Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Печка ПЛАМ -> от пропанбутан на метан

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Печка ПЛАМ -> от пропанбутан на метан

Здравейте колеги.. да се похваля и аз с едно направи си сам..

търсих , но не намерих подобна тема.. и реших да ви споделя

.. та ако някой от вас има стара, захвърлена на тавана печка ПЛАМ и
    си има централен газопровод(метан) ... савсем лесно може да отоплява още нещо на нисък разход и незанимание на махане и пълнене на бутилки...

.. започнах с разглобяването... от начало ми се видя сложничко.. , а се оказа елементарно..

1-во се развива едничката вида на запалителния клапан

.. после развих 2-те види отдоло на печката.. избутах от доло на горе предния панел на печката като се одели изцяло от задната част.. и се показаха колекторите на питите от задната част,...

развих дюзите(които са за пропан и са малко по тясни от тия за метана)
    2те дюзи са напълно различни на размер и ризби с различна широчина на отворите..понеже са 2 питите, немисля че има чати или резервни дюзи някаде за тия печки... незнам ама и не съм търсил мн.., и при стругар не ми се ходеше още

и така купих си 2 бургии
    1-та(за по-малката дюза) - 0.7 мм
    2-та(за по-голямата дюза) - 1.2 мм

разпробих ги и завих на мястото им.. ,
    сглобих печката.., и я свързах за крана с маркуч..,

запали от първата проба

но след няколко минути работа, изгасна запалителната дюза, следователно дачика за температурата прекъсна потока на газ към питите(защитата)
    стана ми ясно че е мн потока на газта от дюзата и намалих дупката с един по-голям попнит...

сега работи на пълна пара.. и отоплява 75кв. помещение за 0.450 еденици от кубик метан за час

надявам се да стана полезен на някой...
    ако темата е за друго място .. моля админа да я премести
    поздрави

лошите неща .. ме правят по добър човек...

До: Печка ПЛАМ -> от пропанбутан на метан

Аз така сам преправял доста нови готварски печки които са пригодени за метан, и ги правя да работят на газ поради причината че с метановите дюзи са по големи и почерняват съдовете като готвиш не че не работи и с тях но защо трябва.Много хитро си го измислил пък и по евтино отопление от колкото с пропан бутан
    Търговията е проста работа ама не е за прости Люде.

Коментар

До: Печка ПЛАМ -> от пропанбутан на метан

Имам някои съображения по въпроса:

1. Това е незаконно. Засега, към обществената газопреносна мрежа се свързват само поднадзорни съоръжения.
      2. Не знам по какви съображения са определени жигльорите, но двойната плоча свети по-ярко. Как сме с въглеродния оксид?
      3. Пилотният пламък на тези печки има и функцията да загася печката при намаляване на кислорода в помещението. След тунинга с поп-нит, концентрацията на кислород, при която печката изгасва, може да е недостатъчна, за да се събуди човек.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X