Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масло за диференциал на Мерцедес Е200 CDI 2001г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Масло за диференциал на Мерцедес Е200 CDI 2001г

Здравейте колеги.

Един приятел си купи скоро този автомобил. Няма сервизна книжка. Та в диференциала, който е със шпер са сипали това:
    http://www.fuchsoil.co.za/Products/T...0%5BFES%5D.pdf

Каталога на FUCHS точно това и препоръчва. Други каталози на големи производители, казват обаче специален продукт. Освен това за първи път, поне аз чувам за заден диф. да се използва масло с такъв вискозитет.

Та дали не е сбъркал? Например това не ли по-добро за един такъв диф?
    https://www.ssfautoparts.com/public/...opoid75W90.pdf

Най-вече раб. виск. е под въпрос! Лятото да не се яви малко тънко за дифа?
    Благодаря!
    Panda Climbing 4x4 1,2MPI FIRE

От: Масло за диференциал на Мерцедес Е200 CDI 2001г

Да ги почерпи,това е маслото.Да намери и форума на Мерцедес,там има инфо за звяра.

http://www.mb-info.ru/liquids/oil/001_989_33_03.htm

горе дифа,долу всички течности по МБ спец.

http://www.mb-info.ru/liquids/typ/210.htm

има да те черпи така му кажи
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Благодарности!

Коментар

Още един въпрос за мерцедес спецификациите.

Ако се изисква спец. МВ235.7 може ли спокойно да се използва МВ235.8. Като гледам тук би могло http://bevo.mercedes-benz.com/bevoli...ets-sort1.html

Коментар

Не намирам кьде пише,че горната спецификация покрива долната.Аз поне не бих рискувал.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Ами и двете са за хипоидни предавки, затова си мислех, че може би става.

Коментар

Не прочета ли документ в който да се казва,че 235.8 покрива спецификацията на 235.7 и е сьвместима с него не го мешам поне аз.Може нищо да и няма и по-вероятно е така,но ако говорим какво казват книгите.................аз поне не намирам кьде пише,че едното замества другото и не бих рискувал.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Не знам, много рових и аз не намерих. Оставам обаче с впечатление, че 235.8 е различно само по вискозитет щото е 75W90. Много масла изчетох с двете спецификации и само тази разлика се вижда на пръв поглед.

Така например TITAN SINTOPOID FE SAE 75W-85 става за скоростни кутии, диференциали и LSD дифове и отговаря на МВ235.7
                Другото масло(за което всъщност се чудим защото дори е налично)е Agip Rotra LSX 75W90. Също става скоростни кутии, диференциали и LSD дифове и отговаря на МВ235.8. И двете имат EP добавки и т.н. Вообще ненамирам разлика освен вискозитетите. Да не говорим, че Аджипа има ВИ=160 a Fuchs - a ВИ=144. Демек е и по-стабилно при висока температура.

Иначе мерседесовото с тази цена нямам думи просто.

Коментар

Аз пак да ти кажа - ако покрива спецификацията ще си го пише някьде,а такова поне аз не намерих.Не е и голяма беда,няма какво толкова да му стане по логика,ОБАЧЕ по сьщата логика щом сьм си взел МЕРЦЕДЕС и се интересувам как най-добре да го подьржам ще му сложа само предписано за него и нищо друго.

И това ти го пише човек който 4 коли кара с масло което НЕ Е одобрено от Мерцедес,за моторно масло говоря.Да ама света не е вече сьщия.За диф обаче не бих се замислил - иска това и това му сипвам.Ако имаш здрав сьн обаче и не ти пука много как заспиваш и не го мислиш това на двора му сипи каквото имаш,а ние ще следим темата.

Мерцедес както знаем има спецификация за всичко течно като там попада и нафтата.По тая тьпа логика всичките Мерцедеси дизеляк в Бьлгария би трябвало да движат с Мерцедеска норма на нафтата.................да продьлжавам ли?

Шанса да клекне е мальк,шанса да заспя спокойно ако му сложа нещо неизпитано и той та по тая причина гледам да сьм у спецификациите.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Благодаря за съветите. Като решим какво ще правим, ще пиша.

Коментар

Здравейте колеги,

Да продължа малко темата. Въпросният автомобил вече е с Аgip Rotra LSX 75W90 в задният диф. Предишното и по каталога на мерцедес правилното fuchs titan sintopoid fe 75w-85 след 2000км. пробег, беше станало по-черно от двигателното на толкова километри. Освен това много, много рядко, при това не беше горещо. Решихме все пак да го сменим, защото взе да цапа през семерингите. Това всъщност ни накара да мислим, че е много рядко. Виждал съм и други с такъв вискозитет и не изглеждаха така.
                      С Ротрата мисля, че няма да има проблем, поне маслото е със сигурен произход и наистина качествено. Освен това е подходящо и за диф с LSD.

Поздрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X