Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Херметик за гарнитури?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Херметик за гарнитури?

Караш от младос към дървеница. Веднага след реката завиваш в дясно. На около 50 метра в ляво горе в блока са магазините на Нелас. Абе първия блок който е на улицата.
    http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Когато се използва само силикон, това не усложнява ли бъдещия демонтаж? В смисъл, силикона да залепва много здраво и след това да е трудно да се отлепи и почисти? Питам защото досега не ми се е налагало да го правя и ми е интересно как става.

Коментар

http://www.nelasbg.com/koordinati.htm

Коментар

Първоначално публикуван от joe Преглед на мнение
          Когато се използва само силикон, това не усложнява ли бъдещия демонтаж? В смисъл, силикона да залепва много здраво и след това да е трудно да се отлепи и почисти? Питам защото досега не ми се е налагало да го правя и ми е интересно как става.
          Елементарно. Слагаш на флекса телена четка и пада за секунди.
          http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Лепилата и уплътнителите бяха персона нон грата в БГ, и сега виждам резултатът във вашите постове.
            Силиконът е чуден продукт за темпреатурна устойчивост до 300 градуса, хлабина до 3мм обаче единствено и само ако:
            1. Не се изисква да има масло устойчивост
            2. Няма да работи на пара
            3. Не се изисква да уплътнява при налягане
            4. Ако е произведен от някоя по-реномирана фирма
            Разбира се произвеждат се и "масло устойчиви" силикони, но при тях единственото подобрение е че издържат малко повече от обикновен силикон на органична атака. Крайния резултат обаче е теч макар и на по-късен етап.
            Другият продукт е анаеробнните уплътнители с температурна устойчивост до 200 градуса и възможна хлабина до 1,2мм. Те са устойчиви след полимеризация на почти всички органични разтворители вкл ацетон. Последните все по масово се използват при автомобилите, заедно с анаеробните резбофиксатори.
            Вече може да има и нещо по-ново, но аз поне не знам.
            ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Точно за продуктите на Loctite в тази посока четох, че метода на уплътнение е анаеробен. Може би трябва да избера нещо такова щом е по-добро...
              Прикачени файлове
              Only after the last tree has been cut down,
              Only after the last river has been poisoned,
              Only after the last fish has been caught,
              Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

От: До: Херметик за гарнитури?

Здравейте, колеги
                онзи ден намерих в гаража някакво шишенце на което пише херметик за гарнитури.
                Това шишенце е сигурно от времето на дядо ми, но като го отворих му нямаше нищо, смисъл не се е втвърдил.
                Червено е на цвет. Та въпроса ми е може ли да се ползва, имайки предвид че толко време е стояло.

Коментар

От: Херметик за гарнитури?

Щом не се е втвърдило, може.
                  Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                  -----------------------------------------------
                  Питието определя съзнанието....
                  -----------------------------------------------
                  0887770735

Коментар

На него пише Трайност 6 месеца, а той е сигурно над 10години стои. Сега съм почнал да сглобявам един двигател за мотор и се чудя дали да използвам този херметик или да си купя силикон. Гарнитурата е от картон.

Коментар

Може да го ползваш според мен нищо му няма . Внимамай да не влезне в някоя резба че после няма отвиване . На времето така събирах ИЖ-то и то без гарнитура ! Ако влезе по резбите и ти се налага да отвиваш болт първо един чук челно по болта да отпусне !

Коментар

Мнението ми е че по-доре да си купиш силикон! Навремето като ползвах този херметик не бях много очарован,ставаше много твърд и се пукаше на места като при това не залепваше добре!

Коментар

Купи си силикон. Онова се ползваше когато нямаше друго.

Черен (графитен), неутрален, VICTOR REINZ е яката рал'та. Преди силикона мястото трябва да се почисти с ацетон, за да хване добре. Това важи за всички силикони въобще. Предимството на тоя, дето препоръчвам, освен друго, е и това че е неутрален (не мирише на оцет) и не предизвиква корозия на стоманени части,
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Купи си силикон. Онова се ползваше когато нямаше друго.

Черен (графитен), неутрален, VICTOR REINZ е яката рал'та. Преди силикона мястото трябва да се почисти с ацетон, за да хване добре. Това важи за всички силикони въобще. Предимството на тоя, дето препоръчвам, освен друго, е и това че е неутрален (не мирише на оцет) и не предизвиква корозия на стоманени части,
                            ...И много внимателно с тея силикони че стъргах вал преди време заради едно мъничко топченце засъхнал силикон, попаднало на правилното място!
                            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Да питам този червения херметик произвежда ли се още? Намира ли се в търговската мрежа?

Коментар

От: До: Херметик за гарнитури?

Първоначално публикуван от petiaka Преглед на мнение
                                Здравейте, колеги
                                онзи ден намерих в гаража някакво шишенце на което пише херметик за гарнитури.
                                Това шишенце е сигурно от времето на дядо ми, но като го отворих му нямаше нищо, смисъл не се е втвърдил.
                                Червено е на цвет. Та въпроса ми е може ли да се ползва, имайки предвид че толко време е стояло.
                                Може.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X