Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малки и големи измами по бензиностанциите как се краде малко но редовно от клиентите!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Малки и големи измами по бензиностанциите как се краде малко но редовно от клиент

представяш ли си бензинджията като "краде" по 2-3ст от човек как бързо ще забогатее... Днес 100 човека по 2ст - това са си 2 кинта/ден... За месец ще събере да отиде на кино + пица...

Пример за фрапантно крадене мога да ви дам от банковите такси, които удържат например при регистрация в КАТ - по една и съща сметка се плащат примерно 60лв, но са разбити на 5 вноски и за всяка удържат отделна такса! То имаше и отделна тема по случая...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

От: Малки и големи измами по бензиностанциите как се краде малко но редовно от клиент

Абе наливали са ми на ръка примерно за 39.98 и на касата съм плащал 40, но сега откровено ме хвана яд, след като директно си прибра двете стотинки.
      Only after the last tree has been cut down,
      Only after the last river has been poisoned,
      Only after the last fish has been caught,
      Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Ясно, ама да му беше казАл, че сам ще си сипеш
        Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Не знам дали колегата е прав и при горивата допускът за точност е 0,5%-ако е така е супер-при захарта например е 1,5% и кой ще познае от първия път колко тежи 1 кг-985 грама.Това означава,че е регламентирано законно с колко могат да ни крадат и то при условие,че могат да постигнат супер точност.Едно време карах на газ без поплавък в бутилката и понякога в нея наливаха "повече",отколкото можеше да побере.Малко от този,малко от оня и се събира за година например една добра сума

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
            Ето какво правят вече по бензиностанциите, или какво ми се случи при последното зареждане:
            -Добър ден!
            -Добър ден - казвам аз.
            -За колко ще зареждаме?
            -За 40 лева - отговарям аз.
            Човекът набра на калкулатора на колонката 39.98лв. и с усмивка започна да пълни резервоара... Следващия път обаче няма да си трая!!!
            Това се прави защото сумата (цената) е такава че умножена по дадените литри,не може да даде кръгло число(40лв.).Получава се или 39,98 или 40,01.И понеже това му е работата (на въпросния оператор) той знае сумите на които не се получава кръгло число,и набира най близкото което може да стане.Ако ти си бензинджийче и работиш за 400 лв. на месец не вярвам искаш да спонсорираш всеки клиент с по една ,две стотинки.защото повярвай ми никой не ги вади !

Коментар

Дайте да гледаме по-широко на такива неща и да не бъдем дребнави...
              Случвало ми се е да закръглят до близкия лев и ако съм надхвърлил сумата с няколко стотинки...
              И наистина - ако работех за 400лв и зареждам на ден 100 автомобила, не бих искал да оставям в службата 22х2лв/ден= 44лв месечно - над 10% от надника си...
              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от stefan stoev Преглед на мнение
                Това се прави защото сумата (цената) е такава че умножена по дадените литри,не може да даде кръгло число(40лв.).Получава се или 39,98 или 40,01.И понеже това му е работата (на въпросния оператор) той знае сумите на които не се получава кръгло число,и набира най близкото което може да стане.Ако ти си бензинджийче и работиш за 400 лв. на месец не вярвам искаш да спонсорираш всеки клиент с по една ,две стотинки.защото повярвай ми никой не ги вади !
                Не знам за какво ми говориш, но когато на калкулатора на колонката или както се казва там се набере въпросната сума, например 40 лева, пистолета спира точно когато удари 40 лева. Не знам също какво знае и не знае бензинджийчето, но в този случай ме издразни, че набра 39.98, а не 40.00 както му казах на чист български език. И друго ти като плащаш, винаги ли оставаш по 2 стотинки или повече бакшиш е така за няма нищо? Или ако не ти стигат парите за нещо винаги ли минаваш за сметка на продавача?

Коментар

Аз пък плащам с карта и не ме бърка 39.98 или 40.02, но наистина прави лошо впечатление.
                  Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Някои хора явно бъркат техническия клас на точност при измерване с краденето - 0,5% означава, че може да е от 10л -50мл до 10л +50мл - никой не е казал, че винаги ще е в минус...
                    А за "ощетяването" с 2-3ст просто не ми се коментира - това да ни е проблема!
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

• От: Малки и големи измами по бензиностанциите как се краде малко но редовно от клиент

А някои хора се хващат за 2-3 стотинки, а не за самото поведение на служителя в бензиностанцията. И щото винаги си казваме "това да ни е проблема", за това всичко ни е "ОК". Ама какво да се прави, българи сме и по тези географски ширини и дължини е така. Важното е спор да има.

Коментар

• От: Малки и големи измами по бензиностанциите как се краде малко но редовно от клиент

Говорите тука момчета за бензин,газ, метан ...стотинки, проценти, температури......за добрата стара нафта нищо нищо не можах да прочета.....????
                        LZ3YG

Коментар

Първоначално публикуван от PARAPONERA Преглед на мнение
                          Говорите тука момчета за бензин,газ, метан ...стотинки, проценти, температури......за добрата стара нафта нищо нищо не можах да прочета.....????
                          Нафтата по не прецаква разходомерите на колонките, защото ги смазва добре.. Зависи колко е настроена да пуска, в най-лошия случай получаваш разрешения минус от метрологията.. Нали +- се настройва колонката, ама да видиш колонка на + е трудна работа..

Коментар

Нещо много се разгорещихте ! Моите наблюдения са , че колкото пъти са ми заредили за 19,98 лв. то горе долу толкова пъти са ми сипвали и за 20,02 лв. и като цяло сметката е нулирана ! Имал съм и случай в себе си да имам 1 банкнота от 20 лв. и 1 от 50 лв. и ми заредиха 20,02 лв. и си ги поискаха , а за късмет нямах никакви стотинки нито в себе си нито в колата ( винаги се търкалят някъде) и ми развалиха петдесетачката . Аз пък си взех рестото до стотинка !

Коментар

Закривам темата.

Не само че основните поводи за възмущение идват от непознаване на свойствата на разглежданите вещества, ами са и подкрепени с пълна безидейност на тема търговско измерване и измерване изобщо. И понеже някои са забравили не само правилата на Форума, но и елементарни умения за общуване - налага се да трия. Та поизтрих и упреците ми се отнасят главно до изтритите изказвания.

Когато истинският мъж отиде на бензиностанция, той казва "до горе". Нека евентуалният измамник сам да гадае с колко може да те избомби, ако изобщо си направи тоя труд. Ако се съмнява истинският мъж - не пише по форуми, а до КЗП и ДАМТН. Или се оправя на място и с добро - зер, грешки стават и да подозираш целия свят в измама скъсява живота повече от лев-два загуба.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X