докато се ровех в нета попаднах на това и се изумих, възможно ли е http://www.morski-obitateli.vlez.bg/?showpage=70106
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
биодизел от водорасли
Свий
X
-
От: биодизел от водорасли
Не зная дали е възможно, но аз пък попаднах на това: http://www.sales.bcpea.org/sites/def...nie%20Dv.V.pdf"Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."
-
Био дизела се прави от маслодайни растения. Ако от водораслите може да се извлече мазнина - няма нищо невъзможно.
Коментар
-
Течни горива, в световен мащаб, се употребяват в огромни количества - наистина огромни.
Вече видяхме какъв ефект имат опитите за употреба на растителни мазнини като гориво върху баланса на храните в същия мащаб. При положение, че подобни количества водорасли се извадят от естествената хранителна верига - последствията ще са непредвидими!Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
-
Първоначално публикуван от davc Преглед на мнениеТечни горива, в световен мащаб, се употребяват в огромни количества - наистина огромни.
Вече видяхме какъв ефект имат опитите за употреба на растителни мазнини като гориво върху баланса на храните в същия мащаб. При положение, че подобни количества водорасли се извадят от естествената хранителна верига - последствията ще са непредвидими!МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
Коментар
-
"Екологичните аспекти на нашето съществуване" няма и да усетят твоите метафизични операции.
Само че прасето ти ще остане гладно, а може и съвсем да не остане. Като последствие - и ти ще останеш гладен.
Като употребяваме обработваемата земя за производство на горива - поне колите ни ще вървят. `Щото в твоя случай, със силаж няма шанс и колата ти да тръгне...Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
-
Аз късно виждам темата, но има една варненска фирма, която се занимава с производство и инсталация на биореактори за производство на биодизел от водорасли
В линка по горе има някакви разчети, но на мен ми се виждат най-меко казано неактуални.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар