Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малки и големи измами по бензиностанциите как се краде малко но редовно от клиентите!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Малки и големи измами по бензиностанциите как се краде малко но редовно от клиентите!

Здравейте,

Ако модераторите преценят нека преместят темата на по-подходящо място.

Искам да споделя нещо което ми се случи точно преди великденските празници.

Газта ми свърши съвсем близко до ОМВ на бул. Рожен посока Илиянци и реших да заредя там.

За четвърти път ми се случи, още преди да съм закачил пистолета към колата, колонката да отчете някакво гориво и цена от 4 стотинки.
    Първия път когато ми се случи това си казах "Живееме в България все пак.......майката.....". Пет стотинки няма да ме гътнат. Платих си, казах им на служителките на касата да си оправят колонката (да викнат поддръжката) и си тръгнах. Казах им, че обратния вентил не държи - просто да кажат.
    Втория път, когато пак се случи такова нещо (стотинките бяха 8, настоях да нулират колонката и тогава заредих. Пак обърнах внимание на служителките и отговора беше "От фирмата идваха и направиха всичко както трябва - имаме си и протоколи за това". Платих и пак си тръгнах какво да каже човек - имат си протоколи.
    Третия път вдигнах културен скандал на управителката и отговора пак беше "Ама вчера от фирмата бяха тук. Да ви покажа протоколите...."
    Четвъртия път вече ми прекипя и си го изкарах на заместничката на управителката. Горкото момиче ме гледаше жално и само ми повтаряше дежурната фраза "Миналата седмица от фирмата бяха тука - имаме си протоколи....". Изписах две страници в книгата за оплаквания!
    Май единственото нещо, което може да се направи с тези протоколи е да се употребят за "задни" нужди....

След като нямаше адекватна реакция от бензиностанцията в продължение на около 4 месеца, се обадих на клиентския телефон на ОМВ.
    Подадох сигнал (жалба) и след два дни ми се обади един младеж с извинения в стил "Мило другарче, ние няма да правим повече така....И на другите ще кажем и те да не правят така..."
    "Тя, поддържащата фирма - Рое България е виновна, те не са си свършили качествено работата. Ще им търсиме отговорност!"

Според мене небива да се подминават такива нередности!
    Кражбата от всеки клиент си е кражба както и да го погледнеш. Малка, но за сметка на това редовна! Принципа на спортния тотализатор...
    Там където капе никой не си дава зор да го спре. Ама капка по капка - вир става!!! Само, че вира е в другия двор и неможеме да го ползваме....

Ако някой има идея как може да се въздейства - нека сподели. Най-много мразя да ме гъбаркат на дребно.
    АИГ-Заваряване ООД
    Заваръчни апарати "DEL"
    http://www.aigwelding.com
    0889 522 036

От: Измама от бензиностанция на ОМВ или как се краде малко но редовно от клиентите!

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
    ...Ако някой има идея как може да се въздейства - нека сподели...
    Това, което си направил е най-добрия начин, според мен.
    Въпросът е в това, повече хора да го правят.

Коментар

От: Измама от бензиностанция на ОМВ или как се краде малко но редовно от клиентите!

A тази последната есен като заредиш и отпуснеш лоста на пистолета за нафта, докато го оставяш на мястото му се врътваха още 3-5 стотинки, Веднъж, дваж - и аз като колегата. Сега виждам, че това е оправено.
      Беше доста тъпо - нося аз пет лева за налят бензин в шише, а то е 5,04. Бре, странно, карай. Следващия път - екперт съм в точно наливане на бензин - цък, спирам на 20 или 30 лв. Влизам вътре - 30.05!!! Платих и отивам да зареждам - заредих 50 стотинки - хайде на сметката 53. Мисля, че след като поисках отчет от управителя, прекия му началник и на началника началника оправиха колонките. Скоро не съм зареждал (карам от цистерна) и не знам как е.

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
        Здравейте,

Ако модераторите преценят нека преместят темата на по-подходящо място.

Искам да споделя нещо което ми се случи точно преди великденските празници.

Газта ми свърши съвсем близко до ОМВ на бул. Рожен посока Илиянци и реших да заредя там.

