Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малки и големи измами по бензиностанциите как се краде малко но редовно от клиентите!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Малки и големи измами по бензиностанциите как се краде малко но редовно от клиент

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение

ПП А иначе в сградата Лукойл не пускат с къси панталони. Може би местните леви ще се възбудят от това и после няма да могат да работят пълноценно......
    Тия живеят и работят още в комунизма . Някъде вътре портрети на Ленин и Сталин не видя ли Нормално е такава фирма да има някакъв дрес код за служителите си но за външни лица не виждам смисъла .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

От: Малки и големи измами по бензиностанциите как се краде малко но редовно от клиент

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
      И с газта го правят заковах ги ,но смених бензиностанцията, Лукойл за мен не съществува!!Абе помиарска работа,кво друго да кажа!
      И мен ми направиха "работилница" , в Своге.
      Всеки ден минавам един и същ маршрут, и когато карам на LPG , зареждам 9-10 лв.
      Всеки ден допълвам бутилката . Да споменавам ли че отвреме - навреме монтирам и газови уредби ... ,та съм наясно с разхода , още повече че е на кола , с която минавам по минимум 3000 км месечно ?
      И изведнъж 22.50 ?????? За обичайния пробег??
      Платих , свързах се с когото трябва в чесън ойл
      Отначало се съмнявях , че оня , на колонката е допълнил отсрещастоящия автомобил , с който дружески си беседваха , докато аз чинно дремех на касата да си платя сметката, и получа фактурата.
      Регеоналния отговорник , който изпратиха да провери случая донесе от 900 кладенеца вода , само и само да докаже че причината е в мен.И видеозаписи гледа (преразказа ми ги цветно, не можел да ми ги предостави)
      Ми не успя да ме убеди. Всъщност , убеди ме в едно - да минавам покрай чесън ойл транзит.
      Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

Здравейте,
        Вчера бях в централата на Лукойл. Срещнах се с началник отдел техническо обслужване Николай Янев.
        Човека надълго и нашироко ми "обясни" как няма нищо нередно в това колонката да отчете 8-10 стотинки преди да се включи пистолета.
        Това е технически проблем - теч на гориво между помпата и пистолета. Коректните бензиностанции викат техника и спират работа на такива колонки. Страхливите управители продължават и трупат негативи за себе си и за фирмата. Това за топлото време може да стане на някой селски ГСМ, и от старите колонки ако го пече яко и ако няма зареждане от няколко часа, и то на бензин, и се получава при връщане на пистолета.
        ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
        Е250 1998-продаден
        Субару Пустош

Коментар

1. Моята бутилка е 48 литра. Има нивомер купуван от Италия. Нормално събира 42 до 43 литра газ. Преди доста време на една газстанция ми наляха 53 литра. Вдигнах скандал, след мен и друг клиент от съседната колонка започна да се оплаква. Резултатът - подариха ми горивото с протокол някакъв.
          2. От скоро забелязвам, че на много газколонки не могат да ме заредят. Започнах да заглеждам манометрите им - не повече от 6 атм. при включена помпа. На други места, където е над 10 атм. няма проблеми.
          Приятели не се печелят - губят се завинаги.
          УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
          Времето е ценно, само ако не бързаш.
          0889623098

Коментар

Мисля че май не трябваше да е под 9 атм.
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

Мой познат - управител на бензиностанция ми каза, че трябва да е м/у 11 и 13 атм. Но не по-малко от 10.
              Приятели не се печелят - губят се завинаги.
              УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
              Времето е ценно, само ако не бързаш.
              0889623098

Коментар

Колеги темата е стара, но понеже пътувам редовно София-Омуртаг, това са си 300км, случи ми се няколко пъти да зареждам на ОМВ което е на магистралата преди Ябланица. Сметката ми например е 19.98, плащам си 20лв и тн. Последния път сметката ми беше 24.92 стотинки, касиерката си прибра 25лв и не ми обърна внимание. Спрях се погледнах касовата, след което и повиших тон че си искам 8те стотинки ресто, тя ме изгледа гадно бръкна в касата и ми даде 20стотинки. Оттук нататък всеки път когато плащам гледам да ми върнат стотинките, ако го направят им ги оставям, ако ли не си ги искам. Може да е малко дребнаво, ама и без това цената на горивата е висока, а и като се замисли човек и че си правят други далавери...

Коментар

На 20 литра гориво, 0.5% са ти 0.1 литра. Това е в рамките на точността на измервателния уред. Това го пише и на колонката.
                  Никога обаче тези 100 грама не са в полза на клиента!!!!!
                  Има и още нещо. Когато ЗАРЕЖДАШ:
                  1. Помоли се да си го правиш сам!
                  Защото когато стиснеш пищова и зареждаш бавно, КОЛИЧЕСТВОТО на горивото ще е вярното и ако имаш късмет дори е повече.
                  Когато стиснеш пистолета на максимум, тогава количеството на горивото е най-малко.
                  Методиката по която се прави изпитване за протоколи е:
                  - три или пет напълвания на мензурата бавно (на първо зъбче на пистолета)
                  - три или пет напълвания на средно зъбче
                  - три или пет напълвания на максимум
                  Средно аритметично на грешката и ако влиза в нормите усредненото - значи клиента да го ду...
                  При максимална скорост на пълнене - влиза най-малко и грешката е най-голяма. Ама усредняването го вкарва в нормата.
                  Когато са ти пълнили мензурата със сигурност е било бавно "за да не плиска". Ама тогава и показанията са верни.....
                  Знаят много добре за какво става дума....
                  Трябва да има прозорче (око) през което да виждаш горивото и неговия цвят. Така е редно.
                  Ако там има пяна - значи пяна има и при отчитането. Иначе пяната се образува само накрая на пистолета.
                  Здравей колега , бих искал да те опровергая малко въпреки че и аз не съм доволен от обслужването на големите вериги монополисти , но мисля че съм запознат малко повече от теб с отчитането на горивата по бензиностанциите , а именно за това със зъбчетата първо второ и трето няма никакво значение ако разходомера на колонката е здрав , виж ако е износен е така обаче месец по късно бензиностанцията ще започне да дава на клиентите и тогава ще се наложи собственика да го смени защото ще започнат да не му излизат сметките и така този въпрос ще приключи защото със здрав разходомер и капка по капка да пускаш все едно ще отчетекакто бързо така и бавно. Аз имам приятелче което държи една селска бензиностанциика и момчето държи на това най много тъй като качеството е това което му докарат от разтоварището и това няма как да го контролира , но той казва така: искам да съм точен за да не си изгоня и без това малкото клиенти , и за това постоянно си следи колонките , все пак нали се сещаш че няма как търговия каквато и да било да работи за клиента , но има законови норми които трябва да се спазват просто на някакви 20 литра 50 до 70 милилитра няма как да ощетят никой тъй като за един ден на слънце ще се изпарят повече , а нормата е 100 милилитра на 20 литра . Надявам се не съм обидил никой с този коментар . Поздрави на всички и успех !

Коментар

Първоначално публикуван от gosho_35 Преглед на мнение
                    Здравей колега , бих искал да те опровергая малко въпреки че и аз не съм доволен от обслужването на големите вериги монополисти , но мисля че съм запознат малко повече от теб с отчитането на горивата по бензиностанциите , а именно за това със зъбчетата първо второ и трето няма никакво значение ако разходомера на колонката е здрав , виж ако е износен е така обаче месец по късно бензиностанцията ще започне да дава на клиентите и тогава ще се наложи собственика да го смени защото ще започнат да не му излизат сметките и така този въпрос ще приключи защото със здрав разходомер и капка по капка да пускаш все едно ще отчетекакто бързо така и бавно. Аз имам приятелче което държи една селска бензиностанциика и момчето държи на това най много тъй като качеството е това което му докарат от разтоварището и това няма как да го контролира , но той казва така: искам да съм точен за да не си изгоня и без това малкото клиенти , и за това постоянно си следи колонките , все пак нали се сещаш че няма как търговия каквато и да било да работи за клиента , но има законови норми които трябва да се спазват просто на някакви 20 литра 50 до 70 милилитра няма как да ощетят никой тъй като за един ден на слънце ще се изпарят повече , а нормата е 100 милилитра на 20 литра . Надявам се не съм обидил никой с този коментар . Поздрави на всички и успех !
                    Не можеш да обидиш мен или някой друг с нещо, което е така и си прав!!!!
                    Ако разходомера е здрав - печели безиностанцията! Ако има износване - защо трябва да печели повече? Нека влезне малко повече в нашия резервоар!
                    Аз зареждам сам и бааавно! И се надявам да съм поне в нормите на законната кражба!
                    АИГ-Заваряване ООД
                    Заваръчни апарати "DEL"
                    http://www.aigwelding.com
                    0889 522 036

Коментар

Преди 8-9г си идвам в България и спрях да заредя на Лукойл в Сливен,в Гръцко слагах горе долу едни литри а тия ми изкараха с 10 лповече че събирал резервоара.Казах му съвсем културно да спре и да докара мярката и се коаза че са ме крали в Гърция!
                      Grand Vitra ddis 2008
                      SEAT Althea XL tsi 2010
                      Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
                        Преди 8-9г си идвам в България и спрях да заредя на Лукойл в Сливен,в Гръцко слагах горе долу едни литри а тия ми изкараха с 10 лповече че събирал резервоара.Казах му съвсем културно да спре и да докара мярката и се коаза че са ме крали в Гърция!
                        Откога резервоарите имат точен обем за пълнене?

Коментар

От винаги по каталог,всеки автомобилен производител дава обем на резервоара, както и всеки знае колко му побира,с моя мога да тарифирам колонките.
                          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                          Анатолий Пейчинов o8875о9815
                          https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Откога резервоарите имат точен обем за пълнене?
                            поне от времето което аз съм завършил ДВГ-1988г
                            Grand Vitra ddis 2008
                            SEAT Althea XL tsi 2010
                            Mitsubishi Canter

Коментар

Точен, точен, колко да е точен?

Само от задължителния въздушен обем и разлики в температурата можеш да получиш до 15% различни количества. На който му се е разливала туба при отваряне в топло време, лесно ще се сети. Те затова и резервоарите, и тубите за бензин се правят със специален обем, който да не можеш лесно да напълниш с гориво. На пластмасовите туби това обикновено е дръжката, а на металните обемът до дръжката, който е над гърловината.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Точен, точен, колко да е точен?

Само от задължителния въздушен обем и разлики в температурата можеш да получиш до 15% различни количества. На който му се е разливала туба при отваряне в топло време, лесно ще се сети. Те затова и резервоарите, и тубите за бензин се правят със специален обем, който да не можеш лесно да напълниш с гориво. На пластмасовите туби това обикновено е дръжката, а на металните обемът до дръжката, който е над гърловината.
                                Ясене, на колата имаш отдушник на резервоара, а и той е трудно да бъде нагрят там където се намира. Всеки от нас е зареждал гориво повече, отколкото му събира я газовата бутилка, я резервоара.
                                Аз като си сипвах едно време нафта от тубички по десет литра и колата ми харчеше различно от това на бензиностанцията. Вярно, с 0.5 до литър, но когато караш много това също дава отражение.
                                ..............и да, проблема не е само в парите, а най-много мразя да ме правят на глупак, като например в 50 литра газова бутилка да ми сипят 53. Свива ли се по пътя газта или пък жегата е разтегнала резервоара?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X