Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Течен Азот

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Течен Азот

Първоначално публикуван от IvanZ Преглед на мнение
    Е, нещо полезно свършихме - ако някой е имал намерение да се забавлява с течен азот вече ще се позамисли. Още повече за разбиване на ключалки има далеч по-безопасни и достъпни мателни инструменти Иначе течния азот е незаменим когато трябва да се набива шенкелен болт на камион. Но се борави с подходящи съдове, инструменти, облекло и най-вече внимание.
    Вярно че когато се потопи болта в азота и започне да "кипи", а около съда се стеле пара, гледката е много атрактивна , но определено не е за игра.
    Колко шенкелни болтове съм набилА никога не ми е притрябвал течен азот

Хубаво райберовани втулки и доразширени със специален донабивачораширач

с него минаваш преди райбера

А течен азот вижда всеки който гледа говеда нали семенната течност я държат осеменителите в един алуминиев съд и като потрябва се вади от там

Като отвори съдът пуши от вътре и той вади дълбоко замразена течност стопля я и с една тръбичка я издухва вътре в краватаако някой се интересува ше опиша процесът
    К мирной жизни не пригоден.
    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
      Колко шенкелни болтове съм набилА никога не ми е притрябвал течен азот
      Идеята е новия болт да премине през отвора на моста /където няма втулки или иглени лагери/, без да се налага да го убиваш от бой с големия чук и да рискуваш да го увредиш.

То и тунела под Ламанша можеха да го изкопаят на ръка, ама...

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
        След проверка - най-вероятната функция точно на тези бутилки на снимката е борба с влагата в телефонните кабели.
        Би ли пояснил, че ми стана интересно.
        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Кабелите са напомпани с азот за да не влиза влага. Видиш ли такива бутилки по манхатънските улици - значи някъде наблизо се копае, вероятно от местното енерго или още по-вероятно - от телефонната компания.

http://broadcastengineering.com/mag/...coaxial_cable/

Последно редактирано от Goblin; 08-09-10, 15:56.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Някой има ли представа за набиване/поставяне/ легло на изпускателен клапан в глава на ДВГ с помоща на течен азот - възможно ли е и надежност.

Коментар

Определено течният азот улеснява пресовите сглобки - ако умееш да работиш с него.

Коментар

Ахаааа, интересно и хитро. Благодаря, Гоблин. Но едва ли става дума за течен азот, по- скоро за такъв под високо налягане.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                  Ахаааа, интересно и хитро. Благодаря, Гоблин. Но едва ли става дума за течен азот, по- скоро за такъв под високо налягане.
                  Ами, течен си го носят. Така е по-евтино, а при нужда си се изпарява.

Течният азот е "отпадък" от производството на кислород и като такъв е доволно евтин. В ред случаи - по-евтин от сгъстен до 100-200 бара азот.

Коментар

Имах предвид, че кабелите се помпат с вече "изпарен" азот... абе, ясно.

Коментар

Здравейте,

Тъй като жената ще ражда след някой друг месец, а всички знаем че в пъпната връв има най-много стволови клетки се породи желанието в мен да запазя колкото се може по-добре това ценно нещо.
                      Някой да го е правил или да може да даде информация от къде мога да се снабдя със съответния контейнер и как да го съхранявам в течен азот?
                      Благодаря предварително.

Поздрави

Коментар

Съхранението на стволовите клетки (и всякакъв биологичен материал) далеч не е само течен азот и определено не може да се обясни в листовка, пъхната в кутийката. Течният азот даже не е и най-скъпият консуматив в мероприятието. Нито пък най-опасният. Определено по-евтино (и със сигурност по-надеждно) е да използваш услугите на някоя специализирана лаборатория. В България услугата се предлага на няколко места, а цената по спомен е в малките четирицифрени суми.

Коментар

да намерих, кой и за какви пари ги складира, но да предположим че нямам такива суми, а искам да си направя експеримент с минимален бюджет, дори самите фирми не гарантират че материала който ще извлекат и складират може да послужи за нещо, така че просто искам да пробвам. Та ако някой желае да ми съдейства в това ми начинание е добре дошъл.

Коментар

Първоначално публикуван от damu3 Преглед на мнение
                            Здравейте,

Тъй като жената ще ражда след някой друг месец, а всички знаем че в пъпната връв има най-много стволови клетки се породи желанието в мен да запазя колкото се може по-добре това ценно нещо.
                            Някой да го е правил или да може да даде информация от къде мога да се снабдя със съответния контейнер и как да го съхранявам в течен азот?
                            Благодаря предварително.

Поздрави
                            Струва 2-3-500 (според зависи) лв.Предлага ги всеки по-модерен "Майчин дом". Много хитър начин да ти вземат парите.
                            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от damu3 Преглед на мнение
                              да намерих, кой и за какви пари ги складира, но да предположим че нямам такива суми, а искам да си направя експеримент с минимален бюджет, дори самите фирми не гарантират че материала който ще извлекат и складират може да послужи за нещо, така че просто искам да пробвам. Та ако някой желае да ми съдейства в това ми начинание е добре дошъл.
                              Колега от Форума продава течен азот - нещо като лев на литър, но той ще си каже. За останалото - ще четеш, много ще четеш. И ще се охарчиш.

А как ще установиш, дали е успешен експериментът?

Коментар

Това за набиването на разни болтове и т.н с течен азот,може и да става,дори е по добре-по ниска температура.Но и обикновен фризер върши работа,лятото набивах на един даф шенкелен болт,замразихме го в на комшията фризера за 24ч. и после влезна като у тях си.С тоя азот е много по опасно, и вероятноста да се истудиш/изгориш/ е много по голяма.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X