го наказваха (комунистическа му работа). Виждал съм го как го излива на земята за да го махне от резервоара. Имаше пластмасови бидони заровени в земята, където го наливаше. Като му потрябва го изравяше и наливаше. Беше хамалска работа. По спомен имаше 5 бидона там.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
          Имаше пластмасови бидони заровени в земята, където го наливаше. Като му потрябва го изравяше и наливаше. Беше хамалска работа. По спомен имаше 5 бидона там.
          Де таз хамалогия сега.

Коментар

Моторджиите не ползват ли и добавка-стабилизатор в последния резервоар преди 'зазимяване'?
            Иначе в пластмасови туби съм съхранявал бензин безпроблемно. И защо да има проблем, при условие, че пластмасовите туби си бяха точно за гориво и се продават и в бензиностанциите.
            Явно са от такава пластмаса, която не се разяжда от бензина, и не трупат статично електричество...

П.С. а за 'хамалогията' - на времето преди около 20г едно танкерче щеше да товари някакви хранителни истории (сигурно олио или меласа) и кептъна казва: абе на дъното на танка ('товарния резервоар') се плацикат едни 3-5 тона бензин А-96 - нали колата ти е бензинова Не искаш ли?
            Та тогава ползвах всички резервоари и всички налични туби - що да става зян (иначе щеше да бъде предаден като отпадък преди миенето)...
            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
              Дядо ми на времето караше държавен зил, а след това газка. Като имаше излишък на гориво го наказваха (комунистическа му работа). Виждал съм го как го излива на земята за да го махне от резервоара. Имаше пластмасови бидони заровени в земята, където го наливаше. Като му потрябва го изравяше и наливаше. Беше хамалска работа. По спомен имаше 5 бидона там.
              Вуйчо ми излива 3 тона бензин за да не прави последен курс в коми през ден ! Луда работа !

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
              Моторджиите не ползват ли и добавка-стабилизатор в последния резервоар преди 'зазимяване'?
              По принцип се пълни до горе или източва да не ръждясва резервоара !Аз си го карам през седмица и не зазимявам за сега,даже мисля да откривам сезона скоро! !
              Последно редактирано от Roninn; 05-01-14, 19:52.
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X