Здравейте колеги, налага ми се да складирам 300 литра бензин за няколко месеца, какви съдове да ползвам, какво ще кажете за 20 литрови пластмасови туби или 100 литрови бидони?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Складиране на бензин
Свий
X
-
От: Складиране на бензин
Каквото и да ползваш, гледай да е много добре затворен и го съхранявай на тъмно и студено място. Бензина който се продава е адски скапан и бъкан с какви ли не "подобрители" за да му докарат октановото число.DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/
-
Ако не става в туби, опитай в плитки тавички. На припек!О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!
Коментар
-
Първоначално публикуван от rosendinkov Преглед на мнение.... или 100 литрови бидони?Taka kakто си почнал.....Направо си те съветвам да НЕ "съхраняваш" бензина!!!
Коментар
-
Не си играйте с бензина.
Ако трябва да се съхранява - само в метални съдове, добре заземени и с отдушници с огнезащитни прегради, далеч от обитаеми постройки.
На това нещо му трябва статично електричество от дреха за да се запали ... след това вариантите са много.Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.
Коментар
-
Първоначално публикуван от rosendinkov Преглед на мнениеЗдравейте колеги, налага ми се да складирам 300 литра бензин за няколко месеца, какви съдове да ползвам, какво ще кажете за 20 литрови пластмасови туби или 100 литрови бидони?driving Offroad .. IPSC shooting and hunting
Коментар
-
Първоначално публикуван от rosendinkov Преглед на мнение....налага ми се да складирам....0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Скочихте на пластмасите, ама много зависи каква точно е пластмасата и капачката на съда. Повечето резервоари на съвременните коли вече са пластмасови
С уговорката, че не е съхраняван, а само превозван, бензин съм сипвал в 10-литрови пластмасови туби, специални от силно токсични препарати, имат си клапанче на капачките, с дебели стени и устойчиви на всякакъв вид химикали. В 10 литровата туба съм сипвал около 9,5л и така съм ги превозвал по 2-3 туби до яз Искър за лодката, през лятото никакви ядове не съм имал, а жега си имаше доста.
В същите туби съм съхранявал нафта и масло месеци наред без никакви проблеми.
В бидон за кисело зеле обаче няма да станеJeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive
Коментар
-
Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнениеЗащо да не стане?! Няколко месеца съм държал бензин точно в бидон за зеле.
П.П. Нафта и масло са друга бира. За тях съм склонен да "съхранявам" в бидони за зеле
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар