Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Суров (натурален )каучук

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Суров (натурален )каучук

Колеги, виждали сте как при монтаж на гума вьрху стара джанта за да не изпуска намазват джантата с течен каучук ,проблема е че не знам от кьде да си купя .Питах в центровете за гуми и малки и големи но или не знаят от кьде им го доставят или пьк било цамо за бьтрешна употреба и не ми продават.

От: Суров (натурален )каучук

Суровия каучук идва на листа или навит на ролка с найлон от двете страни и е матерял за топла вулканизация. На въпросната каша става сато се нарежат ситни парченца от него сипваш му бензин в едно канче оставяш го десетина минути и след това бъркаш до получаване на еднородна смес в зависимост от нужната ти гъстота добавяш бензин или каучук. На времето такъв продаваха в магазина на бившия ЗАГ Г. Димитров сега завод Динамик на гара север.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Re: Суров (натурален )каучук

Благодаря .Подозирах че е нещо такова .Да споделя и впечатление от готовия продукт ,които предлагат на пазара -според мен не си струва,докато обиколих джантата и започна да изсьхва. т.с. не сьдьржа суров каучук и след време ще се превьрне в твьрда маса склонна кьм отлепване. Другагата рецепта и след месеци си седи лепкаво и пластично,просто трябваше да сваля гумата.Добре че чобека беше разбран и ме остави да му досаждам. п.с Някьде в форума беше описано как се нанася подобно покритие от вьтрещната страна на гумата и при пробив дупката се самозапушва.
      Последно редактирано от ivan_; 11-10-10, 21:50.

Коментар

От: Суров (натурален )каучук

По принцип гумаджията ако не ти е приятел си пазят рецептите като древните алхимици. Аз ги научих тия чалъми от приятел защото на село правихме нещо като импровизирана машина за вадене на гуми джантата се стяга на един стар универсал от струг който пък е хванат за една здраво бетонирана тръба направил съм една щанга коята завършва с топка накрая и през опора в средата с едно завъртане около гумата я вади . Разлепването е на станок с пневмоцилиндър. Всичките тия чудеса ги правихме защото най близкия гумаджия е на 10 км в едната посока . Направил съм и станок за вулканизация и с него успешно съм вулканизирал дори и сцепена външна гума която с армирана подложка на Тип Топ си искара целия ресурс като задна на УАЗката и вулканизацията почти не си личеше.
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X