Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паспорт на АГУ при смяна на бутилка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Паспорт на АГУ при смяна на бутилка

Имам газова уредба Ловато. Беше с малка тумбеста бутилка в багажника на Нивата. Имам си паспорт, всичко е заверено и наред.

Купих си нова газова бутилка и в сервиз на колега от форума ми я монтираха от долу под багажника. И естествено чак сега се сещам, че за тази екстра май ми трябва нов паспорт...

1. Вярно ли е?
    2. Къде да го извадя в София? СБА Младост 3 става ли (там правят заверки)?
    3. Какви документи са нужни?

На самата газова бутилка като ми я продадоха имаше залепена с тиксо гаранционна карта. Друго не ми дадоха като документ. Като оставих колата на сервиза я отлепих и не помня къде я заврях. Обърнах целия апартамент и не я намирам. Тя ще е нужна ли?

От: Паспорт на АГУ при смяна на бутилка

нали знаеш в Бг колко се спазват разпоредбите...........

моя джип го взех с монтирана бутилка под багажника преди 3 години......... била купена нова и монтирана от собственика - документи никакви

аз, преди да го прехвърля в КАТ, решавам че трябва да съм изряден и отивам в сервиза, дето е купена газовата - нямали време, нямали свободен канал..... с една дума нищо.

намерих едно приятелче, издаде ми книжка/паспорт, вписа всичко и от тогава ходя на преглед редовно, но никой не се е завирал да види каква е бутилката, камо ли да погледне нещо - праска заверката и айде, следващия. даже един път им разправям: няма ли да погледнете, че ми мирише на газ от изпарителя - с такова нежелание дигнаха капака, сякаш аз им поисках на тях 30 лв. за печата..........

тази година, нали е затегнат уж режима и само единици могат да заверяват газовите, отивам в оторизирания пункт и си мисля как сега ще прегледат всичко.... амииии, същата работа............ та, не знам какво да ти кажа, как да действаш

Коментар

Паспорт щи ти трябва. При нас продават празни паспорти ако нямаш по спомени 15 лв след това ти го попълват с данните на бутилката. Утре ще ходя до сервиза но ми трябва марката за да проверя да ли има за тях паспорти.
      За гаранционната карта не знам дали ще ти трябва. По спомени гаранцията е само в случай на дефект с бутилката да се не случва.
      Паспорта се попълва от този който ти заверява прегледа.
      За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
      0878 79 20 61 Борис

Коментар

Паспортът на АГУ всъщност е паспорт на бутилката. Нова бутилка = нова АГУ = нов паспорт. Другите детайли от АГУ просто не подлежат на технически надзор.

Коментар

Така, сега се връщам от СБА Младост с пълната информация по въпроса.

Щом е нова бутилката се води "нов монтаж" и естествено, както се досетих и в началото, е нужен нов паспорт. Самия паспорт се оказа, че не е никакъв проблем при положение, че бутилката е чисто нова (каквато видно е моята).

Проблемът обаче ми дойде заради сондата. В момента било задължително при нов монтаж да се слагат т.нар. "евросонди". Човекът беше категоричен, че ПРИ ТЯХ паспорт без евросонда на тази инсталация няма да сложат. Нарочно подчертах "при тях", защото и той го подчерта доста отчетливо

Говорих с бащата на мой приятел, който е монтьор, и човека силно ме посъветва да се сдобия с ИТАЛИАНСКА евросонда (масово се слагали турски, които били тежък "ментак"). Още повече, че моята сегашна сонда беше за по-дебелата бутилка и в сервиза при монтажа са я преправяли.

И така... отново до сервиз

Коментар

Re: Паспорт на АГУ при смяна на бутилка

и аз имам тези проблеми лошотое че много кинти искат тез изедници от сервизите 150 за ланди ренцо евро сонда 40 кинта за преглед и паспорт и новите бутилки маи са над 60 кинта че ако е над 5 години като моята не правели прегледи трябвало на водна проба да я водя което е 30 кинта та такаче по добре нова

Коментар

на бутилката всеки редовен пункт за тех.преглед на газови уредби може да издаде паспорт стига да има декларация за съответстие или серт. за качество.

Коментар

Най-добрата евро сонда за сега е брц-125 лв. За софия ти препоръчвам Фобос . Най- коректната фирма, с която работя повече от 10 год.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X