Обява

Свий
Няма добавени обяви.

биодизел от водорасли

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• биодизел от водорасли

докато се ровех в нета попаднах на това и се изумих, възможно ли е http://www.morski-obitateli.vlez.bg/?showpage=70106
    0 8 76 36 8 542

От: биодизел от водорасли

Не зная дали е възможно, но аз пък попаднах на това: http://www.sales.bcpea.org/sites/def...nie%20Dv.V.pdf
    "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Био дизела се прави от маслодайни растения. Ако от водораслите може да се извлече мазнина - няма нищо невъзможно.
      АИГ-Заваряване ООД
      Заваръчни апарати "DEL"
      http://www.aigwelding.com
      0889 522 036

Коментар

Стана ми доста интересно но на бг език няма никаква иформация а английския не го владея много,някой ако е по запознат с тази технология нека пише в темата.
        0 8 76 36 8 542

Коментар

Течни горива, в световен мащаб, се употребяват в огромни количества - наистина огромни.
          Вече видяхме какъв ефект имат опитите за употреба на растителни мазнини като гориво върху баланса на храните в същия мащаб. При положение, че подобни количества водорасли се извадят от естествената хранителна верига - последствията ще са непредвидими!
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
            Течни горива, в световен мащаб, се употребяват в огромни количества - наистина огромни.
            Вече видяхме какъв ефект имат опитите за употреба на растителни мазнини като гориво върху баланса на храните в същия мащаб. При положение, че подобни количества водорасли се извадят от естествената хранителна верига - последствията ще са непредвидими!
            Ами ако извадя от хранителната верига окосения си райграс и го компостирам до силаж и после го трясна в резервоара,с какво ще предизвикам екологичните аспекти на нашето съществуване.П.С .Веднъж се бях втурнал да гледам кокошки и взех че ги нахраних с окосен райграс-в резултат направих две аутопсии.Дали е от факта,че не го оставих да увехне за ден-два или от някоя английска конспирация срещу Българското птицевъдство.
            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

"Екологичните аспекти на нашето съществуване" няма и да усетят твоите метафизични операции.
              Само че прасето ти ще остане гладно, а може и съвсем да не остане. Като последствие - и ти ще останеш гладен.
              Като употребяваме обработваемата земя за производство на горива - поне колите ни ще вървят. `Щото в твоя случай, със силаж няма шанс и колата ти да тръгне...
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Аз късно виждам темата, но има една варненска фирма, която се занимава с производство и инсталация на биореактори за производство на биодизел от водорасли
                В
                линка по горе има някакви разчети, но на мен ми се виждат най-меко казано неактуални.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X