Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смесен режим газ+бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Смесен режим газ+бензин

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
    Извънградско: 210 км, заредени 19.44 л газ (9.26л/100)
    Това - добре ! А откъм бензин ?
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Резервата светна на изминати общо 550 км. По груби сметки съм изхарчил 10-15 л бензин. което прави 1.8-2.7/100.
      За сега този разход ме устройва напълно. Ще сипя 20 литра и ще засека кога пак ще светне резервата.
      Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

С 30 л. бензин изминах 1100 км, което прави 2.7 л/100
        Повече е от колкото очаквах, но това е положението.
        Разходът на газ ми е 9.5 - 10.5 л/100 км
        Като тегля чертата финансово не съм по на сметка, от колкото ако карам само на газ или ако съм, то е с малко. Но пък от друга страна преди карах 10% от километрите само на бензин, за да поддържам системата жива и пак сипвах бензин от време на време, но без да го калкулирам към разхода на газ. Сега това няма да ми се налага, защото цялата горивна система работи и нищо няма да се спече. При сегашните цени около 1.30 газ и 2.70 бензин разходът в лева ми идва 19.70лв/100км
        Другото предимство, заради което смятам да оставя джипката в този режим, е че така върви по-добре от колкото само на газ.

Коментар

Тази опция може ли да се приложи на двигатели с карбуратор ?
          Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
          За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Като ги сметнете тия вълшебни разходи -2,7л,10,5л с мензурата ли ги наливате толкова точно !?
            Така и не разбрах кяра от цялата аритметика и настройки ,ама нейсе така някой път и открития стават!

п.с. компота от сливи, се прави от сливи.....
            Никога нема да мине модата на сръбската музика,сливовата ракия и пъстръвата.

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
              Тази опция може ли да се приложи на двигатели с карбуратор ?
              Не.
              Опцията е за инжекцион с обикновена АГУ.
              Първоначално публикуван от honda b16a2 Преглед на мнение
              Като ги сметнете тия вълшебни разходи -2,7л,10,5л с мензурата ли ги наливате толкова точно !?
              ...
              Ами аз съм писал, ама кой да чете:
              С 30 л. бензин изминах 1100 км...
              Теб, ако те влече, наливай с мензура. Аз използвам пистолета на бензиновата колонка.
              А за газта е по класическия метод: Пълниш до горе, нулираш малкия километраж, караш, пълниш до горе и гледаш какво показва малкия километраж. Пример: 377 км и заредени 39.6 л газ.
              ...Така и не разбрах кяра от цялата аритметика и настройки...
              И за това съм писал:
              Като тегля чертата финансово не съм по на сметка, от колкото ако карам само на газ или ако съм, то е с малко.
              ...
              Другото предимство, заради което смятам да оставя джипката в този режим, е че така върви по-добре от колкото само на газ.

Коментар

С 30л.бензин 1100км ,а газ колко литра изгори за тия 1100км.
                Никога нема да мине модата на сръбската музика,сливовата ракия и пъстръвата.

Коментар

Хубава тема. Аз преди 5-6 години открих, че ако се намери начин да се подава малко бензин с газта разко се подобрява вървенето. При правилна настройка - непроста работа - ще има и икономия.
                  Бензинът и газта си допълват добре качествата при горене. Сваля се октановото число най-малкото, а то е излишно голямо.

Коментар

С 30л.бензин 1100км ,а газ колко литра изгори за тия 1100км.
                    Ама ти наистина не четеш
                    Разходът на газ ми е 9.5 - 10.5 л/100 км
                    А това означава, че съм изгорил около 110 литра газ.
                    Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                    Хубава тема. Аз преди 5-6 години открих, че ако се намери начин да се подава малко бензин с газта разко се подобрява вървенето. При правилна настройка - непроста работа - ще има и икономия.
                    Бензинът и газта си допълват добре качествата при горене. Сваля се октановото число най-малкото, а то е излишно голямо.
                    Благодаря за това мнение. Звучи окуражаващо. Ще продължа с фините настройки да видя дали ще мога да оптимизирам пропорцията и/или разхода. Днес увеличих газта от 3-ника с 1/2 оборот. Надявам се така да пуска малко повече газ и да се регулира пропорцията спрямо бензина. За сега "check engine" не свети, т.е. горивната смес/изгорелите газове са все още в норма.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                      Защо е "излишно голямо"?
                      На бензина е 95, а на пропан-бутана? А на сместта от бензин и пропан-бутан колко е октановото число?

Моята газова има опция за добавяне на бензин в % над някакви обороти. Ще взема да я пробвам.
                      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Октановото число е лошо да е повече от нужното, в редки случаи при двигатели с параметрично управление (което мери в момента какво става) да кажем, че няма полза или е малко лошо. Намалява се скоростта на разпространение на разните части на пламъка в горивната камера и нужното налягане за работата на двигателя не се получава в най-правилния момент.
                        Сместа газ-бензин би трябвало да има октаново число доста близо до тази на бензина, или направо неговото. Трябва малко бензин, около няколко процента в зависимост от режима и температурата. Само знам, че е сложно да се обмисля ей така наум - трябва си лаборатория.

Коментар

Да споделя за протокола: Прекратих експериментите с режима газ+бензин. Отначало вървеше с по-добра динамика от колкото само на газ, но после нещата придобиха други измерения и спрях да съм доволен от вървежа. А от разхода също не бях доволен - беше ми същия в пари както и когато бях само на газ: 20-25лв/100км.
                          По едно време го бях докарал на 17лв/100км при цена на бензина 2.64лв и цена на газта 1.30лв, но после смених гумите АТ 255/75/15 -> МТ 31/10.5/15. С новите гуми разходът си се въртеше 22-25лв/100км, като само веднъж го докарах до 19.50лв/100км при цени на горивата 2.52лв/1.16лв.

Имаше няколко негативни момента:
                          1. Като паркирам на газ вечерта и сутрин паленето на бензин беше мъка. Причините бяха, че бензиновата помпа не можеше да качи бързо гориво, а като дам на контакт, тя работи 2 секунди и спира. Завърта отново чак на стартер.
                          2. На газ изобщо не искаше да пали като е студена. Единствено, ако ми угасне на някой светофар, палеше от раз.
                          3. От време на време притокът на бензин ставаше крайно недостатъчен и колата се опитваше да изгасне на 200-300 оборота. Оправяше се, като пусна бензиновата помпа както си е на газ за 10-на секунди.
                          4. Няколко пъти ми се случи да забравя да спра бензиновата помпа след запалване и да мина 30-40км газ+бензин с включена бензинова помпа. Предполагам доста по-голям разход за този период.

Ако бях докарал разхода до около (1-1.5лт бензин + газ 10-11лт)/100км, щях да съм доволен. Уви не успях и затова се отказвам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X