Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бензин от колко градуса предпочитате?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бензин от колко градуса предпочитате?

Здравейте, колеги!

Такъв номер - по мои си работи днес разлиствах в. "Утро", седмичник, издаван във Велико Търново.

И в един-два броя от януари 1912 г. видях следната реклама:

Бензин за мотори, автомобили и ламби 680 – 720 и 740 градуса, винаги в голям депозит ще намерите при Петър Бобев в Търново. Качество измерено с градус и тегло при покупка. Гаранция за чисто качество. Цени с 15% намаление.

Какво значат тия "бензинови градуси"? Сеща ли се някой? Знае ли някой как са се развивали мерните единици на качествата на бензина?

Аз не знам, но ми е много любопитно.

За да не изглежда, че няма значение, уточнявам, че реклами от същия сезон ни препоръчват още:

Maf - Маф - малки и спретнати автомобили с 4 цилиндри от 8 до 20 конски сили. Специалитет: въздушно изстудяване на цилиндрите, за 2, 3, 4 и 5 лица. Досега ненадминати по здравина и солидност. Особено пригодни за нашите пътища.

(Не съм си записал всичко за "Маф", но като разход даваха 5,5 л бензин и май 0,35 л масло.)

Такива питания. Иначе за градусите на моето вътрешно горене съм наясно - предпочитам 35 - 45 градуса, а попадна ли на супер, го разреждам с вода.

Поздрави!

P. S. А бихте използвали "бензин за ламби"???
    Искам България чиста!

От: Бензин от колко градуса предпочитате?

Това да не е температурата, при която гори ???Че то Градуси, при бензина, други, не знам(поне аз)Да беше нещо октаново число, иди, дойди, ама .... ??И на мен ще ми е интересно какво е ?
    Имам странното осещане, че съм сбъркал "пряката"???Това с градусите вярно ли е ?
    П.С За вътрешното горене, каквото има ....Няма голяма разлика, какво, колко и къде, важно е количеството
    Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 19-03-12, 18:50.
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Aз съм по силните усещания поне 50 градуса , може и към 55 - ако е гарга да е смъртоносна хахахахах
      Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
      :D

Коментар

Предполагам че това е плътността на бензина. Тя варира в зависимост от състава му и е о от 680-740гр/л

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
          Предполагам че това е плътността на бензина. Тя варира в зависимост от състава му и е о от 680-740гр/л
          Така разбирам и аз нещата. Те даже си го пишат.
          Първоначално публикуван от дядо Ники Преглед на мнение
          .........Качество измерено с градус и тегло при покупка.......

......
          Демек разбирам, че го продават на килограм.
          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X