Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масло за почистване на двигателя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Масло за почистване на двигателя

Интересува ме какви са тези масла, койте се сипват и след като поработи мотора 10 минути се източват и двигателя е измит отвътре, след което се налива новото мало?
    Какви са +/- на тези масла, какви са последствията за двигателя?
    Какво промивно масло да търся, марка,модел, за какво да съобразя?
    Въпроса ми е продиктуван от това, че отварях мотора и знам каква чернилка и глеч е вътре, и след като обиколих масларниците и магазините за това промивно масло чух мнения от: задължително преди всяка смяна, до: крайно опасно за двигателя и напълно ненужно.
    "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

От: Масло за почистване на двигателя

само хидравлично масло ползвам го от год. и 5 мин. на ниски обороти ,ползвах също STP обаче измама

Коментар

Не се занимавай с глупости. Освен да се сдобиеш с нов теч, докато добавката engine flush действа си със силно влошено мазане и добавяш на двигателя едни около 40-50 000 км. Друг момент е, че никога не можеш да източиш напълно тази добавка и тя се смесва с новото масло, продължавайки действието си. Резултатът е същият. За двигателя е важно маслените магистрали да са проходими. Триещите се повърхности са си достатъчно чисти. Колкото до корубите - какво те интересува
      Съвременните масла имат достатъчно миещи присадки. При по-износени двигатели, коксовите отлагания дори помагат - запълват хлабините от износване В крайна сметка трябва сам да прецениш какво ти трябва - работещ или чист двигател.
      Според мен е достатъчно да смениш филтъра и маслото.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Състав: керосин - поне така пише на опаковката.
        подаръци за мъже от FACOM
        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Аз ползвам промивки на всяка смяна на масло.
          Следващото се замърсява по-бавно/по мои наблюдения/.
          Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
          ... turn on your A/С !

Коментар

Аз промивам с М10Д разредено с 10-20% нафта.

Коментар

Колега, Приста ойл произвеждат такова масло, не е скъпо и е много добро. Съгласен съм, че съвременните масла имат достатъчно миещи присадки и не е необходимо да се ползват промивни масла. Но не всеки кара със съвременни и скъпи масла. За промиване на двигателя братушките също използват обикновено масло разредено с нафта.
              Не използвай добавка, а си вземи специално за целта масло. Спази си технологията и няма да съкратиш живота на мотора.

Коментар

За промивка ползвам най старата технология хидравлично масло (имам си поне няколко варела) . Процедурата е следната источваме старото при топъл двигател и наливаме нужните литри хидравлично след което палиме и оставяме на ниски обороти около 5-10 минути да поработи гасиме и источваме . Ако искаме качествено да промиеме двигателя процидурата за бензинов двигател се прави два пъти за дизел поне три пъти имах случай на скоро на един колега сравнително чисто масло на дизел внесен от италия потече на четвъртата промивка. При дизелите внесени от Германия/Австрия обикновенно още на втората е долу горе чисто. След тази процедура със сигурност разбираш дали двигателя е третиран с всякъкви добавки пред продажбата.
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Аз пък последно ползвах една химия на Феном, налива се в маслото и се кара 200 до 500 км със нея. После се сменя със ново масло.
                  Трудно ми е да опиша какво представляваше отработилото масло което изтече, при положение че карам на газ и маслото не се замърсява толкова със коксови отпадъци. Течеше смола, и определено изглеждаше по гъсто от чистото масло.
                  Резултата е че там където мога да видя вътре около клапаните на главата направо светна и уреда ми за налягане на маслото взе да показва по високо налягане!!!
                  Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Новите синтетични масла имат достатъчно "миещи" свойства/присадки. Мисля, че две три последователни смени през по-къс интервал биха дали добър резултат за нормално експлоатиран и потдържан мотор.
                    ... Смръщена, четириока, двуврата мръсница, с вечно недоволен изруд под капака, влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска, тясна и неудобна вътре...[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Auto-RX тьрси,прибавя се кьм минерално масло и караш около 1000 километра с добавката преди да смениш с ново масло.Ако говорим за стар дизел става с какво ли не,ние ползваме чиста нафта на някои мотори,на други мешаме с масло и нафта.
                      Добавка за чистене която се сипва преди смяна и чисти за минутки не те сьветвам да пробваш,някои са много агресивни и таковат мамата на пейзажа.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X