Здравейте колеги.. да се похваля и аз с едно направи си сам..
търсих , но не намерих подобна тема.. и реших да ви споделя
.. та ако някой от вас има стара, захвърлена на тавана печка ПЛАМ и
си има централен газопровод(метан) ... савсем лесно може да отоплява още нещо на нисък разход и незанимание на махане и пълнене на бутилки...

.. започнах с разглобяването... от начало ми се видя сложничко.. , а се оказа елементарно..
1-во се развива едничката вида на запалителния клапан

.. после развих 2-те види отдоло на печката.. избутах от доло на горе предния панел на печката като се одели изцяло от задната част.. и се показаха колекторите на питите от задната част,...
развих дюзите(които са за пропан и са малко по тясни от тия за метана)
2те дюзи са напълно различни на размер и ризби с различна широчина на отворите..понеже са 2 питите, немисля че има чати или резервни дюзи някаде за тия печки... незнам ама и не съм търсил мн.., и при стругар не ми се ходеше още

и така купих си 2 бургии
1-та(за по-малката дюза) - 0.7 мм
2-та(за по-голямата дюза) - 1.2 мм
разпробих ги и завих на мястото им.. ,
сглобих печката.., и я свързах за крана с маркуч..,
запали от първата проба

но след няколко минути работа, изгасна запалителната дюза, следователно дачика за температурата прекъсна потока на газ към питите(защитата)
стана ми ясно че е мн потока на газта от дюзата и намалих дупката с един по-голям попнит...

сега работи на пълна пара.. и отоплява 75кв. помещение за 0.450 еденици от кубик метан за час

надявам се да стана полезен на някой...
ако темата е за друго място .. моля админа да я премести
поздрави
търсих , но не намерих подобна тема.. и реших да ви споделя
.. та ако някой от вас има стара, захвърлена на тавана печка ПЛАМ и
си има централен газопровод(метан) ... савсем лесно може да отоплява още нещо на нисък разход и незанимание на махане и пълнене на бутилки...
.. започнах с разглобяването... от начало ми се видя сложничко.. , а се оказа елементарно..
1-во се развива едничката вида на запалителния клапан
.. после развих 2-те види отдоло на печката.. избутах от доло на горе предния панел на печката като се одели изцяло от задната част.. и се показаха колекторите на питите от задната част,...
развих дюзите(които са за пропан и са малко по тясни от тия за метана)
2те дюзи са напълно различни на размер и ризби с различна широчина на отворите..понеже са 2 питите, немисля че има чати или резервни дюзи някаде за тия печки... незнам ама и не съм търсил мн.., и при стругар не ми се ходеше още

и така купих си 2 бургии
1-та(за по-малката дюза) - 0.7 мм
2-та(за по-голямата дюза) - 1.2 мм
разпробих ги и завих на мястото им.. ,
сглобих печката.., и я свързах за крана с маркуч..,
запали от първата проба

но след няколко минути работа, изгасна запалителната дюза, следователно дачика за температурата прекъсна потока на газ към питите(защитата)
стана ми ясно че е мн потока на газта от дюзата и намалих дупката с един по-голям попнит...

сега работи на пълна пара.. и отоплява 75кв. помещение за 0.450 еденици от кубик метан за час

надявам се да стана полезен на някой...
ако темата е за друго място .. моля админа да я премести
поздрави

Коментар