Обява

Свий
Няма добавени обяви.

какъв трябва да е хубавия дизел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: какъв трябва да е хубавия дизел

Първоначално публикуван от walker Преглед на мнение
    Цената звучи добре колега,но имаш ли време да шофираш?...предвид многото химични процеси,които трябва да извършиш за да седнеш зад волана.Шегувам се,да не се засегнеш.

Хехе,няма проблем,прав си че има интервенции,ама предпочитам така,отколкото да слагам "нещо" в резервоара.
    Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
    feikot@abv.bg
    Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Добре, а чистия цетан от къде го намираш? Току що ми запали фитила и аз да си взема една цедка и цетан-маслото не е проблем, НО не знам от къде да го взема.Аз в момента задължително слагам и двутактово масло, както ти описа заедно с Кастрол ТДА.
      Renault Koleos, Dinamique, 175hp http://www.youtube.com/watch?v=lq3eCuMXeEw

Коментар

Първоначално публикуван от Iliya Преглед на мнение
        И аз не се заяждам, но RAV4 2006 (сега го водят 2007, а е същият модел), с този двигател по документи е 2200 кг; книжката не е при мен в момента, помня го (обикновено не помня несъществени за мен неща) поради съвпадението с кубатурата...
        Илия, Равчето може да стане 2 тона, ако се натоварим 4-5 човека в него... За сравнение, Дискавъри, с 2.5 двигател, е 2100 кг, зареден, без пътници и багаж. Това, последното е проверено на няколко различни кантара.
        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от Stanio/ Преглед на мнение
          Добре, а чистия цетан от къде го намираш? Току що ми запали фитила и аз да си взема една цедка и цетан-маслото не е проблем, НО не знам от къде да го взема.Аз в момента задължително слагам и двутактово масло, както ти описа заедно с Кастрол ТДА.
          Чист цетан,има на бензиностанция ОМВ в Казанлък.Предполагам че и по другите го има.Ако го няма ще ти пратя.Цедчицата е 25 стотинки,цетана не се сещам точно ( за 135 литра е и преди мн време го купувах ).Ако др те интересува- питай
          feikot@abv.bg
          Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Явно всичко зависи от управниците на бензиностанциите(кой е по тарикат).Вуйчо сипваше Шел на Ауди-то,но когато колата взе да се движи зле смени на Петрол(то др нямаше до известно време в района)след това мина пак на Шел,но V-Power.А сега ни направиха лук-ойл и сме на нея.Питал съм го коя нафта е по-добра и той ми каза,че засега е най-доволен от OMV(в Габрово зареждаше той)
            А да не ви казвам какво става като сипаха на VW Transportera бензин на една бензиностанция на ШЕЛ в Габрово.Ем на капачката на резервоара пише Diesel/Gasoline тоя кьорав ли е бил незнам,а и беше до нас като спряхме не е ли чул тракането на дизела(явно е бил и глух).Заредихме за 50лв. и трагнахме за язовира и на другия ден почна да не иска да пали като се стопли(защото бензина се изпарява бързо).И така буса се форсирваше изключваме от контакт не гасне и така докато помпата се прецака.После чак като нямаше основателна причина почнаха да го разглабят и стигнали до резервоара и "еврика'' буса може да се кара и на бензин .Спестявам ви мъкненето по "специялисти" да я настроят тая помпа.Така де оправиха я ама двигателя претрака,край на историята.
            ROCK ON

Коментар

Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнение
              Чист цетан,има на бензиностанция ОМВ в Казанлък.Предполагам че и по другите го има.Ако го няма ще ти пратя.Цедчицата е 25 стотинки,цетана не се сещам точно ( за 135 литра е и преди мн време го купувах ).Ако др те интересува- питай

Благодаря много за информацията колега.Ще го потърся из София-не е малка и ако случайно не намеря, може и да се възползвам от предложението ти. А наливна нафта в момента мога да намеря само от СКГТ рейсовете, но не знам колко е читава.Някакви наблюдения имате ли?
              Renault Koleos, Dinamique, 175hp http://www.youtube.com/watch?v=lq3eCuMXeEw

Коментар

Първоначално публикуван от Stanio/ Преглед на мнение
                Благодаря много за информацията колега.Ще го потърся из София-не е малка и ако случайно не намеря, може и да се възползвам от предложението ти. А наливна нафта в момента мога да намеря само от СКГТ рейсовете, но не знам колко е читава.Някакви наблюдения имате ли?

Ако можеш е добре,но гледай да си точиш от тия по новите рейсове,я БМЦ или МБ,защото те са претенциозни към нафтата, и сигурно слагат по добра.Но ако вземаш от Икарус може с нож да я режеш.

На мене малко ми спряха кранчето и сега съм пак по бензиностанциите, за съжаление.
                feikot@abv.bg
                Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X