За четвърти път ми се случи, още преди да съм закачил пистолета към колата, колонката да отчете някакво гориво и цена от 4 стотинки.
        Първия път когато ми се случи това си казах "Живееме в България все пак.......майката.....". Пет стотинки няма да ме гътнат. Платих си, казах им на служителките на касата да си оправят колонката (да викнат поддръжката) и си тръгнах. Казах им, че обратния вентил не държи - просто да кажат.
        Втория път, когато пак се случи такова нещо (стотинките бяха 8, настоях да нулират колонката и тогава заредих. Пак обърнах внимание на служителките и отговора беше "От фирмата идваха и направиха всичко както трябва - имаме си и протоколи за това". Платих и пак си тръгнах какво да каже човек - имат си протоколи.
        Третия път вдигнах културен скандал на управителката и отговора пак беше "Ама вчера от фирмата бяха тук. Да ви покажа протоколите...."
        Четвъртия път вече ми прекипя и си го изкарах на заместничката на управителката. Горкото момиче ме гледаше жално и само ми повтаряше дежурната фраза "Миналата седмица от фирмата бяха тука - имаме си протоколи....". Изписах две страници в книгата за оплаквания!
        Май единственото нещо, което може да се направи с тези протоколи е да се употребят за "задни" нужди....

След като нямаше адекватна реакция от бензиностанцията в продължение на около 4 месеца, се обадих на клиентския телефон на ОМВ.
        Подадох сигнал (жалба) и след два дни ми се обади един младеж с извинения в стил "Мило другарче, ние няма да правим повече така....И на другите ще кажем и те да не правят така..."
        "Тя, поддържащата фирма - Рое България е виновна, те не са си свършили качествено работата. Ще им търсиме отговорност!"

Според мене небива да се подминават такива нередности!
        Кражбата от всеки клиент си е кражба както и да го погледнеш. Малка, но за сметка на това редовна! Принципа на спортния тотализатор...
        Там където капе никой не си дава зор да го спре. Ама капка по капка - вир става!!! Само, че вира е в другия двор и неможеме да го ползваме....

Ако някой има идея как може да се въздейства - нека сподели. Най-много мразя да ме гъбаркат на дребно.
        Постъпката ти е похвална,дано всеки подобно измамен клиент да си направи труда да вдига врява,само така може да се променят тези КРАДЦИ!

Коментар

Това с газта може да не е от проблем в колонката и съответно сервизната фирма. Ако предния клиент е бил с почти празна бутилка и каже заредете ми за 10 лв и оператора ги цели с изключване от бутона, то клапана преди маркуча се затваря и налягането в маркуча и газовата бутилка се изравнява и то е по-малко от това при пълненето от инсталацията. При следващия клиент ако се задейства бутона преди да се закопчае пистолета, клапана отваря и "допълва" маркуча до налягането на помпата което се отчита от разходомера. По охрана на труда това е начина за зареждане на колите - закопчаване и включване и после изключване и откопчаване на пистолета. Някой колонки дори са с бутони с идеята да не могат да се включват предварително. По такъв начин на зареждане обаче не може да се хване истинското износване на клапана, дето може да начука до лев-два преди закопчаване и да подължи след изщтракване на клапана на бутилката бавно до безкрай...Аз съм го решил този проблем като зареждам на обекти дето първо включват и после закопчават - повечето на Петрол.
          ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
          Е250 1998-продаден
          Субару Пустош

Коментар

Първоначално публикуван от krismarg Преглед на мнение
            Това с газта може да не е от проблем в колонката и съответно сервизната фирма. Ако предния клиент е бил с почти празна бутилка и каже заредете ми за 10 лв и оператора ги цели с изключване от бутона, то клапана преди маркуча се затваря и налягането в маркуча и газовата бутилка се изравнява и то е по-малко от това при пълненето от инсталацията. При следващия клиент ако се задейства бутона преди да се закопчае пистолета, клапана отваря и "допълва" маркуча до налягането на помпата което се отчита от разходомера. По охрана на труда това е начина за зареждане на колите - закопчаване и включване и после изключване и откопчаване на пистолета. Някой колонки дори са с бутони с идеята да не могат да се включват предварително. По такъв начин на зареждане обаче не може да се хване истинското износване на клапана, дето може да начука до лев-два преди закопчаване и да подължи след изщтракване на клапана на бутилката бавно до безкрай...Аз съм го решил този проблем като зареждам на обекти дето първо включват и после закопчават - повечето на Петрол.
            Как пък уцелих 4 (четири) пъти с празни бутилки точно преди мене!!!!!
            Третия път (когато разговарях с управителката) застанахме двамата пред колонката и следихме манометъра какво показва.
            Започна от 10 бара и постепенно спадна до 5. Чакахме около 3-5 минути - толкова колкото да плати клиент и да си тръгне с колата.
            По принцип трябва да има следене на системата, така че да не спада налягането чак толкова.
            Все пак ако и тя е настроена коректно!!!!!
            АИГ-Заваряване ООД
            Заваръчни апарати "DEL"
            http://www.aigwelding.com
            0889 522 036

