Марката масла Venol за мен е нова и непозната.Фирмата е немска, нямам представа къде ги произвеждат.Интересуват ме предимно качествата на двигателните им масла, защото евентуално ще ползвам само моторни масла.Ако някой има информация и е запознат с качествата им нека сподели.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Масла Venol ?
Свий
X
-
От: Масла Venol ?
Малко офтопик,но ми прозвучава това масло като Ravenol,евентуално произведено в Швабия.От много години и километри,служебните коли които карам са със заднопосочената марка масло.Колите в по голямата част са Мерцедес Вито турбо дизел на по 500 000км + .Маслото от заднопосочената марка го сменяме на 18-до 20 000км и няма никакви проблеми.Като се разтърсих из чичко гугъл,май са под една шапка двете марки масла.Дано съм бил полезен.
-
Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнениеМарката масла Venol за мен е нова и непозната.Фирмата е немска, нямам представа къде ги произвеждат.Интересуват ме предимно качествата на двигателните им масла, защото евентуално ще ползвам само моторни масла.Ако някой има информация и е запознат с качествата им нека сподели.
Стават,имат одобрени спецификации по МБ.Може да не е вьрха на сладдоледа,но ако е редовно,а не менте ще ти извади половин милион добичето и маслото няма да му е проблема,сменяй на около десетина хиляди,това 20 и нагоре мнооооого ми се вижда.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Какво значи, че не е върха на сладоледа, че са по-нисък клас и не са с най-модерните присадки ли?До скоро работех и с едни масла(минерални и полусинтетични) лубрифин(тотал) на много добра цена и със много добри качества, нямам някой който да е имал проблеми с маслото.Синтетични ползвам тотал и кастрол истински, от тях и по-високи класове.Венола няма да е менте и евентуално ще ползвам минерални и полусинтетични.Ментета не ползвам.Последно редактирано от Самодържец; 23-08-13, 08:49.Всеки трети е шести
Коментар
-
Ми питаш като цяло за маслото,за марката един вид - Кастрола примерно като марка има нам си колко световни рекорда,Амсойл има едни ненормални преходи и е пьрвата 100% синтетика,Мобил 1 тук се препорьчва от AMG примерно..............
Това горе с нищо не е известно еле ако не кара човек Мерцедес или не е в Германия,а си е нормално масло и не се води вьрха на сладоледа по тая причина.Няма и смисьл да се гледат последните спецификации при положение,че са ограничени до дадени свойства на маслото за намаляване на риска да си задьниш катализатора,а никой не мисли за мазането на мотора или по нашенски имат почти минимума за да не ти трябсне мотора,но пьк пази катализатора все едно ме брига мене.
Имат си и надписи даже,намалява разхода...........все едно ми дреме на 330 коня 2.5 тона 20 годишна кола,нейното масло е идвало с 1400-1600 единици,това сегашното скопено до 850 да речем за да влезе в стандарта и да вземе одобрение за последните мотори.И карам такова без одобрение от Мерцедес.
Това горе има одобрения от старите та нищо чудно да е много добро масло за сравнително старички коли,но пак си говорим като марката,а не като модела на маслото.Усещам те какво караш та потьрси Мерцедес Бево Масла Спецификации и виж кое какво покрива.Има и Ауди и Фауве това.
Бе масло,моя излиза с 20W50 mineral,а аз го карам с 5W50 SYNTETIC,чакам го да излети,едно мерси не е казал още.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Брат, не карам мерц и не става въпрос за мен, а за клиентите ми.И да, този тип масла са ми ориентирани към по-старите коли.За евро 5 примерно си имам 5дубълве30, от най модерните, отделящо по-малко сажди и щадящо уж филтрите за сажди и т.н.Просто марката не ми е позната и за това питам за отзиви, а иначе е точния доставчик и със сигурност не е менте.Както и да е, вече чакам 2 варела големи и ще си покаже.Всеки трети е шести
Коментар
-
Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнениеБрат, не карам мерц и не става въпрос за мен...................Както и да е, вече чакам 2 варела големи и ще си покаже.
Голяма грешка,купи си един да се родиш
Тук един сервиз беше намерил ЕЛФ френско масло,одобрено за нашите коли ма как да си сложа ЕЛФ като има масло с по-добра репутация на пазара ТУК и то на по-ниска цена.Е излапаха един варел и сега са с Фукс,друга полупозната марка тук,но поне и другите масла по колите са такива та клиентите вярват.
А иначе както казах тоя дето е ровил по форуми и кара немска кола би трябвало да ги знае тия като добри масла и аз примерно с кеф бих карал такова вместо скапания Шел дето едно,че го знаеш като скапан и второ не знаеш дали даже е Шел вьтре.
Истинско масло,ще те черпят за избораTOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Вече трета смяна еспейса на тъста кара с това масло 15 W 40 дизел . Няма фрапиращ разход за десетина хиляди пада от максимума до под средата . Аз карам с друго немско Рове само че 10 W 40 .Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Фукса, при нас мисля, е доста познат, поне в средите на професионалистите, но мисля, че и клиентите го знаят.Венола май от скоро навлиза, но дано наистина да се окаже добро, че и без това първата кола на която ще го пробвам е личната, че за мен е неприемливо да имам опарени клиенти.
А това за мърковете и другите марки коли, вече трета година на всичко слагам тотал, което е супер масло и няма проблеми.Имам и оригинален кастрол за някои клиенти, също супер масло, но както знаем всичките масла са добри стига да не са ментета.Преди време работех с беемве масло, също без проблеми, след това за кратко имах и варели с вайко/виерол, пак някакво немско.Сега от време на време зареждам минимални количества репсол, също много качествени масла, заради един малък автопарк от дизелови фордове, клиента държи на етикета да пише същото като на етикета на форд, пък съм му и кум та не мога да не му угодя.А преди години, когато имаше оригинален белгийски валволин, също без проблеми се караха всякакви коли и с него.Даже за някои тойоти и други, които имаха лимитед слип диференшъл, използвах такова на валволин за тези диференциали без проблеми.Всеки трети е шести
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар