Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвместимост на различните видове грес

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвместимост на различните видове грес

Привет колеги, да запитам по един въпрос който си задавам когато гресирам. Има различни видове грес, литиева,калциева и други , та въпроса е дали има вероятност при смесването на различни греси, някоя комбинация да се получи агресивна смес,киселинна или основна. Нещото което ме кара да разсъждавам по темата е че лагера на опората на кардана не изкарва дълго 30х км.и започва да шуми, взимам нов отварям го за проверка дали има грес и вътре винаги има малко количество някаква бяла грес, понеже не разполагам с такава добавям каквато има по магазините-литол 24 и така до следващия път. Колата е ОФА и се кара по 50-60 Х км на година та това значи че на 6 месеца кардана се сваля някак неприемливо ми е. Та дали проблема не е от неправилно подбрана смазка
    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

От: Съвместимост на различните видове грес

И литола и бялага грес от завода в 99.9% от случаите са литиева грес. Едва ли е в това причината лагера да не изкарва дълго. Или марката резервна част, която ползваш, не е от най-читавите, или има друга причина (леко разбалансиран кардан например или нещо от сорта). Не познавам тия автомобили за да гадая повече, но определено не бих търсил причината в греста, или поне не би ми било първото нещо. Опитай с по-качествена грес, например на Valvoline или друга известна марка. Греста има и гъстота - на пазара могат да се намерят поне 2-3 варианта за гъстота. Поразрови се да видиш какво дава производителя за там, макар че не виждам основания точно там да се ползва нещо твърде екзотично.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Там наистина няма нищо особено като натоварване, нормална температура може би идва малко в повече натоварването по обороти. Иначе пробвал съм и с друг кардан и с лагер от реномирана марка и с китайче няма никаква разлика. Вероятно с по рядка смазка ще е по добре за високите обороти
      ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Бяла или многолеко прозрачна може да бъде и силиконовата грес(литиева, със силиконово масло), но тя е със специфичен аромат.
        Някъде имах предназначението на различните видове греси. Ще го пусна щом го намеря.
        Но по спомени мога да кажа, че калциевата грес е за каруци (ненатоварени механизми), а литиевата за натоварени лагерни възли.
        След това почват вариации, според допълнително добавени свойства-водоустойчивост, устойчивост на високи температури и пр.
        Последно редактирано от dedoKoko; 12-09-13, 12:56.
        Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
          Там наистина няма нищо особено като натоварване, нормална температура може би идва малко в повече натоварването по обороти. Иначе пробвал съм и с друг кардан и с лагер от реномирана марка и с китайче няма никаква разлика. Вероятно с по рядка смазка ще е по добре за високите обороти
          Не. При високите температури рядката грес (ЕР 0, ЕР 00)се втечнява бързо и изтича през защитната капачка. Може, само ако се подава от система за централно мазане на всеки няколко часа.
          Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

За висящия лагер на кардана бих ти препоръчал да ползваш водоустойчива (калциева) грес. Ще изкара доста по-дълго от НЕводоустойчивата.
            Иначе по другия въпрос: От смесването на греси на различна (метална) основа: калций, литий и т.н. не би трябвало да се получават страшни агресивни химии. По-скоро ще е изключение, ако добавките на 2 различни греси си взаимодействат по някакъв начин и докарат нещо силно агресивно.
            Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Кой набеди калциевата грес за водоустойчива?

Коментар

На всеки препоръчвам 100% синтетична грес за морски приложения... На практика замества всичко, наистина е водоустойчива... има само един недостатък...
                VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                  На всеки препоръчвам 100% синтетична грес за морски приложения... На практика замества всичко, наистина е водоустойчива... има само един недостатък...
                  От къде конкретно може да се набави, въпреки "недостатъка"?
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Кой набеди калциевата грес за водоустойчива?
                    Ташев-Галвинг
                    Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Ако не си намериш грес с "недостатък" ще ти препоръчам една правена специално за печатници. Там има отворени лагери и редовно ги пръскат с вода и препарат от рода на светилна газ. Греста издържа. Ако попаднат боклуци ги избутва навън. Също има недостатък. 400гр.-18 кинта. ....индустриална цена.
                      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        От къде конкретно може да се набави, въпреки "недостатъка"?
                        Почти всички производители я имат в производствената гама, но трябва да питаш изрично... не е много популярна... даже и на корабите...
                        VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                          Ако не си намериш грес с "недостатък" ще ти препоръчам една правена специално за печатници. Там има отворени лагери и редовно ги пръскат с вода и препарат от рода на светилна газ. Греста издържа. Ако попаднат боклуци ги избутва навън. Също има недостатък. 400гр.-18 кинта. ....индустриална цена.
                          Споменавал си ми. Това с какво се мие, и мие ли се с нещо въобще? Защото понякога се налага все пак.

Иначе 18-те кинта за 400 грама няма как да ме стреснат - няма да купувам с кофи.

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                            Почти всички производители я имат в производствената гама, но трябва да питаш изрично... не е много популярна... даже и на корабите...
                            Из интернет и аз съм гледал, ама като се стигне до купуване и започна да звъня на уж официалните представители на тоя или оня производител, един от 5 въобще знае какво го питам, и то само за да ми каже че трябва да поръчам цяла бака например, защото никой не е внясял такова из половин Европа, камо ли тук.

Един вид, има ли вариант за лесно закупуване, тук (в България или поне в ЕС), или като с почти всичко не-ширпотребско ще трябва да ми я докарат от майната си, при което да платя 400% транспорт върху цената и?

Коментар

Има го този проблем, вярно е. Не щат да я внасят защото скъпа и никой не купува. Я напиши едно лично на Събин, той знае една фирма в България, която държеше на склад малки опаковки...
                              VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X