Коментар

Има и други методи за измама ,другия често срещан е в 50 литрова бутилка да натъпчат 53 л. ако допълваш оставаш приятно изненадан от разхода
              ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

OMV са ми отдавна известни /и не само на мен/ с това, че удрят в количеството на горивото. Още в далечната '99 година. Засечките тогава бяха с първата му кола Рено 21 - от 4 бензиностанции, OMV-то винаги е давало около 1-1.5л /на око разбира се/ по-вече разход. Впоследствие чувах, че удряли и в газта. Най-доволен бях от вече несъществуващата ЕМКО - 9/100л градско за двигател 2.2 бензин.
                Има ли файда, ако направя една диагностика? В смисъл, някакви показатели, които биха косвено показали наличието на проблем, имащ нещо общо със случая?
                Бахти, как се изказах...

Коментар

Криза е, не 4 пъти, ами и повече. Все пак аз имам наблюдение от провинцията. Сигурно един на 20 пълни догоре. Виждал съм и за по 2 лева газ да пълнят.Бензинджийката вика предимно е така, най често за 10 -15 лв. по рядко за повече. Това съчетано с изпълнение на предписанията по охрана на труда, с кадровата политика на фирмите (ниски заплати, текучество, никаква техническа грамотност, ниско квалифициран персонал) води до загуби и при клиентите и в бензиностанцията.
                  Ако зареждат по НЕ безопасния начин можеш да се види дали започва от 0 и като изщтрака клапана на бутилката да спре.
                  Иначе за настройките: по стандарт точността на газа трябва да е +-1%, а на горивата +-0,5%. Нови колонки идват настроени на около -0,3%, т.е. ако кажете 20 литра, колонката пуска 20.06 като гаранция че след изпаренията при зареждана в резервоара ще има със сигурност 20 литра. Не така стои въпроса в БГ. Повечето колонки се пререгулират на обратно...
                  ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
                  Е250 1998-продаден
                  Субару Пустош

Коментар

Преди няколко години на бензиностанцията на Лукойл до входа на Западен парк напълних в 10л. туба за бензин 12л. гориво! Тогава ми се изясни, защо по много бензиностанции не искат да пълнят туби....
                    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

А например си спра колата до колонката и кажа на работника да ми сложи за 50 лв. гориво и той ми каже, добре. Отивам да си плащам вътре на касата и тая женица като ми кажи, 52 или 53 лв. какво правим тогава, тя ли плаща или аз плащам...
                      Все пак съм казал 50 лв. ( а и толкова имам, а не 53 лв.) не мога понякога да ги разбера, но не ми и трябва да ги разбирам, все пак съм казал за 50 лв. но това понякога ме изкарва извън контрол...

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                        Преди няколко години на бензиностанцията на Лукойл до входа на Западен парк напълних в 10л. туба за бензин 12л. гориво! Тогава ми се изясни, защо по много бензиностанции не искат да пълнят туби....
                        Тубата за 10 литра гориво трябва да има обем над 11 литра. Нарочно се правят така, за да не се пръсне тубата при стопляне. Същото е като при газовите бутилки, но бензинът и нафтата се раздуват по-малко.

На прозрачните туби има марка докъде трябва да се пълнят, а на металните формата най-често не позволява напълване до горе, ако не я наклониш.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          На прозрачните туби има марка докъде трябва да се пълнят, а на металните формата най-често не позволява напълване до горе, ако не я наклониш.
                          А с непрозрачните пластмасови дето ги продават масово кво правим ))

Верно дръжката е куха, ама не е 1л.
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                            А с непрозрачните пластмасови дето ги продават масово кво правим ))

Верно дръжката е куха, ама не е 1л.
                            Елементарно бе, Уотсън - пълниш колкото пише на етикета, а не колкото събира. И без това иначе не можеш да го пресипеш, без да разлееш.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Елементарно бе, Уотсън - пълниш колкото пише на етикета, а не колкото събира. И без това иначе не можеш да го пресипеш, без да разлееш.
                              Ми да, ама не.
                              Тия неща трее да са идиотоустойчиви. А идиоти с лопата да ги ринеш
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X