Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Castrol TDA

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Castrol TDA

Това на Шел и аз го ползвам, просто е перфектно. Зимата в големия студ се сипва преди да заредиш от колонката. Горивото в резервоара остава в оригиналното си течно състояние.

Коментар

Аз вчева взех и налях Бардала, без още да съм го мешал с 2т масло. Ефекта наистина се усети и двигателите (D4d toyota и PD- VW) утихнаха значително. Мисля за в бъдеще ако го ползвам целогодишно да взема 5 литрова разфасовка. Купена с отстъпки , излиза 2-4 стотинки на литър и определено си заслужава.
      2015 KTM EXC 450 six days Argentina
      Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Здравейте, прочетох в темата, че пишете да не се слага пълна синтетика 2Т масло, но защо? Аз моето го вземам 13лева пълна синтетика на шел, уж бездимно. Не знам от него или от нафтата след 260км задния ми капак беше в сажди(това извънградско). Разлика след наливането на 2Т маслото не видях да ви кажа честно, замерих с телефона децибелите, защото някои казват уж утихвал двигателя, е при мен не утихна. Без да искам вместо 300лм сложих 410мл, после долях само нафта след като изминах няколко км. Та защо да не е пълна синтетика заради по-високата цена или? Чудя се и тая зима как да карам за пръв път съм с дизел комън рейл JTD?

Коментар

Ако задният капак е в сажди не ще да е от маслото.

Коментар

Първоначално публикуван от GaTio2 Преглед на мнение
            Здравейте, прочетох в темата, че пишете да не се слага пълна синтетика 2Т масло, но защо? Аз моето го вземам 13лева пълна синтетика на шел, уж бездимно. Не знам от него или от нафтата след 260км задния ми капак беше в сажди(това извънградско). Разлика след наливането на 2Т маслото не видях да ви кажа честно, замерих с телефона децибелите, защото някои казват уж утихвал двигателя, е при мен не утихна. Без да искам вместо 300лм сложих 410мл, после долях само нафта след като изминах няколко км. Та защо да не е пълна синтетика заради по-високата цена или? Чудя се и тая зима как да карам за пръв път съм с дизел комън рейл JTD?
            Няма значение дали е синтетика. Просто няма смисъл да плащаш повече. Разликата в звука е маргинална, по-скоро в "характера" му, отколкото в силата, тъй че нама как да я измериш. Работи лееееко "по-мазно", ама това като нищо може да се скрие от различна нафта и разлиана температура на въздуха или двигателя. Общо взето трябва много добре да си познаваш автомобила.

Но маслото категорично няма да ти реши проблема със саждите. Тоя двигател или е "тунингован", или е за дюзи, или просто е за пункта за вторични. Това ако кюнците ти са в ред, макар че и да не са, чак да ти покрие капака със сажди от това ми се струва твърде невероятно.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Чудя се и тая зима как да карам за пръв път съм с дизел комън рейл JTD?
              ...комън рейл - без 2Т масло .

Коментар

Първоначално публикуван от Жеков Преглед на мнение
                ...комън рейл - без 2Т масло .
                При положение че му прави багажника в сажди, отдавна няма какво да го притеснява двутактовото. То и на common-rail-а помага точно по същия начин. Вреди на филтъра за твърди частици, казват, макар че не мога да си обясня точно как - твърдите частици определено не са повече като се ползва, остава да е нещо химическо.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Сега не разбрах последно, вреди ли 2Т масло на common rail мотор? Колата има ремап, пуши едвам забележимо, като се настъпи и до сега не ми е правило впечатление да прави капака в сажди. Ето снимка

http://store.picbg.net/pubpic/FD/0B/...fc7c6afd0b.jpg

Дюзите не мисля, че са проблем. Ето на работна температура корекцията на дюзите

http://store.picbg.net/pubpic/E7/87/...a7ad00e787.jpg

като естествено варира в нормални граници, както се вижда само на едната е малко по-голяма. Напълних един резервоар и сложих 410мл масло, като вече съм го разредил още даже. 2ри път не съм слагал. Маслото не съм го слагал за да решавам проблем със саждите, реших просто да сложа по препоръка на приятел и след четене на форуми. Предполагам не е тук мястото в тази тема, но ако някой може да драсне на лично какви може да са причините за саждите? Сменял съм о-пръстени на помпата. Турбото е ревизирано и ми казаха, че има само леки драскотини от боклучетата при смяна на въздушния филтър, но луфтовете му били като на ново. Благодаря Ви!

Коментар

...Колата има ремап
                    ... ако някой може да драсне на лично какви може да са причините за саждите?
                    Ми ти си я написал причината за саждите.

Коментар

Ако може сега отговор вреди ли на common rail това 2Т масло или е само за обикновени дизели, четох че за помпа дюза не става на 100%, но за common rail...

Коментар

Единственото, на което може да навреди при помпа-дюза или common-rail е на филтъра за твърди частици, евентуално, макар че при концентрации около 4-5% и това ме съмнява. Разликата между калпава и хубава нафта е много по-голяма от разликата, която това масло в тия концентрации дава в горенето. Това в уговорката че не съм никакъв специалист по въпроса.

Колко би помогнало на модерен двигател обаче също е въпрос на дискусия - те са си правени за модерна нафта с извадена от нея сяра, тоест по отношение на смазване (каквато задача евентуално решава двутактовото) ефекта може и да минимален.

Във всеки случай ако някога си напазарувам такъв дизел, вероятно лично ще пробвам, но ако имате някакви съмнения, по-добре ползвайте нарочните добавки за това.

Върху обикновен изправен дизел в нормално състояние разлика в димността, аромата, вървежа и разхода категорично няма. Има съвсем малка разлика в работата/шума, и то ако нафтата и без друго е достатъчно читава. Ама тоя дизел така или иначе е всеяден и за да го накараш да пуши трябва да му сипеш сериозен боклук в резервоара, а дюзите се предават на под 300000км крайно рядко, независимо от експлоатацията.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          ...
                          Колко би помогнало на модерен двигател обаче също е въпрос на дискусия - те са си правени за модерна нафта с извадена от нея сяра, тоест по отношение на смазване (каквато задача евентуално решава двутактовото) ефекта може и да минимален.
                          Аз пак да намекна че 2Т маслото в дизела помага не щото е масло, ами защото е 2Т. За да забележиш подобрени мазилни свойства в ГНП трябва да пуснеш трансмисионно масло. От онова със сярата и фосфора. Не че не го правят някои, ...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Аз пак да намекна че 2Т маслото в дизела помага не щото е масло, ами защото е 2Т. За да забележиш подобрени мазилни свойства в ГНП трябва да пуснеш трансмисионно масло. От онова със сярата и фосфора. Не че не го правят някои, ...
                            Имаше докИмент с нарочни тестове по въпроса качен поне в 2 теми, ама пусто не ми се търси. От няколко добавки, двутактово и използвано моторно, само една добавка беше сериозен процент по-добра в мазането, една що годе равностойна, а останалите доста надолу, включително моторното.

Какъв друг механизъм за "помощ" от двутактово масло визираш?

Коментар

ПАВ които помагат за разпръскване на горивото.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                ...Имаше докИмент с нарочни тестове по въпроса качен поне в 2 теми, ама пусто не ми се търси...
                                От миналата страница на сегашната тема:

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
                                ...Мерене е още преди години (http://www.dieselplace.com/forum/76-...y-results.html)...
                                За мазане биодизела е най-доброто от всичко тествано .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X